Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (7)Автореферати дисертацій (48)Книжкові видання та компакт-диски (378)Журнали та продовжувані видання (290)
Пошуковий запит: (<.>U=Л86$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 419
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Кузнецова О. Н. 
Автоматизированная система контроля параметров сахарных растворов кондитерского производства / О. Н. Кузнецова, В. Д. Коренев, А. А. Зори // Наук. пр. Донец. держ. техн. ун-ту. Сер.: Обчисл. техніка та автоматизація. - 1999. - № 3. - С. 370-375. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

The automated monitoring system of parameters of sugar solutions of confectionery manufacture including meters of temperature and percentage of dry substances on saccharose in a solution, satisfying on accuracy to the requirements of technological process is developed.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л860.4-7с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69949/обч.тех. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кузнецова О. Н. 
Математические модели и средства определения температуры карамельной массы в технологических процессах кондитерского производства / О. Н. Кузнецова // Наук. пр. Донец. держ. техн. ун-ту. Сер.: Обчисл. техніка та автоматизація. - 1999. - № 3. - С. 364-369. - Библиогр.: 2 назв. - рус.

The mathematical model of spatial distribution of a non-stationary temperature field of caramel of weight for definition middlevolumy of temperature of candy is developed during its cooling. The dependence between middlevolumy in temperature of caramel of weight and indications of the gauge of temperature in the chosen point of measurement is established. The information-measuring system and hardware for definition of temperature of caramel of weight is developed during its cooling.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л862с11

Шифр НБУВ: Ж69949/обч.тех. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Ларина Е. Ю. 
Математическое описание механизма взвешивания в дозаторах / Е. Ю. Ларина // Наук. пр. Донец. держ. техн. ун-ту. Сер.: Обчисл. техніка та автоматизація. - 1999. - № 3. - С. 381-386. - рус.

Under ideal conditions of loading - unloading the given mathematical models completely characterize technological process. However, in view of presence, lags, with the subsequent infringement of a work cycle, the models can be used only as reference. The measuring means are necessary even for duly detection of infringements and accaptance of the decisions. Such means can be gauges of loadings suprevising weight of contents, by measurement of reactions in basic designs. As to specify only presence of infringements process unsufficiently control is necessary also.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л86-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69949/обч.тех. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Тарасюк В. П. 
Математическое описание процесса определения состояния дозаторов в экспертной системе дозирования компонентов пралиновых масс / В. П. Тарасюк // Наук. пр. Донец. держ. техн. ун-ту. Сер.: Обчисл. техніка та автоматизація. - 1999. - № 3. - С. 407-413. - Библиогр.: 2 назв. - рус.

Receptures are one of the basic technological documents, reglamenting manufacturing of confectionery products. Receptures contain normalized apportion of all kinds of raw material and semifinished items for manufactury of a unit of production. In given clause the mathematical accounts norms for recepturing of station for several modes of operations are given.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л86-5с11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69949/обч.тех. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Тарасюк В. П. 
Основы построения экспертной системы управления процессом дозирования компонентов пралиновых масс / В. П. Тарасюк // Наук. пр. Донец. держ. техн. ун-ту. Сер.: Обчисл. техніка та автоматизація. - 1999. - № 3. - С. 414-420. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

The expert system is a component of a control system of process dozers of components jonfeting of weights and is intended for the analysis of a course of technological process, duly detection of deviations in improvement timer of work, development and acceptance of the intellectual decisions ensuring uninterrupted service and decrease of labour input at management rules by station, increase of comfort of operation.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л86-5-05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69949/обч.тех. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Перцевой Ф. В. 
Производство желейной и взбивной продукции с использованием модификаторов : Моногр. / Ф. В. Перцевой, А. Л. Фощан, Ю. А. Савгира, О. А. Гринченко, П. П. Пивоваров, А. И. Дорошенко. - Д. : Пороги, 2003. - 204 c. - Библиогр.: 192 назв. - рус.

Освещены новые технологические процессы производства кондитерских, взбивных и желейных изделий на основе использования натрий-карбоксиметилцеллюлозы и других модифицирующих добавок. Приведены результаты научных исследований влияния добавок на физико-химические и технологические параметры пищевых систем, полуфабрикатов и готовых изделий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л86-3 + Л991.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА642886 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Вісник Львівської комерційної академії / ред.: Б. Д. Семак. - Л., 2007. - 178 с. - (Сер. товарозн.; Вип. 8). - укp.

Проаналізовано вплив нетрадиційних домішок на покращення амінокислотного складу вафель. Описано антиоксидантні властивості домішок, що покращують здобне печиво рослинного походження, рослинних домішок на твердих жирах. Розглянуто питання дослідження наявності збудників картопляної хвороби хліба та інших спороутворювальних бактерій в борошні, прогнозування змін якості хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів під час зберігання. Визначено мінеральний склад солодких страв, збагачених розторопшею.

Проанализировано влияние нетрадиционных примесей на улучшение аминокислотного состава вафель. Описаны антиоксидантные свойства примесей, улучшающих сдобное печенье растительного происхождения, растительных примесей на твердых жирах. Рассмотрены вопросы исследования наличия возбудителей картофельной болезни хлеба и других спорообразующих бактерий в муке, прогнозирования изменений качества хлебобулочных и мучных кондитерских изделий при хранении. Определен минеральный состав сладких блюд, обогащенных расторопшей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83я54(4УКР)3 + Л865я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж69765/тов. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Лисюк Г. М. 
Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів : навч. посіб. / Г. М. Лисюк, О. В. Самохвалова, З. І. Кучерук, О. М. Постнова, С. Г. Олійник, М. В. Артамонова, О. В. Нєміріч, О. Т. Старчаєнко, П. О. Карпенко. - Суми : Унів. кн., 2009. - 464 c. - Бібліогр.: с. 461-463. - укp.

Наведено інформацію про сировину для виробництва кондитерських і хлібобулочних виробів, харчові та дієтичні домішки, різноманітні композитні суміші. Викладено вимоги до зберігання сировини та підготовки її до виробництва. Розглянуто наукові основи тістоутворення, технології різних видів тіста, випічних і оздоблювальних напівфабрикатів, процеси та способи художнього оздоблення тортів, тістечок і печива. Описано технології продукції спеціального призначення, національних кондитерських виробів. Наведено відомості щодо розрахунку рецептур цієї продукції, контролю й управління якістю, санітарних норм до виробництва.

Представлена информация о сырье для производства кондитерских и хлебобулочных изделий, пищевых и диетических добавках, разнообразных композитных смесях. Изложены требования к сохранению сырья и подготовке его к производству. Рассмотрены научные основы тестообразования, технологии разных видов теста, выпечных и отделочных полуфабрикатов, процессы и способы художественной отделки тортов, пирожных и печенья. Изложены технологии продукции специального назначения, национальных кондитерских изделий. Представлены сведения о расчете рецептур этой продукции, контроле и управлении качеством, санитарных нормах к производству.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83 я73 + Л865 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА713948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Кучменко Б. А. 
Формирование индустриального общества в Украине (на примере Киевской кондитерской фабрики им. К. Маркса) : монография / Б. А. Кучменко, Э. Н. Кучменко; Ин-т подгот. кадров гос. службы занятости Украины. - К., 2009. - 416 c. - Библиогр.: с. 369-414 - рус.

Освещена история формирования индустриального общества в Украине через комплекс социально-экономических, политических и культурных преобразований на отдельно взятом примере частного предприятия пищевой промышленности - Киевской конфетной фабрики В. Ефимова - Киевской кондитерской фабрики им. К.Маркса, одного из старейших предприятий г. Киева.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4УКР)-24 + Л86 г(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА713980 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Полумбрик М. О. 
Дослідження гідратоутворення у водних розчинах фруктози. Використання фруктози в технологіях кондитерських виробів / М. О. Полумбрик, А. І. Українець, Л. С. Дегтярьов, В. В. Дорохович // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 40-42. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Ключ. слова: ЕПР спектроскопія, гідратація фруктози, мармеладні драглі
Індекс рубрикатора НБУВ: Л86-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Дробот В. І. 
Дослідження впливу житнього солодового екстракту на якість тіста і пряників / В. І. Дробот, А. Д. Прокопенко, Д. Ю. Ігнатченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 28-29. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Досліджено вплив житнього солодового екстракту на структурно-механічні властивості тіста та якість пряників. Установлено, що використання у виробництві пряників житнього солодового екстракту замість крохмальної патоки підвищує граничну напругу зсуву пряничного тіста, що вимагає більшої кількості води під час приготування тіста і поліпшує якість пряників.


Ключ. слова: пряники, якість, житній солодовий екстракт, крохмальна патока, вологість, температура тіста, гранична напруга зсуву
Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.3-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Дорохович А. М. 
Дослідження властивостей безглютенового борошна та його впливу на структурно-механічні характеристики тіста і печива для дітей, хворих на целіакію / А. М. Дорохович, О. В. Бабіч, О. М. Яременко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 43-45. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто властивості безглютенового борошна (водопоглинальну здатність, в'язкість і температуру клейстеризації) та його вплив на структурно-механічні характеристики тіста і печива для хворих на целіакію (граничну напругу зсуву, загальну і пружну деформації та адгезію).


Ключ. слова: целіакія, безглютенове борошно, водопоглинальна здатність, загальна і пружна деформації, гранична напруга зсуву, адгезія
Індекс рубрикатора НБУВ: Л868-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Шидакова-Каменюка О. Г. 
Вплив ядра насіння соняшнику на фізичні властивості пісочного печива / О. Г. Шидакова-Каменюка, І. М. Фоміна, Г. М. Лисюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 108-110. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено можливість застосування ядра соняшнику в технології пісочного печива і його вплив на фізико-хімічні властивості готового виробу.


Ключ. слова: ядро насіння, печиво, крихкість, міцність, твердість
Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Дорохович А. М. 
Визначення оптимальних умов виробництва шоколадних напівфабрикатів у вихровому млині / А. М. Дорохович, О. І. Полякова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 87-90. - укp.

На основі вихрового млина, який дає змогу одержувати високодисперсні суміші, розроблено нову технологію виробництва шоколадних виробів і напоїв. Проведено серію дослідів з визначення оптимальних умов одержання шоколадних напівфабрикатів у вихровому млині. Проаналізовано вихідну сировину та одержано напівфабрикати на основі какао-порошку, цукру-піску, сухого молока та какаовели за допомогою лазерного дифрактометра.


Ключ. слова: вихровий млин, лазерний дифрактометр, ступінь подрібнення, какао-порошок
Індекс рубрикатора НБУВ: Л864

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Дорохович А. М. 
Вивчення впливу мармеладу на фруктозі з різними драглеутворювачами на накопичення глюкози Iin vitroD / А. М. Дорохович, О. В. Смик // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 23-24. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Ключ. слова: фруктоза, глюкоза, цукровий діабет
Індекс рубрикатора НБУВ: Л868-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Литвиненко А. М. 
Зняття статичного заряду з етикеток цукерок на стадії загортання / А. М. Литвиненко, М. І. Половинкін // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 92-94. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Запропоновано оснастити усі загорткові машини кондитерських фабрик нейтралізаторами зарядів статичної електрики компанії SIMCO. Показано, що у разі застосування цього пристрою обгортки матеріалу (ОМ) цукерок рівномірно розрізаються та подаються в загорткову машину, зменшується витрата ОМ і скорочується час простоювання машини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л860.83-5

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Сухенко Ю. Г. 
Конструктивне забезпечення довговічності розмелювальних елементів конш-рафінерів / Ю. Г. Сухенко, С. Н. Дмітрієв // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 168-170. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Проаналізовано спрацювання розмелювальних елементів турбо-конш машин типу "Macintyre" у виробництві шоколаду, шоколадних мас і глазурі. Показано, що вони мають значні конструктивні недоліки, які знижують довговічність конш-рафінера, його продуктивність та якість готової продукції. Визначено шляхи підвищення довговічності робочих органів у 2 - 3 рази.


Ключ. слова: спрацювання, статор, ротор, турбо-конш машина, рафінер, гарнітура, облицювання, прогин, деформація
Індекс рубрикатора НБУВ: Л864-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Штефан Є. В. 
Математичне моделювання процесів коекструзії при виготовленні трубчастих виробів з начинками / Є. В. Штефан, Л. М. Мізнік // Наук. вісті НТУУ "КПІ". - 2005. - № 6. - С. 82-85. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено аналітичну модель процесу коекструзії дисперсних матеріалів, зокрема, у разі виготовлення трубчастих виробів із начинками.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1/9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16492 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Манк В. В. 
Сорбційні властивості полісахаридів / В. В. Манк, А. М. Дорохович, В. І. Оболкіна, О. О. Гавва // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 45-49. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено особливості адсорбції води харчовими полісахаридами. Показано, що поглинання води лабільними гідрофільними матеріалами відбувається послідовно з їх набуханням у декілька стадій, кожну з яких можна описати відомими рівняннями адсорбції. Одержані дані дозволяють прогнозувати поводження гідроколоїдів у процесі складання композицій для різних кондитерських виробів.


Ключ. слова: адсорбція, активність води, полісахариди, гідроколоїди, камеді рожкового дерева, тара, гуару, ксантану, модифіковані крохмалі
Індекс рубрикатора НБУВ: Л86-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Сафонова О. М. 
Теоретичні передумови та практичні аспекти використання добавок - регуляторів кислотності зі спиртами для поліпшення борошна / О. М. Сафонова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 13-16. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Обгрунтовано можливість використання добавок регуляторів кислотності (оцтової та лимонної кислот, їх натрієвих солей тощо) сумісно з поліатомними спиртами (зокрема гліцерином) для регулювання структурно-механічних властивостей хлібного та кондитерських видів тіста з різної борошняної сировини.


Ключ. слова: добавки-регулятори кислотності, поліатомні спирти, хлібне і кондитерські види тіста, борошняна сировина
Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32 + Л865-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського