Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>U=Л822.911$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Григор'єва М. А. 
Вплив альтернативних джерел живлення на біосинтетичну здатність продуцента лізоензимного комплексу / М. А. Григор'єва, Т. С. Тодосійчук, Н. В. Москаленко, В. М. Поводзинський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 22. - С. 29-32. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л822.911 + Е422.384.3*725.111.4в764

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Дехтяренко Н. В. 
Розроблення поживних середовищ на основі гідролізатів соєвого борошна для культивування представників роду IBLactobacillusD / Н. В. Дехтяренко, О. М. Дуган // Наук. вісті НТУУ "КПІ". - 2012. - № 3. - С. 24-29. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л822.911 + Л955-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16492 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Fang Wang 
Effect of ultrafine grinding and high pressure technology on functional properties of soybean by-products = Вплив ультратонкого помелу і високого тиску на функціональні властивості побічних продуктів сої / Fang Wang, V. Sukmanov, Jie Zeng // Ukr. Food J.. - 2020. - 9, № 1. - С. 120-135. - Бібліогр.: 32 назв. - англ.

Вміст розчинних харчових волокон (SDF), а також смак та якість побічних продуктів переробки сої можна покращити за допомогою комбінації технології ультратонкого помелу та високого тиску. Матеріали і методи: побічні продукти переробки сої; установка надтонкого помелу KCW-701S; установка високого тиску FPG5620YHL; значення високого тиску: 0, 50, 100, 150, 200 і 300 МПа; співвідношення матеріал-рідина: 1:3, 1:5, 1:7, 1:9 і 1:11; тривалість обробки: 5, 10, 15, 20 і 25 хв. Ультратонкий помел має значний вплив на SDF побічних продуктів переробки сої. Зі зменшенням частоти подрібнення вміст SDF поступово збільшувався. Коли частота становила 30 Гц, їхній вміст досягав найвищого значення - 27,11 %, і зростав на 8,1 % у порівнянні з контролем. Коли частота була меншою за 30 Гц, вміст SDF різко зменшувався до 24,12 %. Тому частота ультратонкого помелу була найкращою на 30 Гц, а вміст SDF у побічних продуктів сої - найвищим. За тиску 150 МПа, співвідношенні матеріал-рідина 1:7 і тривалості обробки 10 хв вміст SDF досягав максимуму 28,76 % у побічних продуктах сої, що більше на 12,76 % у порівнянні з контрольною групою. Розчинність у воді, набухання, волого- (ВУЗ) та олієутримувальна здатність (ОУЗ) у побічних продуктах сої були нижчими у порівнянні з контрольною групою. За тиску 150 МПа розчинність у воді була 11,24 %. Але цей показник становив 10,39 % за тривалості обробки 15 хв. За 150 МПа і 10 хв набухання становило 8,2 мл/г, але при 20 хв показник набухання збільшився до 8,8 мл/г. Подібні тенденції мають показники ВУЗ та ОУЗ. За 100 МПа показники досягали максимального значення, за 150 МПа значення цих показників були найменшими, але коли час обробки перевищував 10 хв показники ВУЗ та ОУЗ незначно збільшилися. Встановлено, що ультратонкий помел за 30 Гц забезпечував вихід SDF на рівні 27,11 %. Обробка SDF високим тиском 150 МПа за співвідношення матеріал-рідина 1:7 і тривалості обробки 10 хв забезпечила підвищення виходу до 28,76 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л822.02 + Л822.911

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Fang Wang 
Effect of ultrafine grinding and high pressure technology on functional properties of soybean by-products = Вплив ультратонкого помелу і високого тиску на функціональні властивості побічних продуктів сої / Fang Wang, V. Sukmanov, Jie Zeng // Ukr. Food J.. - 2020. - 9, № 1. - С. 120-135. - Бібліогр.: 32 назв. - англ.

Вміст розчинних харчових волокон (SDF), а також смак та якість побічних продуктів переробки сої можна покращити за допомогою комбінації технології ультратонкого помелу та високого тиску. Матеріали і методи: побічні продукти переробки сої; установка надтонкого помелу KCW-701S; установка високого тиску FPG5620YHL; значення високого тиску: 0, 50, 100, 150, 200 і 300 МПа; співвідношення матеріал-рідина: 1:3, 1:5, 1:7, 1:9 і 1:11; тривалість обробки: 5, 10, 15, 20 і 25 хв. Ультратонкий помел має значний вплив на SDF побічних продуктів переробки сої. Зі зменшенням частоти подрібнення вміст SDF поступово збільшувався. Коли частота становила 30 Гц, їхній вміст досягав найвищого значення - 27,11 %, і зростав на 8,1 % у порівнянні з контролем. Коли частота була меншою за 30 Гц, вміст SDF різко зменшувався до 24,12 %. Тому частота ультратонкого помелу була найкращою на 30 Гц, а вміст SDF у побічних продуктів сої - найвищим. За тиску 150 МПа, співвідношенні матеріал-рідина 1:7 і тривалості обробки 10 хв вміст SDF досягав максимуму 28,76 % у побічних продуктах сої, що більше на 12,76 % у порівнянні з контрольною групою. Розчинність у воді, набухання, волого- (ВУЗ) та олієутримувальна здатність (ОУЗ) у побічних продуктах сої були нижчими у порівнянні з контрольною групою. За тиску 150 МПа розчинність у воді була 11,24 %. Але цей показник становив 10,39 % за тривалості обробки 15 хв. За 150 МПа і 10 хв набухання становило 8,2 мл/г, але при 20 хв показник набухання збільшився до 8,8 мл/г. Подібні тенденції мають показники ВУЗ та ОУЗ. За 100 МПа показники досягали максимального значення, за 150 МПа значення цих показників були найменшими, але коли час обробки перевищував 10 хв показники ВУЗ та ОУЗ незначно збільшилися. Встановлено, що ультратонкий помел за 30 Гц забезпечував вихід SDF на рівні 27,11 %. Обробка SDF високим тиском 150 МПа за співвідношення матеріал-рідина 1:7 і тривалості обробки 10 хв забезпечила підвищення виходу до 28,76 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л822.02 + Л822.911

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського