Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>U=Л876.02$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 16
Представлено документи з 1 до 16

      
Категорія:    
1.

Романова З. М. 
Вплив лазерного випромінювання ультрафіолетового діапазону хвиль на ферментативні процеси у пивоварінні / З. М. Романова, В. С. Зубченко, М. В. Карпутіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 57-58. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати дослідження впливу лазерного опромінювання ультрафіолетового діапазону хвиль на активність ферментативних процесів під час затирання зернопродуктів (ЗП) у пивоварінні. Визначено оптимальний час впливу лазерного опромінювання на затори (естрактивні розчини ЗП) для підвищення стабільності пивного сусла та покращання його якості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Романова З. М. 
Магнітне поле як ефективний фактор інтенсифікації ферментативних процесів / З. М. Романова, В. С. Зубченко, К. Огородник // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 24-26. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на зростання активності ферментів солоду в процесі затирання зернопродуктів у пивоварінні. Визначено оптимальні значення напруженості постійного магнітного поля та тривалості його дії для підвищення стабільності пивного сусла та покращання його якості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.022

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Мельник С. Р. 
Приготування пивного сусла з використанням ферментного препарату "MATS" / С. Р. Мельник, Ю. Р. Мельник, Ю. О. Роговий, М. О. Поворозник, Ю. М. Гловацька, Н. Я. Качмар // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2005. - № 529. - С. 103-106. - Библиогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено вплив температури на активність ферментного препарату "MATS" і встановлено оптимальні умови приготування пивного сусла з його використанням.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Прохоров О. М. 
Розрахунок процесу вилуговування пивної дробини / О. М. Прохоров, І. В. Житнецький // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 125-126. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Наведено результати вимивання цукрів із пивної дробини. Встановлено й описано зв'язок між рівноважною концентрацією цукрів у твердій і рідкій фазах пивних заторів. Запроповано методику розрахунку процесу вимивання цукрів із дробини.


Ключ. слова: оцукрювання, вилуговування, промивні води, дробина
Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Романова З. М. 
Активація процесу екстрагування пивного сусла магнітним полем / З. М. Романова, В. С. Зубченко, М. В. Карпутіна, К. В. Огородник // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 26-27. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на активність ферментів солоду у пивоварінні. Визначено тривалість впливу магнітного поля за напруженості 80 кА/м для одержання оптимального вмісту екстрактивних речовин у пивному суслі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Чепелюк О. М. 
Підвищення ефективності гідромеханічних і теплових процесів при приготуванні сусла в умовах міні-пивзаводів : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / О. М. Чепелюк; Нац. ун-т харчов. технологій. - К., 2009. - 22 c. - укp.

Досліджено підвищення ефективності гідромеханічних і теплових процесів під час приготування сусла за умов міні-пивзаводів і удосконалення установки для виробництва пива з ячмінно-солодового екстракту (ЯСЕ). Розроблено комбінований сусловарильний апарат, призначений для кип'ятіння сусла з хмелем і освітлення сусла. Використано ЯСЕ як основну сировину для виробництва пива. Розглянуто процеси тепловіддачі та відділення хмелевої дробини та гарячого білкового осаду. Проаналізовано вплив конфігурації днища, частоти обертання та розміщення перемішуючого пристрою по висоті апарата на якість відділення осаду. Створено адекватну математичну модель процесу відділення осаду. Визначено раціональні конструктивні та режимні параметри роботи комбінованого сусловарильного апарату.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА367366 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Романова З. М. 
Вплив лазерного опромінення на активацію ферментів солоду при отриманні пивного сусла / З. М. Романова, В. С. Зубченко, М. В. Карпутіна, Р. М. Подаєв // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 20-22. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати дослідження впливу лазерного опромінення на активацію ферментів солоду під час затирання зернопродуктів для одержання пивного сусла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.022-1

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Максименко І. Ф. 
Теплові потоки варочного відділення пивзаводів / І. Ф. Максименко, О. О. Бойко, Ю. В. Осауленко // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 213-216. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Проведено аналіз енергетичних перетворень під час варіння та охолодження пивного сусла. Розраховано виділення енергії у процесі випарювання та охолодження сусла, затрати енергії на сушку пивної дробини. Обгрунтовано можливість сушіння пивної дробини з використанням енергії, що відводиться під час охолодження дробини. Розроблено схему теплотехнічного забезпечення для забезпечення цього процесу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.024-51

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Кишенько В. Д. 
Синергетичне управління технологічними процесами приготування пивного сусла / В. Д. Кишенько, О. П. Лобок, М. В. Чернецький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 45. - С. 81-86. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто проблему підвищення ефективності функціонування складного технологічного комплексу виробництва пивного сусла. Наведено методи удосконалення системи управління технологічними процесами виробництва пива шляхом організації ресурсоощадних керуючих дій на основі принципів нелінійної динаміки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Данилова Л. А. 
Антиоксиданты из растительного сырья в технологии стабилизации пива / Л. А. Данилова, А. Е. Мелетьев, Т. А. Березка, Т. В. Арутюнян // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2013. - № 4/10. - С. 23-26. - Библиогр.: 10 назв. - рус.

Рассмотрена проблема негативного влияния кислорода на коллоидную стойкость пива. Предложено для защиты от окисления использовать антиоксиданты из растительного сырья на этапах кипячения сусла с хмелем и дображивания. Установлено, что наиболее эффективно способствуют стабилизации пива антиоксиданты из коры дуба и травы зверобоя.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.024

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Романова З. 
Оптимізація технології приготування пива шляхом вдосконалення процесу приготування пивного сусла / З. Романова, В. Зубченко, М. Романов, О. Гушленко // Ukr. Food J.. - 2013. - 2, № 1. - С. 7-13. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Чернецький М. В. 
Дослідження властивостей атракторів складних систем на основі аналізу часових рядів варочного відділення / М. В. Чернецький, В. Д. Кишенько // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 6/2. - С. 38-42. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Досліджено та проаналізовано вплив часових рядів із використанням методів нелінійної динаміки. Використано такі алгоритми як: показник Херста, кореляційна розмірність, відновлення фазового простору. Проведено розробку алгоритмів дослідження складних динамічних систем управління та реконструкцію атракторів на підставі історичних даних роботи варочного відділення пивзаводу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.024

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Чернецький М. В. 
Реконструкція предиктор-функцій на основі аналізу часових рядів процесу затирання пивного сусла / М. В. Чернецький, В. Д. Кишенько, А. П. Ладанюк // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 4/2. - С. 57-62. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Наведено результати досліджень складної системи заторно-варочного відділення пивзаводу за допомогою методів нелінійної динаміки. Проаналізовано часові ряди технологічних змінних процесів приготування пивного сусла. Моделювання в пакеті VectorODE надало можливість провести реконструкцію предиктор-функцій для задач прогнозування поведінки процесів затирання пивного сусла в хаотичних режимах їх функціонування. Використання предиктор-функцій забезпечує реалізацію ефективних стратегій керування технологічним комплексом виробництва пива за умов переміжності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.022-5

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Чернецький М. В. 
Інтелектуальне керування технологічними процесами приготування пивного сусла на основі принципів та методів нелінійної динаміки : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.13.07 / М. В. Чернецький; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ, 2016. - 23 c. - укp.

Розглянуто питання підвищення ефективності пивоварного виробництва шляхом створення інтелектуальної системи керування технологічними процесами приготування пивного сусла заторно-варильного відділення пивзаводу. На основі сучасних методів аналізу складних динамічних систем методами нелінійної динаміки та детермінованого хаосу розроблено нелінійні математичні моделі, що дозволяють встановити ефекти самоорганізації процесів приготування пивного сусла через утворення дисипативних просторово-часових структур і забезпечити оптимальні міжатрактивні переходи під час керування об'єктом. На основі методу аналітичного конструювання агрегованих регуляторів проведено синтез системи синергетичного керування процесами приготування пивного сусла, яка дозволяє сформувати малопотужні ресурсоощадні керувальні дії резонансного стимулювального характеру, що забезпечує досягнення визначених залежно від виробничої ситуації цілей - атракторів як відображення бажаного відповідно до фізико-хімічної природи об'єкта його цільового стану. Розроблено функціональну структуру, алгоритмічне та програмне забезпечення інтелектуальної системи керування технологічним комплексом заторно-варильного відділення пивзаводу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА422205 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Соколенко А. І. 
Особливості трансформацій енергоматеріальних потоків у замкнених циркуляційних контурах / А. І. Соколенко, В. А. Піддубний, О. В. Коваль // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 3. - С. 101-106. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено інформацію, яка стосується оцінки теплових витрат на генерування вторинної пари і на повернення теплового потенціалу трансформованої вторинної пари в режимі її конденсації сусловарильного апарата. Визначено значення термодинамічних параметрів і ефективності регенерації вторинної пари. Доведено доцільність створення системи утилізації вторинної пари та її енергетичного потенціалу. Дана пропозиція стосується технологій, в яких генеруються матеріальні потоки пари, газів або їх сумішей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.024-51

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Харандюк Т. В. 
Інтенсифікація технології зброджування сусла у високогустинному пивоварінні : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.05 / Т. В. Харандюк; Національна академія аграрних наук України, Інститут продовольчих ресурсів. - Київ, 2018. - 21 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.02

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА436033 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського