Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>U=Л852.5$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Сабадаш Н. І. 
Оптимізація технологічних параметрів отримання високомальтозних сиропів із крохмалю / Н. І. Сабадаш, О. В. Грабовська, В. О. Мірошник, Є. В. Розборський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 70-73. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Визначено оптимальні технологічні параметри ферментативного зцукрювання кукурудзяного крохмалю у виробництві високомальтозних сиропів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кисельов С. В. 
Розробка біотехнології одержання природних вуглеводовмісних підсолоджувачів : Автореф. дис... канд. техн. наук: 03.00.20 / С. В. Кисельов; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 1999. - 16 c. - укp.

Встановлено, що ефективним продуцентом ферменту з трансглікозилазною активністю, здатного до біосинтезу ізомальтоолігосахаридів (ІМОС), є мікроорганізм Aureobasidium pullulans. Розроблено схему отримання ферментного препарату з трансглікозилазною активністю на основі інтактних клітин продуцента, вивчено його властивості. Досліджено процес отримання субстрату трансглікозилювання з зернової крохмалевмісної сировини шляхом оцукрення ферментами ячмінного солоду, встановлено склад мальтозных сиропів із різних видів сировини, а також процес ферментативної конверсії мальтозних сиропів у мультивуглеводні сиропи, збагачені ІМОС, розроблено технологію одержання нових сиропів. Показано, що нові продукти мають промоторну активність відносно кишкових біфідобактерій та лактобацил.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА307304 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Сабадаш Н. І. 
Удосконалення технології високомальтозних сиропів із кукурудзяного крохмалю : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / Н. І. Сабадаш; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2009. - 20 c. - укp.

Удосконалено технологію виготовлення високомальтозних сиропів (ВС) з кукурудзяного крохмалю з використанням комплексу амілолітичних ферментних препаратів. Наведено результати теоретичних і експериментальних досліджень щодо закономірностей процесу зцукрювання крохмалю за різних комбінацій ферментних препаратів і одержання сиропів з високим вмістом мальтози. Розроблено математичні моделі та визначено оптимальні параметри процесу зцукрювання розріджених крохмальних гідролізатів до мальтози з метою одержання ВС. Запропоновано способи комбінування ферментних препаратів для одержання мальтозних сиропів прогнозованого вуглеводного складу. Вдосконалено технологічну схему очистки ферментативних гідролізатів крохмалю від нерозчинних і розчинних домішок. Обгрунтовано ефективність використання природного сорбенту сапоніт для попереднього видалення завислих домішок та покращання процесу фільтрування. Вдосконалено схему адсорбційної очистки гідролізатів крохмалю від барвних речовин. Розроблено апаратурно-технологічну схему одержання ВС з кукурудзяного крохмалю. Наведено результати виробничих досліджень.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА363318 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського