Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>U=Л875.11/19$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Войцехівський В. І. 
Біохімічні основи вдосконалення технології виробництва столових плодово-ягідних вин : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 05.18.03 / В. І. Войцехівський; Нац. аграр. ун-т. - К., 2003. - 20 c. - укp.

Вперше за умов північного Лісостепу України науково обгрунтовано придатність районованих і перспективних сортів яблуні та суниці для виробництва столових плодово-ягідних вин. Розглянуто вплив погодних умов вирощування та біохімічний склад плодів яблуні та суниці даних сортів. Виділено найбільш стабільні сорти за біохімічним складом. Встановлено доцільність застосування попередньої обробки м'язги суниці для одержання високоякісних купажних компонентів; відібрано найбільш придатні сорти даних культур для виробництва столових яблучних виноматеріалів і спиртованих соків. Вперше у плодово-ягідному виробництві досліджено динаміку змін терпенових спиртів у соках і виноматеріалах та їх вплив на органолептичні показники. Вивчено дію ферментних препаратів на біохімічний склад яблучних виноматеріалів. Теоретично обгрунтовано та практично доведено шляхи підвищення якості та біологічної цінності плодово-ягідних вин.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л875.11/19

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА322765 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Байлук С. І. 
Удосконалення технології виробництва сидру : Автореф. дис... канд. техн. наук / С. І. Байлук; Нац. ін-т винограду і вина "Магарач". - Ялта, 2007. - 22 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л875.11/19

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА350856 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Байлук С. І. 
Використання рослинної танінмісткої сировини при виробництві сидру / С. І. Байлук, О. С. Луканін, Т. О. Андрієнко // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 12. - С. 51-57. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Досліджено можливість додаткового використання рослинної танінвмісної сировини - галотаніну, гребеневого сусла та деревини дуба подрібненої (відповідно гідролізованого, конденсованого та змішаного типів танінів). Встановлено, що серед досліджених видів рослинної сировини найбільш придатним для використання є гребеневе сусло - самостійно або спільно з деревиною дуба подрібненою.

Исследована возможность дополнительного использования растительного танинсодержащего сырья - галотанина, гребневого сусла и древесины дуба измельченной (соответственно гидролизируемого, конденсированного и смешанного типов танинов). Установлено, что среди исследованных видов растительного сырья наиболее подходящим для использования является гребневое сусло - самостоятельно или совместно с древесиной дуба измельченной.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л875.11/19-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Сичова О. В. 
Удосконалення технології сидрових матеріалів з використанням дріжджів роду Schizosaccharomyces : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / О. В. Сичова; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2016. - 20 c. - укp.

Вперше обгрунтовано спосіб зниження масової концентрації титрованих кислот у виробництві сидрових матеріалів застосуванням дріжджів роду Schizosaccharomyces. Встановлено здатність дріжджів роду Schizosaccharomyces штамів (КП-1, Казанська 1, 10Д, Дагестан 83-17) знижувати титровану кислотність яблучного сусла та покращувати органолептичні показники сидрових матеріалів. Встановлено вплив дріжджів роду Schizosaccharomyces за кислотозниження на вихід і прозорість яблучного сусла. Встановлено закономірності метаболізму дріжджів роду Schizosaccharomyces у яблучному суслі та м’яззі. Встановлено математичну залежність між кількістю засіву дріжджових клітин Schizosaccharomyces та зміною вмісту титрованих кислот у яблучній м’яззі та суслі в процесі яблучно-спиртового бродіння. Встановлено вплив дріжджів роду Schizosaccharomyces на формування аромату сидрових матеріалів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л875.11/19

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА422997 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Dimitrov D. 
Methanol content in grape and fruit brandies: a major indicator for authenticity and safety = Вміст метанолу у виноградних і плодових бренді: основний показник оригінальності та безпеки / D. Dimitrov, T. Yoncheva, V. Haygarov // Ukr. Food J.. - 2016. - 5, № 2. - С. 237-247. - Бібліогр.: 11 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л875.11/19-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського