Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (5)
Пошуковий запит: (<.>U=Л874.03$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Подгорский В. С. 
Некоторые особенности культивирования iSaccharomyces cerevisiae/i (штамм Киевский) на винной среде / В. С. Подгорский, М. Н. Гавриленко, В. Г. Сумневич, Н. Н. Ковалев, В. А. Домарецкий, Л. Ф. Зырянова // Мікробіол. журн. - 2000. - 62, № 4. - С. 20-25. - Библиогр.: 8 назв. - рус.


Ключ. слова: дріжджі, умови культивування, виробництво шампанського
Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.031

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Савула Я. Г. 
Математичне моделювання процесів бродіння виноградного сусла / Я. Г. Савула, М. В. Щербатий // Вестн. Херсон. гос. техн. ун-та. - 2003. - № 3(19). - С. 377-380. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто проблеми побудови й аналізу математичних моделей, які описують процес бродіння виноградного сусла за анаеробних умов. Наведено результати числових досліджень однієї з моделей бродіння з урахуванням утворення двох продуктів метаболізму дріжджів - етанолу та гліцерину.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.03с11

Шифр НБУВ: Ж69571 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Мацьонг Я. Є. 
Оптимальне керування залежною від температури моделлю процесу ферментації / Я. Є. Мацьонг, Я. Г. Савула, М. В. Щербатий // Систем. дослідж. та інформ. технології. - 2006. - № 3. - С. 89-98. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Розглянуто математичну модель процесу бродіння виноградного сусла з урахуванням залежності параметрів від температури. Встановлено аналітичну форму залежності параметрів моделі від температури (експоненціальну та лінійну). Розглянуто задачі ідентифікації параметрів та оптимального керування. Наведено числові результати розв'язування задач оптимального керування (задача на швидкодію) та ідентифікації параметрів у процесі бродіння сусла сорту Ркацителі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24036 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Литовченко О. М. 
K-метод експрес-контролю за бродінням яблучного сусла / О. М. Литовченко, В. І. Побережець, І. І. Побережець // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 42. - С. 112-116. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

На основі ареометричних і рефрактометричних вимірювань розроблено новий метод визначення вмісту етилового спирту і сухих розчинних речовин в суслах, виноматеріалах і винах. Цей метод потребує мало часу для проведення вимірювань, і тому його можна використовувати для експрес-контролю за бродінням сусла. Точність методу визначається точністю ареометричних і рефрактометричних вимірювань. Середня похибка об'ємної частки спирту становить 0,2 % об., а похибка вмісту сухих розчинних речовин дорівнює 0,1 %. Цей метод експериментально перевірявся в процесі бродіння яблучних виноматеріалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Байрактар В. М. 
Вплив інфрачервоного лазера на ферментацію вуглеводів дріжджами IBSaccharomyces cerevisiaeD / В. М. Байрактар // Біотехнологія. - 2010. - 3, № 6. - С. 59-67. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1 Sac*803.241 + Л874.03-14

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Савула Я. Г. 
Математичне моделювання процесів бродіння виноградного сусла з урахуванням температурного режиму / Я. Г. Савула, М. В. Щербатий, Я. Є. Мацьонг, В. Г. Гержикова, Т. О. Жилякова, Є. А. Сластя, І. В. Черноусова, А. В. Семенчук // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 6. - С. 51-57. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Запропоновано математичну модель процесу бродіння виноградного сусла, базуючись на ров'язку задачі Коші для системи звичайних диференціальних рівнянь з урахуванням залежності параметрів моделі від температури у вигляді рівняння Арреніуса. Розраховано значення цих параметрів за умов бродіння сусла з винограду різних сортів. Відзначено, що одержані результати показують добру узгодженість теоретичних й експериментальних даних.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Бойчук О. 
Вплив автохтонних дріжджів на фенольний комплекс вин / О. Бойчук, В. Тарасова, Н. Мулюкіна // Техн. науки та технології. - 2017. - № 2. - С. 202-208. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Визначено оптимальні умови бродіння, встановлено, що штам дріжджів Y-3647 забезпечує краще вилучення фенольних та барвних речовин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.031

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101341 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Симоненко Ю. М. 
Динаміка зміни концентрації діоксиду вуглецю в ємності при виноградному бродінні / Ю. М. Симоненко, О. В. Ватренко, І. М. Лучку // Харч. пром-сть. - 2017. - № 19. - С. 87-91. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто початкову стадію отримання діоксиду вуглецю з виноградного сусла. Проаналізовано рух газових потоків в незаповненому об'ємі бродильної ємності при виробництві виноматеріалів на заводах первинного виноробства. За допомогою отриманої в результаті аналізу математичної залежності, отримано характеристики зміни концентрації газової суміші бродіння в незаповненому об'ємі бродильної ємності. Отримані на різних стадіях процесу бродіння характеристики дозволили зробити висновки щодо початку відбору газової суміші для отримання з неї діоксиду вуглецю виноградного бродіння, потреба в якому є на заводах первинного виноробства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Симоненко Ю. М. 
Динаміка зміни концентрації діоксиду вуглецю в ємності при виноградному бродінні / Ю. М. Симоненко, О. В. Ватренко, І. М. Лучку // Харч. пром-сть. - 2017. - № 19. - С. 87-91. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто початкову стадію отримання діоксиду вуглецю з виноградного сусла. Проаналізовано рух газових потоків в незаповненому об'ємі бродильної ємності при виробництві виноматеріалів на заводах первинного виноробства. За допомогою отриманої в результаті аналізу математичної залежності, отримано характеристики зміни концентрації газової суміші бродіння в незаповненому об'ємі бродильної ємності. Отримані на різних стадіях процесу бродіння характеристики дозволили зробити висновки щодо початку відбору газової суміші для отримання з неї діоксиду вуглецю виноградного бродіння, потреба в якому є на заводах первинного виноробства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського