Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>U=Л876.09$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Гура О. В. 
Сушка пивної дробини в аеровіброкиплячому шарі : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / О. В. Гура; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського. - Донецьк, 2009. - 19 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.09

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА363357 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Свідерська О. І. 
Сучасні методи й обладнання для зневоднення пивної дробини механічним шляхом / О. І. Свідерська, В. Л. Яровий // Харч. пром-сть. - 2010. - № 9. - С. 141-143. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Наведено дані щодо розробки і застосування механічного обладнання для зневоднення вторинної сировини пивоварних заводів, зокрема пивної дробини, з метою її подальшої переробки і зменшення кількості відходів виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.09

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Гура А. В. 
Использование отходов пивоваренного производства : монография / А. В. Гура, В. А. Сукманов; Донец. нац. ун-т экономики и торговли им. М. Туган-Барановского. - Донецк : ДонНУЭТ, 2012. - 227 c. - Библиогр.: с. 201-227 - рус.

Приведен комплексный анализ использования отходов пивоваренного производства. Проведен детальный обзор информационных источников, посвященных данной проблеме. Предложены математические модели процесса обработки пивной дробины и модели реакций биосистем на сушку. Приведена методика и техника эксперимента. Изложены способы переработки пивной дробины для последующего хранения.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.094

Шифр НБУВ: ВА764704 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Голуб Н. Б. 
Анаэробная очистка сточных вод пивоваренных заводов с одновременным получением водорода / Н. Б. Голуб, Е. А. Щурская, М. В. Троценко // Химия и технология воды. - 2014. - 36, № 2. - С. 163-176. - Библиогр.: 21 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.09

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14165 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Предзимірська Л. М. 
Дезінфікуючий вплив ультразвуку на процес очищення стоків пивоварного виробництва / Л. М. Предзимірська, Л. І. Шевчук, О. З. Кондратович // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2013. - № 761. - С. 227-232. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено вплив ультразвукової кавітації в атмосфері азоту, гелію та повітря на знезараження мікроорганізмів у процесах очищення стоків бродильних виробництв. З одержаних результатів дослідження встановлено, що вищу ефективність проявляє барботування азоту в ультразвуковому полі на стоки пивоварної промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.094

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Савчук Л. В. 
Шляхи зменшення негативного впливу стічних вод пивзаводів на довкілля / Л. В. Савчук, О. Г. Курилець, Р. Р. Оленич // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2014. - № 787. - С. 95-98. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Проаналізовано споживання, використання та відведення води, встановлено склад стічних вод на пивзаводах: їх локалізацію та обсяги. Наведено технічні рішення для зменшення негативного впливу вказаних стічних вод на довкілля.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.094

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Вашкурак У. Ю. 
Використання кавітаційних технологій для очищення стічних вод пивоварні / У. Ю. Вашкурак, Т. С. Фалик, Л. І. Шевчук, І. З. Коваль // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2017. - № 868. - С. 267-272. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Досліджено вплив ультразвукової кавітації в атмосфері кисню, азоту, суміші азоту та кисню у співвідношенні 1:1 на процес руйнування органічних забруднень стічних вод пивоварні. Встановлено, що найвищу ефективність проявляє барботування азоту в ультразвуковому полі на стоки пивоварної промисловості. Кавітаційний процес руйнування органічних сполук у стічних водах можна описати, застосувавши кінетичне рівняння першого порядку. Розраховано ефективні константи руйнування органічних забруднень у стічних водах пивоварні, що підтвердило ефективність подачі азоту в кавітаційну зону.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.09

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Соколенко А. І. 
Системи утилізації вторинної пари сусловарильних апаратів / А. І. Соколенко, О. Ю. Шевченко, В. С. Костюк, С. І. Літвинчук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2020. - 26, № 4. - С. 98-112. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.09

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
9.

Фалик Т. С. 
Екологічні проблеми пивоварних виробництв та способи їх вирішення : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 21.06.01 / Т. С. Фалик; Нац. у-нт "Львівська політехніка". - Львів, 2019. - 20 c. - укp.

Розв'язано актуальну науково-практична задачу - підвищення рівня екологічної безпеки гідросфери шляхом кавітаційного очищення стічних вод крафтових пивоварень. Шляхом аналізу стадій виробництва крафтового пива проведено ідентифікацію джерел екологічної небезпеки в зоні впливу крафтового пивоваріння. Встановлено, що найбільш небезпечним джерелом екологічної небезпеки є дріжджові стоки, яких виділяється 150-200 кг. на 1 т приготовленого пива. Саме ці стоки створюють найбільш суттєву екологічну небезпеку в зоні впливу виробництва крафтового пива. Проведено оцінку ступеня екологічної небезпеки від забруднення довкілля в зоні впливу крафтового пивоваріння, на основі якої встановлено, що перспективною є двостадійна технологія очищення стоків: (1 стадія - фільтрування на дробині; 2 стадія - кавітаційна обробка). У випадку застосування різних способів створення кавітаційного поля досягається такий ступінь очищення стоків від дріжджів: для ультразвуку (УЗ) - 90 %; для віброрезонансного впливу - 80 %; для застосування насоса-кавітатора - 60 %. Побудовано залежності ступеня екологічної небезпеки внаслідок впливу на гідросферу стоків крафтового пивоваріння для різних способів очищення стоків та кількості дріжджів у стоках крафтового виробництва на різних стадіях очищення. Показано, що фільтрація висококонцентрованих дріжджових стоків через шар дробини дозволяє знизити рівень біологічного забруднення майже у 200 разів, при цьому вміст органічного забруднення зменшується на 60 %. Експериментально підтверджено, що в атмосфері азоту при кавітаційному очищенні стічної води з різними вихідними параметрами досягнуто високого ступеня очищення (62-77 %), порівняно з киснем (43-67 %), суміші цих газів (39-63 %) незалежно від початкової кількості органічних речовин. Встановлено відносний ряд ефективності газів (азот, кисень, суміш азоту і кисню) в кавітаційних умовах на знезараження від дріжджів Saccharomyces cerevisiae та деструкції органічних сполук. Встановлено, що спільна дія барботування газів у кавітаційному полі на 25-50 % ефективніша порівняно із дією УЗ і на 19-23 % - дії виключно газів, що свідчить про синергічний ефект одночасного застосування газу та УЗ для руйнування наявних у рідині органічних домішок. Досліджено довготривалий вплив повітря на попередньо очищену в кавітаційних умовах стічну воду пивоварні та розраховано ступені руйнування органічних речовин - 87,09 % та ступені знезараження води - 88,23 %. Запропоновано спосіб кавітаційного очищення стоків пивоварень і для його реалізації розроблено вібраційний електронасос-кавітатор резонансної дії, основною перевагою якого є висока продуктивність, придатність для обробки значних обсягів рідин у неперервному їх потоці у поєднанні довготривалим терміном роботи. Проведено оптимізацію роботи вібраційного електронасоса-кавітатора в залежності від частоти коливань дек-збурювачів кавітації з метою виявлення резонансних частот та мінімального енергоспоживання. Показано, що технологію кавітаційного очищення стічних вод можна поширити і на спиртову промисловість - в присутності азоту під дією кавітації досягається 90 % ступінь руйнування органічних забруднень. Запропоновано технологічну схему очищення стічних вод крафтових пивоварень від хімічних та біологічних забруднень, що включає віброкавітаційну обробку стоків у вдосконаленій робочій камері, принциповою відмінністю якої є наявність не пласких дек із отворами, які можуть забиватись продуктами розкладу дріжджів, а зміщення кавітаційної зони над деками, що дозволяє підвищити інтенсивність формованого кавітаційного поля та продуктивність обробки стоків.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.09

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА438590 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського