Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (20)Книжкові видання та компакт-диски (178)Журнали та продовжувані видання (30)
Пошуковий запит: (<.>U=Л816$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Семенов В. М. 
Інтенсифікація теплообміну в умовах стерилізаційної обробки фасованої продукції / В. М. Семенов, А. І. Соколенко, Ю. О. Мальська, К. В. Васильківський // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 84-87. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Зазначено, що випуск стерилізованої консистентної продукції пов'язаний з її високотемпературною обробкою за умов кондуктивного теплообміну. Розроблено аналітичний апарат із моделювання перехідних процесів нагрівання з оцінкою перспектив їх інтенсифікації у зв'язку з вибором геометричних параметрів упаковки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3 + Л816.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Семенов О. В. 
Оцінка перспектив інтенсифікації процесів стерилізації і пастеризації харчової продукції / О. В. Семенов, В. С. Костюк, О. О. Бойко // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 87-90. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Викладено інформацію, що стосується інтенсифікації тепло- і масообмінних процесів. Визначено вплив геометричних, режимних і фізичних параметрів систем на їх перебіг. Проаналізовано можливість інтенсифікації теплообміну за умови вибору раціональних параметрів упаковок харчової продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л816.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Пахомова К. Ю. 
Розрахунок пастеризаторів-гомогенізаторів періодичної дії типу ТЕК-СМ / К. Ю. Пахомова, С. Б. Осіпенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 51. - С. 71-76. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Доведено можливість використання гідродинамічних установок не тільки для подрібнення та гомогенізації матеріалів, але і як теплове обладнання для стерилізації продуктів. Наведено залежності між ступенем подрібнення, температурою продукту та кратністю проходження кожної часточки через зону гідродинамічної дії. Наведено розрахунок кратності циркулювання для нагріву продукту до температури пастеризації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л816.1-5-02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Дейниченко Г. В. 
Сенсорний аналіз біофортифікованого маринованого солодкого перцю / Г. В. Дейниченко, О. П. Юдічева // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 2/12. - С. 18-24. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Доведено доцільність застосування способу маринування з коренем імбиру для переробки біофортифікованого солодкого перцю за допомогою сенсорного аналізу, який проведено з використанням розробленої балової шкали та за допомогою аналітичної оцінки описовим методом (дескриптивним). Перець вирощено з використанням екологічно чистого добрива "Ріверм", яке забезпечує природне підвищення вмісту вітамінів і мінеральних речовин в овочах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л816.4

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Погребняк О. О. 
Методи обробки продуктів на сучасному харчовому виробництві / О. О. Погребняк // Ліки України. - 2015. - № 4. - С. 21-27. - укp.

Зауважено, що з кожним роком чисельність населення нашої планети зростає все більш швидкими темпами. Аби вижити, людство змушено виробляти зростаючі в обсягах запаси харчової сировини. І головне завдання на сьогодні полягає в тому, щоб ці продукти були безпечними. Тому на виробників харчових продуктів лягає відповідальність за якість та безпечність продуктів харчування, а на сучасного споживача збільшується потік інформації щодо різних способів обробки продуктів. Викладено основні методи обробки продуктів харчування, які сьогодні застосовують сучасні виробники.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.5 + Л816

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16999 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Технологія консервованих продуктів. Лабораторний практикум : навч. посіб. для ВНЗ / А. Т. Безусов, Я. Г. Верхівкер, В. М. Сторожук, Т. І. Нікітчіна, Г. І. Палвашова. - Одеса : Освіта України, 2017. - 188 c. - Бібліогр.: с. 163-166 - укp.

Наведено лабораторні роботи з визначення якості та технологічних властивостей сировини, напівфабрикатів і готових виробів консервного виробництва. Визначено вплив технологічних параметрів виробництва консервованої продукції, співвідношення рецептурних компонентів, вибір консервної тари на фізико-хімічні властивості та показники якості напівфабрикатів і готових консервованих продуктів. Вивчено способи інтенсифікації технологічних процесів і поліпшення якісних характеристик консервованих продуктів. Висвітлено сучасні методи визначень багатокомпонентних дисперсних систем.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л816 я7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА815822 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Ступак Ю. О. 
Інтенсивні технології енерго- і масообміну при стерилізації харчової продукції / Ю. О. Ступак, К. В. Васильківський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 6. - С. 88-93. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Теплова стерилізація є найбільш розповсюдженим і надійним способом консервування харчових продуктів. Стерилізація консистентної продукції пов'язана з її високотемпературною обробкою в умовах кондуктивного теплообміну. Час нагрівання та охолодження упаковок з консистентною продукцією є особливо подовженим. Використання ротаційної стерилізації значно скорочує тривалість процесу і підвищує якість продукції. Розглянуто варіанти конструктивних рішень спеціальних ротаційних пристроїв для реалізації складного обертального руху і виконано кінематичний аналіз запропонованих механічних систем. Визначено співвідношення між швидкісними і геометричними параметрами механізмів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л816.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського