Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (14)Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (104)Журнали та продовжувані видання (37)
Пошуковий запит: (<.>U=Л873$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 51
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Драк М.  
Фірма Бачевських у Львові і розвиток лікеро-горілчаної промисловості в Галичині (1782 - 1939) / М. Драк. - Л., 2004. - 37 c. - Бібліогр.: с. 28-31. - укp.

Проаналізовано розвиток лікеро-горілчаної промисловості в Галичині в 1772 - 1939 рр., розкрито витоки та визначено передумови виробництва горілки в регіоні, висвітлено роль Л.М.Бачевського - власника фірми Бачевських - у розвитку фабрик з виготовлення горілок і лікерів.

Проанализировано развитие ликеро-водочной промышленности в Галиции в 1772 - 1939 гг., раскрыты истоки и определены предпосылки производства водки в регионе, освещена роль Л.М.Бачевского - владельца фирмы Бачевских - в развитии фабрик по изготовлению водки и ликера.


Індекс рубрикатора НБУВ: У03(4УКР-9ГАЛ)030 + Л873г(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р106159 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Чебаков Р. М. 
Експериментальна установка для дослідження фазової рівноваги рідина - пара системи етанол - вода при тиску, вищому за атмосферний / Р. М. Чебаков, Є. О. Міхненко, Г. О. Кизюн, О. С. Міщенко, К. В. Дремлюга, Г. В. Бузевич, Т. Г. Кизюн, О. Є. Міхненко, В. Г. Дрок // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 78-79. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розроблено експериментальну установку дослідження фазової рівноваги рідина - пара системи етанол - вода за тиску, вищого за атмосферний. Проведено гідравлічні випробування на воді й одержано дані температур кипіння, що показали достатню збіжність з відомими літературними даними.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.104

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Ловягін О. М. 
Механізм прооксидантної дії аскорбінової кислоти у водно-спиртових розчинах / О. М. Ловягін, І. В. Скуратова, Л. О. Шевченко, В. П. Ковальчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 26-28. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Зазначено, що прооксидантні властивості аскорбінової кислоти (АК) призводять до порушення стійкості горілок за показником "масова концентрація альдегідів". У цьому випадку АК розкладається і її не можна вважати інгредієнтом горілок протягом терміну зберігання продукції. Для з'ясування механізму утворення сильних окисників під впливом АК досліджено окисно-відновні процеси у водно-спиртових розчинах АК.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.1-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Ловягін О. М. 
Вплив кротонового альдегіду на якість спирту та лікеро-горілчаної продукції / О. М. Ловягін, Д. В. Муратов, Л. О. Шевченко, В. П. Ковальчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 36-38. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено вплив кротонового альдегіду на якість спирту етилового ректифікованого, а також на такі його фізико-хімічні показники як "масова концентрація альдегідів", "масова концентрація сивушного масла за "П-ДМАБА", "проба на окиснюваність". Установлено, що кротоновий альдегід можна видалити в процесі оброблення сортівки активним вугіллям або сорбентом "Аква-Альдсорб".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.07 + Л873.104

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Попова В. М. 
Дослідження фізичних методів підготовки сировини та розробка технологій високоякісних алкогольних напоїв : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / В. М. Попова; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 1999. - 17 c. - укp. - рус.

Дисертацію присвячено теоретичним і експериментальним дослідженням факторів, які впливають на процес екстрагування та встановлення оптимальних умов виділення ефірної олії із подрібненої рослинної сировини. Досліджено вплив магнітної обробки на якість горілчаних виробів. Проведено оптимізацію процесу екстрагування. Підібрано фізичні методи обробки рослинної сировини для прискорення екстракції екстрактивних речовин. Отримано ароматний спирт з заданими параметрами з трави полину лимонного та досліджено його фізико-хімічні властивості. На основі ароматного спирту з трави полину лимонного розроблено ряд рецептур лікеро-горілчаних виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА305185 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Кузьмін О. В. 
Удосконалення процесів виробництва горілки з метою стабілізації показників якості : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / О. В. Кузьмін; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2009. - 20 c. - укp.

Теоретично обгрунтовано й експериментально перевірено умови процесів приготування сортівки й її обробки активним вугіллям, які забезпечують стабільну якість горілки. Встановлено оптимальні співвідношення зм'якшеної та демінералізованої води для виробництва горілки, які гарантують відповідність фізико-хімічних показників вимогам НД, а також найкращі органолептичні показники. Вперше експериментально доведено доцільність охолодження води у процесі приготування сортівки й її охолодження у ході обробки активним вугіллям під час виробництва горілки на спирті різних класів. Визначено оптимальні режими виробництва горілки на основі узагальненого параметра, для одержання якого розроблено методичні питання комплексного кількісного оцінювання якості. Одержано математичну модель залежності комплексного показника, наведено рекомендації щодо її використання для прогнозування якості горілки та керування процесом обробки сортівки активним вугіллям. Розроблено та затверджено рецептуру на новий вид продукції - горілку "Респект", а також технологічні інструкції на її виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.1-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА363129 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Кузьмин О. В. 
Водка: технология, качество, инновации : монография / О. В. Кузьмин, В. Г. Топольник, А. Н. Ловягин, В. В. Кузьмин; Донец. нац. ун-т экономики и торговли им. М. Туган-Барановского. - Донецк, 2011. - 307 c. - Библиогр.: 285 назв - рус.

Охарактеризован технологический процесс производства водки. Показаны возможности применения статистических методов для решения технологических задач в области производства водки и получения математических моделей основных показателей ее качества. Охарактеризованы технологические потоки процесса производства водки с применением квалиметрических методов. Раскрыто негативное влияние алкоголя на физиологическое состояние человека. Уделено внимание применению пищевых добавок и биологически активных веществ в производстве водки с целью улучшения их органолептических свойств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА743728 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Матко С. В. 
Дослідження і обгрунтування закономірностей осідання завислих частинок після оброблення купажу палигорськітом / С. В. Матко, Л. М. Мельник // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 32. - С. 87-89. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено процес осідання частинок палигорськіту разом із адсорбованими із купажу високомолекулярними сполуками і встановлено швидкість їх осідання. Визначено вплив технологічних параметрів на швидкість осідання та представлено обгрунтування закономірностей цього процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.205

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Матко С. В. 
Дослідження фізико-хімічних показників обробленого палигорськітом яблучного соку / С. В. Матко, Л. М. Мельник // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 70-73. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено фізико-хімічні показники очищеного палигорськітом яблучного соку за підібраними методиками. Встановлено вміст осаду, вуглеводів, розчинних сухих речовин, аскорбінової кислоти, величини кольоровості, титрованої та активної кислотностей в очищеному палигорськітом яблучному соку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.205

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Матко С. В. 
Моделювання і оптимізація процеса адсорбційного очищення купажу палигорськітом / С. В. Матко, Л. М. Мельник // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 66-70. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розроблено рівняння регресії для визначення прозорості і об'єму згустку муті в купажі, очищеному палигорськітом. На їх підставі встановлено оптимальні параметри процесу адсорбційного очищення купажу від високомолекулярних сполук.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.205

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Матко С. В. 
Моделювання і оптимізація процесу адсорбційного очищення купажу палигорськітом / С. В. Матко, Л. М. Мельник // Технологія і техніка друкарства. - 2010. - № 1. - С. 57-64. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розроблено рівняння регресії для визначення прозорості і об'єму згустку муті в купажі, очищеному палигорськітом. На їх основі встановлено оптимальні параметри процесу адсорбційного очищення купажу від високомолекулярних сполук.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.205

Шифр НБУВ: Ж72515 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Кукла А. Л. 
Импедансный анализатор для идентификации марок водно-спиртовых напитков / А. Л. Кукла, А. С. Павлюченко, А. С. Майстренко, А. В. Мамыкин // Технология и конструирование в электрон. аппаратуре. - 2012. - № 1. - С. 15-21. - Библиогр.: 7 назв. - рус.

Показана возможность определения марки и распознавания нелицензионного водно-спиртового напитка на основе измерения и анализа частотных характеристик активной и реактивной составляющих импеданса исследуемого раствора в диапазоне частот 0,5 - 105 Гц.

Показано можливість визначення типів водно-спиртових напоїв (марок горілок) на основі вимірювання та аналізу частотних характеристик активної та реактивної складових імпедансу розчинів в діапазоні частот 0,5 - 105 Гц.

The article shows a possibility of determining the type of aqueous-alcoholic drink, based on measurements and analysis of the frequency characteristics of active and reactive impedance components of the solution in the frequency range 0,5 - 105 Hz.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14479 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Чепель Н.  
Використання ароматизаторів у виробництві особливої горілки "Капітан" / Н. Чепель // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 131-138. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розроблено рецептуру особливої горілки "Капітан" із застосуванням методу профілю флейвора, враховуючи сучасні тенденції алкогольного ринку. Побудовано органолептичний профіль алкогольного напою та визначено кількісні співвідношення відповідних інгредієнтів у рецептурі. Дослідженнями органолептичних і фізико-хімічних показників доведено гармонізацію напою за ароматом і смаком після шести місяців зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Чепель Н. В. 
Використання композиційних ароматизаторів із ефірних олій кропу та коріандру у виробництві особливих горілок / Н. В. Чепель // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 42. - С. 117-121. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Випуск нових алкогольних брендів виробники пов'язують із розробкою нових міцних "фантазійних" напоїв з використанням джерел натурального аромату, зокрема ефірних олій. Враховуючи сучасні тенденції алкогольного ринку, розроблено рецептуру особливої горілки "Капітан" з застосуванням методу профілю флейвора. За допомогою цього методу побудовано органолептичний профіль алкогольного напою та визначено кількісні співвідношення інгредієнтів у рецептура, що відповідають профілю. Дослідження органолептичними і фізико-хімічними показниками даного напою до і після 6 місяців зберігання показали його гармонізацію як за ароматом, так і смаком.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Роїк М. В. 
Виробництво горілки особливої на основі стевії / М. В. Роїк, В. Б. Захаревич, І. В. Кузнєцова, М. В. Бондар // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 48. - С. 139-143. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто структуру виробництва міцних алкогольних напоїв у світі та Україні, їх асортимент та напрями розвитку розширення асортименту. Вивчено технологію одержання горілки особливої на основі стевії шляхом використання її концентрату.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Шматкова Г. К. 
Формування собівартості продукції спиртового виробництва в умовах інноваційного розвитку / Г. К. Шматкова, Н. Ю. Губенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 48. - С. 169-174. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розглянуто вплив техніко-технологічних факторів на формування собівартості продукції спиртового виробництва за умов інноваційного розвитку.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873-6 + У9(4УКР)306.752.3-82-862

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Роїк М. В. 
Виробництво горілки особливої на основі стевії / М. В. Роїк, І. В. Кузнєцова, В. Б. Захаревич, М. В. Бондар // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 52. - С. 69-74. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто структуру виробництва міцних алкогольних напоїв у світі та Україні, їх асортимент і напрями розвитку розширення асортименту. Вивчено технологію одержання горілки особливої на основі стевії шляхом використання її концентрату.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Олійник С. І. 
Удосконалення технології кондиціювання води для лікеро-горілчаного виробництва : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / С. І. Олійник; МОНМС України, Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2012. - 20 c. - укp.

Проаналізовано сучасний стан міжнародних та вітчизняних вимог до води, технології її кондиціювання та визначено шляхи удосконалення. Встановлено раціональні значення фізико-хімічних показників води підготовленої та вплив цих показників на органолептичні показники та стійкість лікеро-горілчаної продукції. Удосконалено спосіб кондиціювання води з мінімізуванням показників прозорості та забарвленості, органічних сполук, заліза, марганцю та азотовмісних мінеральних сполук. Удосконалено класифікацію вод лікеро-горілчаних заводів України та апаратурно-технологічну схему удосконаленої технології кондиціювання води для лікеро-горілчаного виробництва. Річний економічний ефект від впровадження удосконаленої технології у порівнянні з базовою становить 420 тис. грн./рік для лікеро-горілчаного підприємства продуктивністю 1 млн. дал у рік.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873-38

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА394101 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Крестьянполь Л. Ю. 
Інформаційні технології в оптимізаційному синтезі захисної системи паковання алкогольної продукції : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.13.06 / Л. Ю. Крестьянполь; Укр. акад. друкарства. - Львів, 2014. - 24 c. - укp.

Увагу приділено розробці наукових основ і методики пошуку оптимального способу захисту паковання алкогольної продукції. Показано можливості використання інформаційних технологій для розробки моделей оптимізаційного синтезу системи захисту алкогольної продукції від фальсифікації з метою підвищення її ефективності. Уведено поняття "система захисту", розроблено методику її опису за допомогою системної моделі та побудовано моделі різних систем захисту паковання алкогольних напоїв. На основі теоретичних та експериментальних досліджень запропоновано кількісні показники, які оцінюють якість такого захисту, а також методи їх розрахунку. На основі розроблених показників проаналізовано вже існуючі системи захисту. Розроблено алгоритм і комп'ютерну програму для знаходження оптимальної системи захисту як для мінімальної вартості при заданому ступені захисту, так і для максимального ступеня захисту при заданих витратах на захисні елементи. Науково обгрунтовано шляхи використання технології радіочастотної ідентифікації для створення системи захисту алкогольної продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.087

Шифр НБУВ: РА412125 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Янчевский В. Я. 
Экономические и технологические аспекты проблемы развития спиртовой и ликеро-водочной промышленности Украины / В. Я. Янчевский, С. Т. Олийничук, В. В. Сосницкий // Вісн. аграр. науки. - 1998. - № 10. - С. 57-61. - рус.

Проаналізовано стан підприємств спиртової і лікеро-горілчаної промисловості України, йдеться про чинники, що впливають на технічний і економічний розвиток підприємств, що здійснюють багатопродуктове виробництво спирту із цукро-крохмалевмісної сировини. Наведено перелік науково-технічних проблем галузі, розв'язання яких дасть змогу підвищити ефективність виробництва завдяки поліпшенню якості цільових продуктів, зниженню їх собівартості за економії сировини та енергетичних ресурсів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873,0 + У9(4Укр)306.752

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського