Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>U=Л871.09$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Дмитренко Г. М. 
Енергозберігаюча біотехнологія очищення стічних вод виробництва дріжджів / Г. М. Дмитренко // Экотехнологии и ресурсосбережение. - 1999. - № 2. - С. 38-43. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розроблено та впроваджено біотехнологію очищення стічних вод виробництва пекарських дріжджів за рахунок реконструкції існуючих очисних споруд. Біотехнологія вміщує послідовну обробку води в анаеробних біореакторах, крапельному біофільтрі, аеротенку-мінералізаторі та біологічних ставках. Якість очищеної води відповідає нормам ГДК. Біотехнологія може бути рекомендована до впровадження на підприємствах харчової та мікробіологічної промисловості.


Ключ. слова: бiотехнологiя, бiореактор, очищення стiчних вод, дрiжджi
Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.09

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28350 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Бржезицкий В. А. 
Очистка сточных вод биотехнологического производства физическими методами / В. А. Бржезицкий, Я. А. Гаран, М. В. Драпей, Л. А. Косоголова, П. П. Лошицкий, В. А. Лобатенко, А. В. Струтинская // Электроника и связь. - 2010. - № 2. - С. 197-199. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Проведены экспериментальные исследования промывных и сточных вод дрожжевого завода ОАО "Стиролбиотех" (г. Обухов) с использованием различных физических факторов. Показано, что электромагнитными полями нетепловой интенсивности удается только затормозить развитие микроорганизмов, но не получить полную гибель популяции. В связи с этим исследована возможность применения электрогидравлического эффекта, который позволил реализовать 100 %-ю гибель микроорганизмов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.094

Шифр НБУВ: Ж69367 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського