Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>U=Л876.03$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 20
Представлено документи з 1 до 20

      
Категорія:    
1.

Мельниченко І. М. 
Технологічні властивості концентрату пивного сусла для виробництва пива на мініпивзаводах / І. М. Мельниченко, С. А. Удодов, Н. О. Ємельянова, В. А. Домарецький // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 43-44. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Досліджено технологічні властивості концентрованого пивного сусла кількох видів за чинними в промисловості методиками визначення масової частки сухих речовин, кислотності, кольоровості, вмісту редукувальних речовин, амінного загального азоту, а також ступеня зброджування пивного сусла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Мельниченко І. М. 
Зброджування пивного сусла із концентрату в умовах пивзаводів малої потужності / І. М. Мельниченко, С. А. Удодов, Н. О. Ємельянова, В. А. Домарецький // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 44-45. - укp.

Досліджено процес зброджування пивного сусла з його концентрату у порівнянні з суслом, одержаним за класичною технологією з зернопродуктів за лабораторних і виробничих умов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Березовська Н. І. 
Вплив азотного живлення на зброджування пивного сусла / Н. І. Березовська, Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, О. С. Ворожбит // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2006. - № 553. - С. 92-93. - Библиогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено вплив азотного живлення на зброджування пивного сусла. Доведено, що додавання дріжджових лізатів скорочує тривалість головного бродіння, збільшує вихід головних продуктів бродіння. Сульфат амонію сприяє швидшому нагромадженню біомаси дріжджів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Яровий В. Л. 
Дослідження в'язкості пивних дріжджів / В. Л. Яровий, Р. Л. Якобчук // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 8-10. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено структурно-механічні властивості пивних дріжджів на прикладі в'язкості, а також вплив на в'язкість концентрації, температури й однорідності дріжджової суспензії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.031

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Якобчук Р. Л. 
Дослідження закономірності кінетики сушіння пивних дріжджів / Р. Л. Якобчук, В. Л. Яровий, К. Д. Малецька // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 35-38. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено кінетику процесу сушіння пивних дріжджів у тонкому шарі (ТШ) та одиничних краплин (ОК). Одержано експериментальні криві зміни температури та маси ТШ дріжджів від тривалості сушіння і температури теплоносія, а також температурні криві сушіння ОК у потоці теплоносія.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.031

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Якобчук Р. Л. 
Дослідження термічних та фізико-хімічних властивостей пивних дріжджів / Р. Л. Якобчук, В. Л. Яровий // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 52-53. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено фізичні та теплофізичні характеристики пивних дріжджів, а також фізико-хімічні процеси, що відбуваються в них під час нагрівання й охолодження з метою визначання тепломасообмінних характеристик їх сушіння для збереження властивостей вихідного продукту та подальшого використання як харчових добавок.


Ключ. слова: пивні дріжджі, термічний аналіз, калориметрія, вільна волога, зв'язана волога, волога
Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Якобчук Р. Л. 
Пивні дріжджі як об'єкт сушіння / Р. Л. Якобчук, В. Л. Яровий // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 178-179. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто пивні дріжджі як об'єкт сушіння і як вторинні сировинні ресурси та перспективи їх використання.


Ключ. слова: пивні дріжджі, сушіння, вторинні сировинні ресурси
Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.031

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Якобчук Р. Л. 
Дослідження кута змочування та поверхневого натягу дріжджів пивних / Р. Л. Якобчук, І. В. Житнецький, В. Л. Яровий // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 15-17. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Досліджено поверхневий натяг і кут змочування вихідних і подрібнених дріжджів пивних. Установлено їх вплив у разі розпилення в процесі сушіння дріжджів у сушильних установках із віброкиплячим шаром інертного матеріалу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.031

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Романова З. М. 
Дослідження пивних дріжджів, які застосовують при зброджуванні у ЦКБА / З. М. Романова, В. Л. Прибильський, Ю. Дарменко // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 59-61. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Зазначено, що сучасне виробництво, оснащене прогресивною технікою, добивається, щоб за рентабельного використання обладнання процеси бродіння та доброджування проходили як можна швидше, одержаний продукт - пиво - був прекрасної якості. Для цього використовують різноманітні раси дріжджів. Досліджено раси 11, F - чеська, 8 а (М).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.031

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Рідкоус В. В. 
Залежність бродильної активності сухих пивоварних дріжджів раси Safbrew S-33 від умов їх підготовки / В. В. Рідкоус, Е. В. Кондратенко // Вісн. Нац. авіац. ун-ту. - 2009. - № 2. - С. 90-93. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Розглянуто способи підготовки сухих пивоварних дріжджів раси Safbrew S-33 для виробничих потреб з метою досягнення ними маскимальної бродильної активності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70861 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Романова З. М. 
Оптимізування технології пивного сусла шляхом обробки магнітним полем / З. М. Романова, В. С. Зубченко // Харч. пром-сть. - 2008. - № 6. - С. 38-41. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено процеси, що відбуваються під час приготування пивного сусла під впливом постійного магнітного поля. Визначено оптимальні значення напруженості постійного магнітного поля та тривалості його дії для підвищення стабільності пивного сусла та на покращання його якості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.031

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Якобчук Р. Л. 
Визначення впливу температури теплоносія на кінцеву вологість пивних дріжджів при сушінні в шарі інертного матеріалу / Р. Л. Якобчук, В. Л. Яровий // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 287-290. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Визначено залежність кінцевої температури теплоносія від параметрів процесу та її вплив на сушіння пивних дріжджів у вібропсевдозрідженому шарі інертного матеріалу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.031

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Мельник В. В. 
Дослідження перебігу біохімічних перетворень компонентів у процесі зброджування пивного сусла / В. В. Мельник, І. Є. Никулишин, Л. І. Шевчук, А. М. Рипка // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2010. - № 667. - С. 126-129. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено закономірності перебігу біохімічних перетворень компонентів у процесі зброджування пивного сусла, а також вплив різних чинників на перебіг процесу бродіння, а саме: температури, раси дріжджів, ферментного препарату. Вибрано оптимальні параметри для одержання продукту високої якості і за порівняно короткий час.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Миколів І. М. 
Енергетичні трансформації в процесах бродіння пива / І. М. Миколів, О. Ю. Шевченко, С. А. Бут, В. А. Піддубний, А. І. Соколенко, О. В. Шкіль // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 80-84. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Виконано аналіз енергетичних трансформацій під час зброджування пива, показано можливість використання потенціалу синтезованого діоксиду вуглецю і напрямки удосконалення бродильних ЦКА.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Романова З. М. 
Інтенсифікація процесу зброджування сусла магнітними полями / З. М. Романова, В. С. Зубченко, В. В. Стасюк // Харч. пром-сть. - 2011. - № 10/11. - С. 183-186. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Проведено оброблення дослідних зразків пивного сусла з дріжджами впродовж 10 хв магнітним полем перед початком та під час бродіння. Оптимальний час обробки магнітним полем 20 кА/м впродовж 10 хв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Пасічник Р. М. 
Ідентифікація моделі броварного бродіння в умовах невизначеності / Р. М. Пасічник, Ю. Р. Піговський // Вісн. Вінниц. політехн. ін-ту. - 2007. - № 1. - С. 10-15. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Побудовано алгоритм ідентифікації нечіткої моделі броварного бродіння. Проаналізовано якість ідентифікації у разі використання різних схем алгоритму. Експериментальна перевірка алгоритму показала хорошу узгодженість модельного прогнозу з експериментальними даними. Ідентифікована модель буде використана для оптимізації процесу броварного бродіння за промислових умов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж68690 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Кошова В. М. 
Підвищення бродильної активності пивоварних дріжджів за допомогою наноаквахелату цинку / В. М. Кошова, В. С. Яжло, В. Г. Каплуненко, Ю. І. Огородник // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 4/10. - С. 40-44. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Досліджено вплив мікроелементу як додаткового мінерального живлення на бродильну здатність пивних дріжджів. Встановлено оптимальну дозу наноаквахелату цинку, що забезпечує підвищення бродильної активності пивоварних дріжджів у процесі виробництва пива та скорочення терміну головного бродіння на 1 - 2 доби. Оцінено якісні показники пивоварних дріжджів, їх морфологічний стан та фізіологічні властивості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.031

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Кошова В. М. 
Дослідження впливу різних рас дріжджів на зброджування пивного сусла і якість готового пива / В. М. Кошова, Л. Р. Решетняк, А. М. Куц // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 1. - С. 220-226. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено вплив трьох рас пивоварних дріжджів: Німецької, Датської та сухих дріжджів німецької раси Saf lager W 34/70 на зброджування 11-відсоткового пивного сусла, виготовленого із суміші пшеничного і ячмінного солодів в умовах мініпивоварні. Встановлено, що більш якісне пиво отримується із застосуванням Датської та Німецької рас дріжджів. Сухі дріжджі Saf lager W 34/70 не бажано використовувати в сухому вигляді, як це прийнято на більшості мініпивоварень. Якщо не має змоги відмовитись від сухих дріжджів, для підвищення ефективності використання їх попередньо потрібно активізувати.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Shavanova K. 
Biological effect of some metal oxides nanocomposites on Saccharomyces cerevisiae / K. Shavanova, N. Starodub, M. Taran // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2016. - № 3. - С. 41-45. - Бібліогр.: 29 назв. - англ.

Досліджено вплив трьох типів наноструктурованих металовмісних сапонітових глин на життєздатність пивних дріжджів Saccharomyces cerevisiae. Експериментальні дані показують, що досліджувані матеріали, незважаючи на те, що вони мають частки нанометрового розміру, не виявляють інгібуючу дію на організми. У дослідженні продемонстровано значне збільшення кількості клітин для S. cerevisiae за дії наноматеріалів. Найбільша концентрація клітин була зареєстрована за дії нанокомпозиту Nb-Sap-EtO в концентрації 2 мг/мл, за цих умов кількість клітин було збільшено до п'яти разів у порівнянні з контролем. За даними МТТ тесту спостерігається стимулювання активності мітохондріальних редуктаз у пивних дріжджах за впливу наноматеріалів, які містять у своєму складі ніобій в концентраціях від 0,5 мг/мл.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Соколенко А. І. 
Інтенсифікація процесів анаеробного бродіння та утилізація біологічної теплоти / А. І. Соколенко, О. Ю. Шевченко, І. Ф. Максименко, К. В. Васильківський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2018. - 24, № 3. - С. 141-151. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л87-5 + Л876.03-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського