Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (2)Автореферати дисертацій (17)Книжкові видання та компакт-диски (104)Журнали та продовжувані видання (410)
Пошуковий запит: (<.>U=Л813$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 106
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Василенко С. М. 
Гідродинамічні режими одиночного струменя в теплообмінниках змішування із щілинними розподільними пристроями / С. М. Василенко, О. Б. Рогоза, М. О. Прядко // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 107-108. - укp.

Проведено експериментальне дослідження одиночного струменя в теплообмінниках змішування із щілинними пристроями для розподілу рідини в об'ємі апаратів. Виділено чотири режими течії: стійкої течії, хвильовий, диспергований, граничний. Визначено граничну умову для задачі руху струменя на виході із щілинного розподільного пристрою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Гайда С.  
Исследование термомеханических агрегатов с вращающимися термосифонами / С. Гайда, И. В. Безбах, А. К. Войтенко, А. И. Кныш // Пром. теплотехника. - 2001. - 23, № 3. - С. 48-52. - Библиогр.: 6 назв. - рус.

Запропоновано термомеханічний агрегат з обертовим термосифоном (ОТС) для термообробки харчових неньютонівських рідин. Аналітично досліджено внутрішню задачу кризи теплопередачі в ОТС. Наведено експериментальні дані з теплообміну в системі ОТС - продукт. Узагальнення експериментальних досліджень отримано у вигляді критеріальних рівнянь. Наведено результати використання термомеханічних агрегатів з ОТС для сушіння кавового шламу, термообробки фруктових пюре, в'язких рідин. Доведено високу ефективність використання агрегатів з ОТС для термообробки неньютонівських рідин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Конвісер І. О. 
Холодильна технологія харчових продуктів : Навч.посіб. / І. О. Конвісер, Т. Б. Паригіна; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2001. - 242 c. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Викладено основні поняття про фізико-хімічні властивості продуктів, які швидко псуються. Розглянуто питання консервування холодом. Особливу увагу приділено питанням охолодження, заморожування та розморожування продуктів, а також зберіганню їх у холодильниках і транспортуванню в ізотермічному транспорті. Наведено класифікацію холодильників.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.7 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА605932 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Кіптела Л. В. 
Удосконалення конструкції роторного плівкового апарата / Л. В. Кіптела, О. Є. Заготрулько // Вестн. науки и техники. - Х., 2002. - Вып. 6. - С. 27-32. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено результати удосконалення конструкції роторного плівкового апарата, оснащеного лопатками розробленої конструкції, продуктивність якого є вищою у порівнянні зі звичайними шарнірними лопатками на 11 % - 13 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813-5-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70284 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
5.

Современные проблемы холодильной техники и технологии : Сб. науч. тр. 2-ой междунар. науч.-техн. конф., 17 - 19 сент. 2002 г., Одесса, Украина / ред.: А. Е. Лагутин; Одес. гос. акад. холода, Междунар. акад. холода, ОАО "Кислородмаш", НПО "Шторм", Одес. припортовый з-д. - О., 2002. - 171 c. - рус.

Проанализированы состояние и перспективы холодильной техники. Рассмотрен вопрос о выборе параметров уравнительных линий в конденсаторных системах холодильных установок. Приведены результаты теоретических и экспериментальных исследований характеристик судовых теплообменников с промежуточным теплоносителем. Описаны источники неконденсируемых примесей и методы их контроля на предприятиях производства и перегрузки аммиака, а также новые приборы для контроля аммиака в воздухе. Освещены особенности подбора оборудования и определения фактического режима работы холодильных установок провизионных кладовых. Рассмотрены вопросы разработки системы автоматизированного проектирования холодильников, а также система автоматизированного определения удельных энергетических показателей холодильных установок. Изложены экологические аспекты применения аккумулирующих прослоек из материалов с фазовым переходом жидкость - кристалл в конструкциях теплоизоляции холодильников. Предложен графо-аналитический метод расчета толщины пароизоляции ограждений холодильных камер.


Індекс рубрикатора НБУВ: З391 431(0) + Л112.3я431(0) + Л813.7я431(0) + З855 431(0) + Н762.3 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА630543 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Сучасні проблеми холодильної техніки і технології : зб. наук. пр. VІ наук.-техн. конф., 19 - 21 верес., 2007 р., Одеса / ред.: А. Ю. Лагутін, В. П. Кочєтов; Одес. держ. акад. холоду, Міжнар. акад. холоду, НПО "ШТОРМ", "Сучасні проблеми холодильної техніки і технології", науково-технічна конференція (6+ 2007+ Одеса). - О., 2007. - 161 c. - укp.

Розглянуто актуальні проблеми проектування та експлуатації холодильних установок, теплообмінних апаратів, технологічного та комфортного кондиціювання, систем раннього выявлення надзвичайних ситуацій для аміачних холодильних систем і компресорних машин. Розкрито можливості створення та впровадження прогресивних технологій і ефективного обладнання для одержання нових функціональних оздоровчих харчових продуктів, зменшення негативного экологічного впливу під час збереження плодоовочевої продукції, енергозбереження в процесах циклічної холодильної обробки м'ясної сировини та кондиціонування повітря. Проаналізовано вплив високих швидкостей заморожування та сублімаційного сушіння на вегетативні форми мікроорганізмів ягід. Наведено результати експерементального дослідження середньої молекулярної маси та тиску парів на лінії кипіння компресорних олій. Висвітлено можливості прогнозування критичних параметрів для фтористоводневих ефірів, розкрито особливості математичного моделювання хвильового генератора холоду.

Рассмотрены актуальные проблемы проектирования и эксплуатации холодильных установок, теплообменных аппаратов, технологического и комфортного кондиционирования, систем раннего выявления чрезвычайных ситуаций для аммиачных холодильных систем и компрессорных машин. Раскрыты возможности создания и внедрения прогрессивных технологий и эффективного оборудования для получения новых функционально оздоровительных пищевых продуктов, уменьшения негативного экологического влияния при хранении плодоовощной продукции, энергосбережения в процессах циклической холодильной обработки мясного сырья и кондиционирования воздуха. Проанализировано влияние высоких скоростей замораживания и сублимационной сушки на вегетативные формы микроорганизмов ягод. Приведены результаты экспериментального исследования средней молекулярной массы и давления паров на линии кипения компрессорных масел. Освещены возможности прогнозирования критических параметров для фтористоводородных эфиров, раскрыты особенности математического моделирования волнового генератора холода.


Індекс рубрикатора НБУВ: З392я431(0) + Л813.7я431(0)

Шифр НБУВ: ВА689715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Паламарчук І. П. 
Тепломасообмінні процеси та обладнання переробного та харчового виробництва : навч. посіб. Ч. 2 / І. П. Паламарчук, П. С. Берник, З. А. Стоцько, В. В. Яськов, І. А. Зозуляк; Наук.-метод. центр вищ. освіти М-ва освіти і науки України. - Л. : Бескид Біт , 2006. - 368 c. - Библиогр.: с. 361-363 - укp.

Розглянуто принципові схеми, особливості конструкцій і технологічної реалізації тепло- та масообмінного обладнання, яке використовується у переробному та харчовому виробництвах. Розкрито методологію практичного розрахунку типовых вузлів даних машин і їх технологічних, конструкційних, техніко-економічних параметрів. Наведено інформацію про парокомпресійні, абсорбційні, струменеві, газові, термоелектричні холодильні установки, кріорефрижератори, установки для виділення та очищення водню та гелію, детандери, випарні апарати, конденсатори змішування, апарати для бланширування, розварювання та підігрівання, машини для стерилізації та пастеризації сільськогосподарської продукції.

Рассмотрены принципиальные схемы, особенности конструкции и технологической реализации тепло- и массообменного оборудования, используемого в перерабатывающем и пищевом производствах. Раскрыта методология практического расчета типовых узлов данных машин и их технологических, конструкционных, технико-экономических параметров. Приведена информация о парокомпрессионных, абсорбционных, лучевых, газовых, термоэлектрических холодильных установках, криорефрижераторах, установках для выделения и очистки водорода и гелия, детандерах, испарительных аппаратах, конденсаторах смешивания, аппаратах для бланширования, разваривания и подогрева, машинах для стерилизации и пастеризации сельскохозяйственной продукции.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813я73-1 + Л814я73-1

Шифр НБУВ: В350594/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Нога И. В. 
Кинетика деградации биомолекул под действием высокого давления и температуры / И. В. Нога, В. М. Шаталов, В. А. Сукманов // Физика и техника высоких давлений. - 2004. - 14, № 2. - С. 74-85. - Библиогр.: 27 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813 + Л815.31

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14388 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Филин С. О. 
Термоэлектрическое управление процессами производства фигурного пищевого льда / С. О. Филин, М. Хмелевский, А. Овсицкий, Э. Грущиньска // Термоелектрика. - 2004. - № 1. - С. 81-91. - Библиогр.: 9 назв. - рус.

Описаны алгоритмы управления процессами производства пищевого фигурного льда в ячеистых формах термоэлектрических льдогенераторов малой производительности. Рассмотрены новые перспективные способы замораживания (двухстороннее и послойно-подъемный способ) в сравнении с традиционным односторонним замораживанием. Показаны преимущества и возможности термоэлектрического способа охлаждения при реализации упомянутых способов и влияние длительности и последовательности выполнения операций замораживания, оттайки и заливки воды на длительность цикла получения льда и производительность льдогенератора.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.701.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23042 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Пуховой И. И. 
Энергетические и экологические показатели производства и аккумулирования льда, заготовленного зимой в Украине / И. И. Пуховой, Л. Н. Ляхович // Пром. теплотехника. - 2004. - 26, № 5. - С. 67-71. - Библиогр.: 9 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.701.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Українець А. І. 
Перспективи використання омічного нагрівання для оброблення харчової сировини / А. І. Українець, М. П. Купчик, М. І. Лебовка, М. В. Шинкарик // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 109-112. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Надано стислий огляд перспектив застосування омічного нагрівання для обробки харчової сировини. Розглянуто найважливіші переваги використання омічних технологій у порівнянні з традиційними технологіями конвективного нагрівання. Обговорено основи теорії та механізми омічного нагрівання в біологічних харчових середовищах. Проаналізовано параметри впливу на ефективність омічного нагрівання. Наведено результати комп'ютерних досліджень залежності електропровідності, концентрації теплової інверсії та просторового розподілу локальних швидкостей нагрівання в гетерогенних харчових середовищах від концентрації твердої фази та ступеня анізотропії форми твердих частинок. Розглянуто деякі приклади сучасних індустріальних застосувань омічного нагрівання в харчовій промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Філін С. О. 
Експериментальне дослідження термоелектричних холодильних вітрин / С. О. Філін, А. Овсицький // Термоелектрика. - 2006. - № 2. - С. 71-76. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: З392.5 + Л813.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23042 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Українець А. І. 
Перспективи використання омічного нагрівання для оброблення харчової сировини / А. І. Українець, М. П. Купчик, М. І. Лебовка, М. В. Шинкарик // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 38-42. - Бібліогр.: 43 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
14.

Одарченко А. М. 
Вплив мікробного полісахариду "ксантан" на якість заморожених плодоовочевих паст в процесі їх зберігання у замороженому стані : Автореф. дис. канд. техн. наук : 05.18.15 / А. М. Одарченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2003. - 18 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.72 + Л961.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327881 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Бакулін О. С. 
Динаміка формування інею в повітроохолоджувачах камер зберігання молочної продукції : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.05.14 / О. С. Бакулін; Одес. держ. акад. холоду. - О., 2000. - 16 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.74-51-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА310668 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Семінський О. О. 
Дослідження кінетики пульсаційного розмелу рослинної сировини і створення млина : Автореф. дис... канд. техн. наук / О. О. Семінський; Нац. техн. ун-т України "Київ. політехн. ін-т". - К., 2006. - 21 c. - укp.

Проведено дослідження пульсаційного розмелу рослинної сировини, створено ефективний млин нової конструкції. Розроблено фізичну модель даного процесу, на базі якої складено й аналітично розв'язано математичну модель кінетики розмелу в пульсаційному млині. Експериментально встановлено кінетичні закономірності пульсаційного розмелу насіння сої у процесі одержання суспензії "соєве молоко". Визначено параметри математичної моделі та підтверджено її адекватність. Визначено залежності кінетичних показників від параметрів конструкції млина. Досліджено витрати енергії на проведення розмелу та встановлено залежність питомих енерговитрат від кількості ступіней млина. Доведено раціональність використання триступеневого пульсаційного млина. Створено методику розрахунку та відповідне програмне забезпечення для визначення параметрів конструкції млина та витрат енергії на розмел. Виготовлено зразок млина запропонованої конструкції та проведено його промислові випробування. Промисловий зразок млина впроваджено у виробництво у складі лінії для одержання "соєвого молока". Проведено порівняльне вивчення характеристик вітчизняної лінії з закордонними аналогами та показано її переваги.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.13-51-01 + Л965.21/29

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА348046 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Мілінчук С. І. 
Моделювання тепломасопереносу та зниження енерговитрат при блочному виморожуванні : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / С. І. Мілінчук; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 2001. - 17 c. - укp.

Установлено, що системний аналіз і врахування змінної структури продукту дозволяють розв'язати сумісну гідротепломасообмінну задачу формування твердої фази під час блочного виморожування, узгоджену з термодинамічною моделлю генератора холоду. Одержано модель концентрування в разі блочного виморожування, яка враховує особливості типу системи охолодження та умови сумісного тепломасопереносу за обмежених умов. Створено модель виморожувальної установки з рециклінгом льоду. Уточнено структуру критеріальних рівнянь для розрахунку інтенсивності масопереносу за умов блочного виморожування молочної сироватки. З використанням методів ексергетичного аналізу порівняно ефективність випаровування та блочного виморожування за різних умов експлуатації. Розроблено методику розрахунку процесу концентрування розчинів за умов блочного виморожування з рециклінгом льоду.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.72

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА319011 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Коваленко О. О. 
Науково-технічні основи процесів низькотемпературного розділення рідких систем харчових виробництв : автореф. дис... д-ра техн. наук / О. О. Коваленко; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2007. - 36 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.7-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА354698 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Марценюк О. С. 
Науково-технічні основи інтенсифікації масообміну в газорідинних апаратах з регулярними насадками : Автореф. дис... д-ра техн. наук / О. С. Марценюк; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 45 c. - укp.

Досліджено питання інтенсифікації масообміну, розроблено й апробовано перфоровані зубчастими отворами нові види регулярних насадок на підставі аналізу особливостей функціонування масообмінних протитечійних насадкових колон та коливально-хвильових і поверхневих явищ у газорідинних системах. Розглянуто закономірності руху неперервних і динамічних хвиль та їх взаємодії, проаналізовано ефекти у стисливих двофазних потоках під час проходження динамічних хвиль. Виведено капілярні співвідношення та встановлено визначальний лінійний розмір, що дорівнює капілярній стадії, для конструювання регулярних насадок з зубчастими отворами. Наведено результати експериментальних досліджень гідродинамічних і масообмінних характеристик запропонованих насадок трьох типових різновидів, показано особливості їх застосування та розроблено методику конструювання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813-5-01

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА343827 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Оніщенко В. П. 
Наукові основи процесів та апаратів холодильної технології харчових продуктів : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.14 / В. П. Оніщенко; Одес. держ. акад. холоду. - О., 2001. - 34 c. - укp.

Розроблено узагальнені моделі для опису процесів охолодження, заморожування, розморожування різної харчової сировини (м'ясної, рибної) та продуктів, процесів усихання, що відбуваються в камерах холодильників, окремих тунелях та апаратах потокової холодильної обробки. Апробацію математичних моделей проведено на численному експериментальному матеріалі. Висвітлено методики проектування потокових апаратів і тунелів холодильної обробки з узгодженням цілей холодильної технології та можливостей охолоджувальних систем. Апробацію розроблених методик проведено шляхом модернізації охолоджувальних систем, техніко-технологічної експертизи багатьох діючих промислових холодильників, проектування спірального потокового швидкозаморожувального апарата.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА312748 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського