Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (4)Книжкові видання та компакт-диски (13)
Пошуковий запит: (<.>U=Л874.11$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 12
Представлено документи з 1 до 12

      
Категорія:    
1.

Толстенко Д. П. 
Розробка методики визначення оптимальної схеми обробки білих столових виноматеріалів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.07 / Д. П. Толстенко; УААН. Ін-т винограду і вина "Магарач". - Ялта, 2002. - 18 c. - укp.

Розроблено методику визначення оптимальної схеми обробки білих столових виноматеріалів проти необоротних колоїдних помутнінь на підставі вивчення трансформації комплексу біополімерів (КБ). Проведено систематизацію КБ білих столових виноматеріалів, виділено п'ять їх типів залежно від співвідношення компонентів. Досліджено вплив технологічних прийомів виробництва вина на формування типу КБ. Розглянуто трансформацію КБ білих столових виноматеріалів у процесі їх обробки, встановлено взаємозв'язок між типом КБ та оптимальною схемою обробки виноматеріалу для ліквідації необоротних колоїдних помутнінь. Розроблено алгоритм вибору оптимальної схеми та доз обклеєних речовин для обробки білих столових виноматеріалів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.11

Шифр НБУВ: РА318394 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Шарапова Т. О. 
Розробка методів оцінки і способу активації таніну для стабілізації білих столових виноматеріалів : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / Т. О. Шарапова; УААН. Ін-т винограду і вина "Магарач". - Ялта, 2004. - 18 c. - укp.

Вперше виявлено показники якості препарату таніну, які обумовлюють його стабілізувальну дію - тип структури, його масову частку та реакційноздатних гідроксильних груп, відсутність домішок елаготаніну, мутність розчину, встановлено їх оптимальні значення. Показано, що максимальною стабілізувальною дією характеризується препарат галотаніну, що містить не менше ніж 80 % танінів з масовою часткою вільних гідроксильних груп 15 - 20 % від маси препарату. Обгрунтовано модель взаємодії білків вина з конденсованими і гідролізованими танінами, створену з урахуванням особливостей хімічної будови даних речовин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА332984 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Храмченкова І. В. 
Розробка системи контролю процесу визрівання ординарних білих міцних виноматеріалів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.07 / І. В. Храмченкова; УААН. Ін-т винограду і вина "Магарач". - Ялта, 2000. - 18 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА310429 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Гемаєв Х. З. 
Удосконалення технології виробництва білих столових вин на основі використання препаратів деревини дуба : Автореф. дис... канд. техн. наук / Х. З. Гемаєв; Нац. ін-т винограду і вина "Магарач". - Ялта, 2007. - 18 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.11-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА350365 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Ткаченко О. Б. 
Наукові основи вдосконалення технології білих столових вин шляхом регулювання окислювально-відновних процесів їх виробництва : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.05 / О. Б. Ткаченко; Нац. ін-т винограду і вина "Магарач". - Ялта, 2010. - 44 c. - укp.

Вперше сформульовано та теоретично обгрунтовано механізм окисно-відновних процесів у виробництві білих столових вин, який полягає в лінійному вільнорадикальному окисненні компонентів вина за участі семихінонного аніон-радикулу, супероксид аніон-радикулу, гідроксильного та перекисного радикалів. Запропоновано новий підхід до оцінювання окисненості білих столових виноматеріалів, який базується на системі показників, що включає значення оптичної густини за довжиною хвилі 420 нм, масової концентрації титрованих кислот, фенольних речовин, процианідинів, альдегідів, терпенових спиртів, складних ефірів. Експериментально обгрунтовано та кількісно визначено антиокиснювальний ефект інгібіторів ОВ-процесів у виноматеріалах, розраховано формулу сумарного антиокиснювального ефекту, визначено його оптимальний діапазон.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА377247 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Тенетка А. І. 
Удосконалення технології рожевих столових виноматеріалів з використанням антиоксидантів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / А. І. Тенетка; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2015. - 20 c. - укp.

Мета дослідження - удосконалення технології рожевих столових виноматеріалів регулюванням в них окисно-відновних процесів за допомогою антиоксидантів. Визначено показники якості рожевих столових виноматеріалів, які характеризують їх неокиснений стан. Визначено також ефективність дії антиоксидантів у процесі виробництва рожевих столових виноматеріалів. Обгрунтовано їх дозування та оптимальні комбінації; технологічні прийоми та параметри виробництва рожевих столових виноматеріалів неокисненого типу; вибір матеріалів стабілізувальної дії для стабілізації рожевих столових виноматеріалів за мінімізації змін у їх антоціан-фенольному комплексі. Встановлено вплив антиоксидантів на динаміку окисно-відновних характеристик рожевих столових виноматеріалів у процесі зберігання. Розроблено нормативну документацію на виробництво рожевих столових виноматеріалів неокисненого типу з використанням антиоксидантів та проведено її апробацію за виробничих умов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА418553 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Ткаченко О. Б. 
Особенности ароматов белых вин из автохтонных сортов винограда Западной Европы и Украины / О. Б. Ткаченко, О. В Тринкаль // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 2/10. - С. 40-45. - Библиогр.: 16 назв. - рус.

Рассмотрен вопрос актуальности использования местных сортов винограда для производства локальных вин. Приведены статистические данные о распространении аборигенных сортов в странах Западной Европы и Украины. Изучен ароматический комплекс белых сухих вин из автохтонных сортов винограда Испании, Италии, Греции, Украины. Построены органолептические профили, определены и оценены главные дескрипторы исследуемых вин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.11-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Тринкаль О. В. 
Удосконалення технології столових білих вин із сортів винограду нової вітчизняної селекції : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / О. В. Тринкаль; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2016. - 20 c. - укp.

Розглянуто проблему вдосконалення технології столових білих вин із сортів винограду генеративної (Ароматний, Загрей, Іскорка, Мускат одеський) та клонової (Сухолиманський білий, Тельти курук) селекції ННЦ "Інституту виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова" ("ІВіВ ім. В.Є. Таїрова"). Оцінено виноград сортів генеративної та клонової селекції ННЦ "ІВіВ ім. В.Є. Таїрова" за фізико-хімічними, біохімічним та органолептичними показниками, виявлено вплив агрометеорологічних факторів вегетаційного періоду винограду на формування основних технологічних показників досліджуваних сортів. Встановлено здатність препаратів на основі білків рослинного походження вдосконалювати фенольний комплекс винограду сортів генеративної селекції ННЦ "ІВіВ ім. В.Є. Таїрова" на етапі освітлення сусла. Обгрунтовано вибір раси чистої культури дріжджів - 86 - 10 К для зброджування виноградного сусла сортів генеративної та клонової селекції ННЦ "ІВіВ ім. В.Є. Таїрова" в аспекті збереження ароматичного комплексу. Розроблено й обгрунтовано схему купажування вин із сортів генеративної та клонової селекції ННЦ "ІВіВ ім. В.Є. Таїрова". Визначено комплексну систему стабілізації виноматеріалів до колоїдних і кристалічних помутнінь у технології молодих вин з урахуванням скороченого циклу виробництва та реалізації їх в рік урожаю або не пізніше, ніж через 3 місяці після закінчення бродіння. Доведено ефективність зберігання ординарних вин із сортів клонової селекції на тонкому дріжджовому осаді в комбінованому середовищі газів аргон + азот (1 : 1). Розроблено інвестиційний проект для створення підприємства малого бізнесу за типом "шато" з повним виробничим циклом із використанням винограду сортів українського походження.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.11-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА424952 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Білько М. В. 
Полівінілполіпіролідон для запобігання порожевінню у білих винах / М. В. Білько, А. О. Олійник, Д. Є. Бабко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 6. - С. 138-143. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Щербина В. А. 
Удосконалення технології стабілізації білих столових виноматеріалів до кристалічних помутнінь : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / В. А. Щербина; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2019. - 20 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА438622 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
11.

Оробчук О. М. 
Удосконалення технології кріпленого білого вина / О. М. Оробчук, А. Л. Бережнюк, Р. О. Субтельний, Б. О. Дзіняк // Chemistry, Technology and Application of Substances. - 2022. - 5, № 1. - С. 82-87. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.11 + Л874.23

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101738 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
12.

Bilko M. 
Investigation of the appearance and elimination of pinking coloration in white wines = Визначення причин появи "pinking" у білих винах та його усунення / M. Bilko, S. Gunko, I. Babich, O. Naumenko, R. Mukoid, M. Ischenko, I. Doboniy, S. Danylenko, A. Bovkun, O. Stotska // Eastern-Europ. J. of Enterprise Technologies. - 2022. - № 1/11. - С. 56-62. - Бібліогр.: 25 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського