Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>U=Л852.5$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
|
| | | | |
1. |
Сабадаш Н. І. Оптимізація технологічних параметрів отримання високомальтозних сиропів із крохмалю / Н. І. Сабадаш, О. В. Грабовська, В. О. Мірошник, Є. В. Розборський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 70-73. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.Визначено оптимальні технологічні параметри ферментативного зцукрювання кукурудзяного крохмалю у виробництві високомальтозних сиропів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.5
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Кисельов С. В. Розробка біотехнології одержання природних вуглеводовмісних підсолоджувачів : Автореф. дис... канд. техн. наук: 03.00.20 / С. В. Кисельов; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 1999. - 16 c. - укp.Встановлено, що ефективним продуцентом ферменту з трансглікозилазною активністю, здатного до біосинтезу ізомальтоолігосахаридів (ІМОС), є мікроорганізм Aureobasidium pullulans. Розроблено схему отримання ферментного препарату з трансглікозилазною активністю на основі інтактних клітин продуцента, вивчено його властивості. Досліджено процес отримання субстрату трансглікозилювання з зернової крохмалевмісної сировини шляхом оцукрення ферментами ячмінного солоду, встановлено склад мальтозных сиропів із різних видів сировини, а також процес ферментативної конверсії мальтозних сиропів у мультивуглеводні сиропи, збагачені ІМОС, розроблено технологію одержання нових сиропів. Показано, що нові продукти мають промоторну активність відносно кишкових біфідобактерій та лактобацил. Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.5
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА307304 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Сабадаш Н. І. Удосконалення технології високомальтозних сиропів із кукурудзяного крохмалю : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / Н. І. Сабадаш; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2009. - 20 c. - укp.Удосконалено технологію виготовлення високомальтозних сиропів (ВС) з кукурудзяного крохмалю з використанням комплексу амілолітичних ферментних препаратів. Наведено результати теоретичних і експериментальних досліджень щодо закономірностей процесу зцукрювання крохмалю за різних комбінацій ферментних препаратів і одержання сиропів з високим вмістом мальтози. Розроблено математичні моделі та визначено оптимальні параметри процесу зцукрювання розріджених крохмальних гідролізатів до мальтози з метою одержання ВС. Запропоновано способи комбінування ферментних препаратів для одержання мальтозних сиропів прогнозованого вуглеводного складу. Вдосконалено технологічну схему очистки ферментативних гідролізатів крохмалю від нерозчинних і розчинних домішок. Обгрунтовано ефективність використання природного сорбенту сапоніт для попереднього видалення завислих домішок та покращання процесу фільтрування. Вдосконалено схему адсорбційної очистки гідролізатів крохмалю від барвних речовин. Розроблено апаратурно-технологічну схему одержання ВС з кукурудзяного крохмалю. Наведено результати виробничих досліджень. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л852.5
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА363318 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|