Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)
Пошуковий запит: (<.>U=Л910.35$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9

      
Категорія:    
1.

Маяк В. І. 
Наукове обгрунтування процесів та удосконалення обладнання виробництва концентрованих продуктів з плодоовочевої сировини : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.12 / В. І. Маяк; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 34 c. - укp.

Розроблено теорію процесів і вдосконалення обладнання на базі створення теоретичних моделей гідромеханічних, тепломасообмінних процесів, що базується на структурно-механічних характеристиках продуктів. Запропоновано нові способи виробництва пастоподібного концентрату напоїв і цукатів із плодоовочевої сировини. Визначено конструкцію ефективної шнекової скребкової мішалки. Встановлено раціональні параметри даних процесів та обладнання. Доведено економічну ефективність науково-технічних розробок і здійснено заходи з упровадження їх у виробництво та навчальний процес.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.35 + Л961.91

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА372995 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Атаманюк В. М. 
Вибір оптимального методу формування шару цукатів під час фільтраційного сушіння / В. М. Атаманюк, І. О. Гузьова, З. Я. Гнатів, Б. М. Микичак // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 5/11. - С. 10-15. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Досліджено гідродинаміку фільтрування газового потоку крізь сформований шар цукатів. Встановлено залежність коефіцієнта гідравлічного опору шару цукатів від числа Рейнольдса. Узагальнення експериментальних даних надає змогу застосовувати залежність Дарсі - Вейсбаха для прогнозування втрат тиску в шарі цукатів залежно від методу формування шару. Це є важливим для числового моделювання перебігу тепломасообмінних процесів під час їх висушування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.35

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Huzova I. O. 
Reducing of energetic costs for drying process for candied pears production = Зменшення енергетичних затрат процесу сушіння у виробництві цукатів з груш / I. O. Huzova, V. M. Atamanyuk, K. V. Kutanska, O. M. Halanyia // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2016. - № 841. - С. 291-295. - Бібліогр.: 15 назв. - англ.

Досліджено зміни температурних режимів процесу сушіння у виробництві цукатів із груш. Проведено експериментальні дослідження з теплообміну та кінетики сушіння цукатів із груш за різної температури. Експериментально підтверджено доцільність проведення процесу сушіння за температур цукатів, що дорівнюють температурі гарячого теплового агенту. Згідно з тепловим балансом розраховано кількість енергії, накопиченої шаром груші, та необхідної енергії для випарювання вологи. Встановлено, що зменшують енергетичні затрати на сушіння досушуванням цукатів за температури навколишнього середовища.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.35

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Дейниченко Г. В. 
Дослідження масообмінних процесів під час виробництва цукатів з дикорослої сировини / Г. В. Дейниченко, Н. О. Афукова, І. І. Шабельська // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2017. - Вип. 17, т. 1. - С. 19-24. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Наведено результати досліджень масообмінних процесів під час виробництва цукатів із дикорослої сировини. Встановлено, що раціональні режими проведення цих процесів надають можливість підвищити якість готових виробів, збільшити їх вихід, а також інтенсифікувати процес виробництва цукатів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.35

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Мельник Л. М. 
Дослідження способів оброблення сировини при виробництві цукатів з картоплі / Л. М. Мельник, С. В. Матко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, № 3. - С. 186-191. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.35

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
6.

Strelchenko L. 
Influence of differential heat treatment on foodstuffs with apples obtained by the convection-thermoradiation method of drying = Вплив диференційно-термічної обробки на харчові продукти з яблук, отриманих конвективно-терморадіаційним сушінням / L. Strelchenko, I. Dubkovetskyi, I. Malezhyk // Ukr. Food J.. - 2019. - 8, № 1. - С. 155-168. - Бібліогр.: 22 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.102 + Л910.35

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
7.

Гузьова І. О. 
Теоретичне обгрунтування та апаратурне оформлення енергоефективного методу сушіння цукатів / І. О. Гузьова, М. П. Пелех // Chemistry, Technology and Application of Substances. - 2020. - 3, № 1. - С. 148-154. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Розглянуто процес сушіння цукатів із груш, який відбувається профільтровуванням теплового агента в напрямку перфорована перегородка - шар цукатів. Отримано кінетичну криву сушіння та розраховано тепловий баланс процесу на основі диференційного рівняння нестаціонарного тепломасообміну. Доведено, що накопиченої під час сушіння теплової енергії в нижніх шарах цукатів буде достатньо для досушування верхніх шарів. Розраховано енергетичний ефект, отриманий від впровадження нового методу сушіння. Запропоновано та розраховано установку для енергоефективного методу сушіння цукатів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.35

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Гузьова І. О. 
Дослідження кінетичних процесів насичення цукатів в промислових умовах / І. О. Гузьова, В. М. Атаманюк // Chemistry, Technology and Application of Substances. - 2020. - 3, № 2. - С. 102-108. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розглянуто процес насичення цукрозою частинок плодів гарбуза. Розроблено експериментальну установку насичення частинок плодів цукром за умов інтенсивного пневматичного перемішування. Отримано кінетичні залежності насичення цукатів і зміни концентрації цукрового сиропу за різних температур. Проведено порівняння умов насичення за різних співвідношень "цукат : сироп". Математичним узагальненням підтверджено обране співвідношення "цукат : сироп". Згідно з обраною математичною моделлю, проведено узагальнення результатів досліджень насичення частинок плодів гарбуза цукром за умов зміни в часі концентрації як цукатів, так і сиропу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.35

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101738 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Гузьова І. О. 
Дослідження кінетики та методу енергозбереження в процесі сушіння цукатів з груш / І. О. Гузьова, В. М. Атаманюк // Chemistry, Technology and Application of Substances. - 2022. - 5, № 1. - С. 140-146. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.35

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж101738 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського