2. |
Коваленко І. В. Розробка технології водопідготовки для виробництва напоїв для спортсменів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / І. В. Коваленко; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2013. - 20 c. - укp.Запропоновано новий показник екологічної безпеки способів опріснення води для технологій водопідготовки у виробництві напоїв. Встановлено закономірності розподілу компонентів природної мінеральної лікувально-столової хлоридної натрієвої води в системі виморожена тверда фаза - концентрований розчин в залежності від впливу різних факторів процесу виморожування (температурного режиму, вмісту вуглекислого газу, pH води, початкової температури та загальної мінералізації вихідної води, тривалості процесу з сепарування). Розглянуто новий спосіб опріснення природної мінеральної лікувально-столової хлоридної натрієвої води способом виморожування, характерними ознаками якого є насичення вуглекислим газом води перед опрісненням, виморожування води на зовнішній поверхні кристалізаторів за змінної в процесі температури холодоносія та відсутність сепарування твердої фази перед її плавленням. Обгрунтовано раціональні технологічні режими опріснення води виморожуванням. Висвітлено основи регулювання мінерального складу опрісненої води шляхом використання нових способів та технологічних режимів обробки води виморожуванням, які дозволяють одержувати воду необхідної якості. Охарактеризовано методологію оцінювання екологічної безпеки способів та технологій водопідготовки для харчової промисловості. Індекс рубрикатора НБУВ: Л880.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА402991 Пошук видання у каталогах НБУВ
|