Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (10)
Пошуковий запит: (<.>U=Л878.3$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Дишкантюк О. В. 
Біотехнологія отримання молочної кислоти і її солей на основі вторинних продуктів переробки зерна : Автореф. дис... канд. техн. наук : 03.00.20 / О. В. Дишкантюк; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 2000. - 17 c. - укp.

Проведено порівняльну оцінку кислотоутворювальної активності 15 штамів молочнокислих бактерій. Визначено умови їх культивування у середовищах різного походження. За результатами аналізу хімічного складу зернових мучок доведено можливість застосування їх у якості вуглеводного субстрату для біосинтезу молочної кислоти лактобацилами. Наголошено на доцільності використання суміші ячмінної та пшеничної мучок, яка більш збалансована за цукрами та вітамінами групи B, у порівнянні з вихідними мучками. Вивчено процес ферментативної біоконверсії полісахаридів крохмалю зернових мучок та їх сумішей власними ферментними системами й амілазами: амілосубтиліном Г10Х, амілоризином П10Х та ячмінним солодом. Досліджено динаміку накопичення лактату кальцію та клітин молочнокислих бактерій на ферментолізатах зернових мучок. Розроблено й оптимізовано живильне середовище для молочнокислих бактерій на основі ферментолізатів зернових мучок. Наведено технологічні та процесорно-апаратурні схеми виробництва молочної кислоти та лактатів кальцію, заліза, магнію, цинку та досліджено фізико-хімічні властивості лактатів. Висвітлено застосування отриманих продуктів у харчовій промисловості. Проведено промислову апробацію розроблених технологій на "Одеському підприємстві з виробництва бактерійних препаратів".

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л878.31

Шифр НБУВ: РА312117 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Солодовнік Т. В. 
Екологічно безпечне одержання хітинвмісних сполук із міцеліальних відходів біотехнологічного виробництва лимонної кислоти : Автореф. дис... канд. хім. наук : 21.06.01 / Т. В. Солодовнік; НАН України. Ін-т колоїд. хімії та хімії води ім. А.В.Думанського. - К., 2003. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л878.330.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА326156 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Фалес В. М. 
Аналіз виробництва та застосування лимонної кислоти / В. М. Фалес, О. В. Хіврич, А. М. Литвиненко // Харч. пром-сть. - 2009. - № 8. - С. 91-94. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Проведено аналіз властивостей, напрямів застосування та способів виробництва лимонної кислоти. Показано її позитивний вплив на організм людини. Наведено основні показники якості готового продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л878.33

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Дишкантюк О. В. 
Біотехнологія одержання молочної кислоти та її солей на основі вторинних продуктів переробки зерна / О. В. Дишкантюк, Л. В. Капрельянц // Укр. біохім. журн.. - 2002. - 74, № 4Б (Дод. 2). - С. 181. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л878.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Милін А. М. 
Каталітичний синтез етиллактату і молочної кислоти на основі гліцерину : автореф. дис. ... канд. хім. наук : 02.00.13 / А. М. Милін; Національна академія наук України, Інститут біоорганічної хімії та нафтохімії ім. В. П. Кухаря. - Київ, 2018. - 23 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г222 + Л878.31

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА435644 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського