Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (4)Книжкові видання та компакт-диски (24)
Пошуковий запит: (<.>U=Л912.42$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 27
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Гончаренко Г. М. 
Розробка процесів безвідходної переробки томатних овочів на підприємствах харчування : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Г. М. Гончаренко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2004. - 17 c. - укp.

Розроблено нові технологічні процеси безвідходної переробки томатних овочів на підприємствах харчування. Встановлено раціональні параметри та режими тонкодисперсного подрібнення томатів і солодкого перцю з використанням модернізованих робочих органів м'ясорубок. Визначено оптимальні конструктивно-експлуатаційні параметри різальних і транспортувальних органів м'ясорубок та розроблено їх модернізовані зразки. Обгрунтовано комплекс фізико-хімічних показників якості томатних овочів після тонкодисперсного подрібнення. Результати наукового дослідження впроваджено у виробництво.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42 + Л961.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА334101 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Ялпачик В. Ф. 
Оптимізація технології заморожування баклажанів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.03 / В. Ф. Ялпачик; Херсон. держ. техн. ун-т. - Херсон, 2004. - 22 c. - укp.

Вперше за умов півдня України проведено науково обгрунтовану оцінку плодів баклажанів сорту "Алмаз" на придатність до низькотемпературного заморожування. Досліджено характер та інтенсивність змін фізико-механічних показників якості під час заморожування, тривалого зберігання та переробки плодів баклажанів у взаємозв'язку зі змінами їх органолептичних властивостей та харчової цінності. Виявлено, що показник зусилля деформування знаходиться у прямій залежності від вмісту в плодах сухих речовин та у зворотній залежності від вологовіддачі. Встановлено, що коефіцієнт теплопровідності можна використовувати як критерій оцінки оптимальної температури заморожування та тривалості збереження баклажанів. Оптимізовано режими заморожування та дефростації плодів баклажанів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.420.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА330909 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Горєлков Д. В. 
Розробка ресурсозберігаючого процесу очищення плодів перцю солодкого та його апаратурне оформлення : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / Д. В. Горєлков; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 18 c. - укp.

Розроблено ресурсозберігаючий процес очистки плодів перцю солодкого. Досліджено вплив геометричних параметрів ріжучих органів, структурно-механічних властивостей плодів перцю солодкого (характеристичного числа, коефіцієнта форми, модуля пружності, товщини м'якоті) на процеси прорізання м'якоті та видалення насіння з метою забезпечення реалізації розробленого процесу очистки. Одержано рівняння для визначення зусилля осьового різання плодів перцю солодкого конусними ножами під час видалення насінника. Одержано рівняння визначення зусилля відриву насіння у плодах даного овоча під час їх очистки. Виведено рівняння розрахунку потужності для процесу прорізання плодів перцю солодкого. Визначено раціональні конструктивно-експлуатаційні параметри робочих органів розробленої машини МОСП-1 для реалізації процесу очистки його плодів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА365882 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Медведкова І. І. 
Якість і збереженість свіжих тепличних томатів із застосуванням обробки плівкоутворювальною композицією : автореф. дис... канд. техн. наук / І. І. Медведкова; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського. - Донецьк, 2007. - 20 c. - укp.

Здійснено науково-експериментальне обгрунтування збереженості свіжих тепличних томатів з застосуванням обробки плівкотвірною композицією, яка дозволяє знизити втрати їх маси, збільшити вихід товарної продукції та продовжити термін зберігання за різних температурно-вологісних режимів. Оптимізовано склад плівкотвірної композиції. Розроблено й обгрунтовано технологічні процеси обробки та зберігання тепличних томатів. Проведено товарознавче оцінювання якості свіжих тепличних томатів, оброблених плівкотвірною композицією, закладених для зберігання. Доведено, що в оброблених томатах за рахунок обмеження газо- та паропроникності шкірочки формується модифікований внутрішньотканинний газовий склад, знижується інтенсивність дихання. Ці фактори зумовлюють меншу активність перебігу обмінних процесів та втрати поживних речовин.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42-309

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА357467 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Дейниченко Г. В. 
Удосконалення комбінованих способів переробки плодів баклажана та перцю солодкого : монографія / Г. В. Дейниченко, О. Г. Терешкін, Д. В. Горєлков. - Х., 2011. - 224 c. - Бібліогр.: 297 назв - укp.

Розглянуто хімічний склад і харчову цінність плодів баклажана та перцю солодкого. Науково обгрунтовано й експериментально доведено доцільність застосування комбінованих способів переробки їх плодів на підприємствах ресторанного господарства та малих овочепереробних підприємствах. Розроблено нові види спеціалізованих апаратів, принцип дії яких полягає у поєднанні термічних, гідродинамічних і механічних процесів, які дозволяють реалізувати прогресивні технологічні напрямки переробки плодово-овочевої сировини, виробляти напівфабрикати та кулінарні вироби з високими показниками якості. Увагу приділено обгрунтуванню функціональної схеми та розробці технологічного автомата для фарширування баклажанів і перцю солодкого, а також розробці машин для зняття шкірки, очищення, видалення насіння та нарізання на кільця плодів і овочів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА748021 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Камєнєва Н. В. 
Формування споживних властивостей заморожених напівфабрикатів із томатних овочів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / Н. В. Камєнєва; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2011. - 18 c. - укp.

Доведено доцільність використання природних полісахаридів, а саме: камеді гуарової, камеді ксантанової й альгінату натрію в складі рецептур нових швидкозаморожених овочевих напівфабрикатів з томатних овочів для підвищення їх поживних властивостей під час заморожування та низькотемпературного зберігання. Досліджено вплив введених домішок на зміни споживних властивостей швидкозаморожених овочевих напівфабрикатів з томатних овочів і встановлено гарантійні терміни їх зберігання. Розроблено нормативну документацію й одержано деклараційні патенти України на корисну модель.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА379112 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Лубко Д. В. 
Комп'ютерний аналіз процесу руху плодів томатів в гідролотку / Д. В. Лубко, О. А. Іщенко, М. О. Циганенко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2009. - Вип. 4, т. 45. - С. 119-123. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Розглянуто одержання та комп'ютерний аналіз аналітичного виразу, який описує рух плодів томатів в гідролотку лінії при їх сортуванні за ступенем зрілості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Лубко Д. В. 
Моделювання процесу гідродинамічного сортування плодів томатів в потоці води з псевдозрідженим дисперсним шаром / Д. В. Лубко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2010. - 8, вип. 10. - С. 251-255. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Роботу присвячено комп'ютерному моделюванню процесу гідродинамічного сортування плодів томатів в потоці води з псевдозрідженим дисперсним шаром на лінії їх сортування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Гурін М. В. 
Новий гетерозисний гібрид томата Сандра $E bold roman F sub 1 для цільноплідного консервування та переробки / М. В. Гурін // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2009. - № 4. - С. 110-113. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.61-314 + Л912.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Горбенко О. А. 
Дослідження фізико-механічних і технологічних властивостей томатів та технологічної маси / О. А. Горбенко, О. Я. Чебан, О. І. Норинський // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2012. - Вип. 12, т. 4. - С. 146-150. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень фізико-механічних і розмірно-масових характеристик плодів томата та технологічної маси.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Сподар К. В. 
Удосконалення товарознавчої оцінки свіжих томатоовочів та формування споживних властивостей продуктів їх переробки : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / К. В. Сподар; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2013. - 20 c. - укp.

Обгрунтовано й удосконалено товарознавче оцінювання свіжих томатних овочів, сформовано споживні властивості продуктів їх переробки. Проаналізовано сучасні методи оцінювання якості продовольчих товарів рослинного походження та виявлено їх недоліки. Розроблено прийоми та параметри нового способу підготовки проб рослинної сировини до товарознавчого аналізу, основними особливостями якого є одержання плазми, що характеризується фазовою зворотністю відносно операцій заморожування - розморожування. Досліджено відмінності в електрофізичних, кріоскопічних, термодинамічних та оптичних властивостях плазм із томатів та перцю солодкого різних умов вирощування. Вивчено споживні властивості одержавних овочевих плазм та вичавків, простежено їх зміни в процесі холодильного зберігання. Визначено функціонально-технологічні властивості заморожених напівфабрикатів та запропоновано шляхи подальшого використання, а саме: овочевих вичавків як соусів для заморожених основ для піци, овочевих плазм як основи для виробництва замороженого напівфабрикату для томатних напоїв та овочевого морозива "Заморожений лід" з метою формування споживних властивостей цих харчових продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА403863 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Лубко Д. В. 
Автоматизація процесу визначення придатності сортів томатів до гідросортування за допомогою методів комп'ютерної обробки даних / Д. В. Лубко, О. А. Іщенко, О. В. Саєнко // Системи оброб. інформації. - 2013. - Вип. 4. - С. 82-84. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто автоматизацію процесу визначення придатності сортів томатів до гідросортування за допомогою статистичних методів та комп'ютерних програм, а також визначено та розроблено відповідну методику для її реалізації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70474 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Прісс О. П. 
Вплив теплової обробки антиоксидантами на тривалість зберігання і якість солодкого перцю / О. П. Прісс, В. В. Калитка // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2014. - № 2/12. - С. 14-18. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Для подовження термінів зберігання та підтримання високої якості солодкого перцю запропоновано використання теплової обробки розчином комплексного антиоксиданту. Встановлено, що застосування такої обробки надає змогу подовжити тривалість зберігання плодів перцю на 2 тижні. Вихід товарної продукції після зберігання протягом 30 діб сягає 88 % з урахуванням природного убутку маси.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Куценко Ю. М. 
Магнітогідродинамічний сепаратор плодів томатів / Ю. М. Куценко, М. І. Лукашенко // Пр. Тавр. держ. агротехнол. ун-ту. - 2015. - Вип. 15, т. 2. - С. 81-88. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено магнітогідродинамічний (МГД) сепаратор плодів томатів в електропровідній рідині зі схрещеними магнітним та електричним полями для маневрування параметрами густини струму в провідній рідині, густини рідини та індукції магнітного поля під час побудови технологічних процесів сепарації МГД-сепаратором.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69443 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Дьякова Ю. 
Безпечність баклажанових снеків / Ю. Дьякова, Н. Орлова // Товари і ринки. - 2015. - № 1. - С. 175-182. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Досліджено безпечність сушених баклажанових снеків за вмістом токсичних елементів, глюкоалкалоїду соланіну та за мікробіологічними показниками. Доведено позитивний вплив запропонованих способів обробки свіжих баклажанів перед висушуванням на безпечність готової продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Одарченко Д. М. 
Удосконалення оцінки якості томатоовочів та продуктів їх переробки : монографія / Д. М. Одарченко, К. В. Сподар, В. І. Михайлик; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 177 c. - Бібліогр.: с. 107-123 - укp.

Проведено органолептичні та фізико-хімічні дослідження свіжих томатних овочів та їх безпечності. Обгрунтовано доцільність впровадження нового виду підготовки проб овочевої сировини до товарознавчого оцінювання. Визначено параметри проведення пробопідготовки проб матеріалів досліджень для аналізу на основі циклічного заморожування - розморожування - центрифугування, в результаті якого спостерігається утворення двох фаз: рідкої та твердої. Досліджено закономірності змін електрофізичних, кріоскопічних, термодинамічних та оптичних властивостей рідких фаз томатних овочів залежно від умов їх вирощування. Обгрунтовано економічну ефективність запровадження розроблених методик у практичну діяльність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА792090 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Michael Mayokun Odewole 
Post-storage qualities of pre-treated dried red bell pepper = Якість висушеного солодкого перцю після зберігання / Michael Mayokun Odewole, Zainab Oyinlola Ayodimeji, Kehinde Peter Alabi // Ukr. Food J.. - 2015. - 4, № 4. - С. 605-616. - Бібліогр.: 19 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
18.

Орлова Н. 
Вологозатримувальна здатність заморожених томатів / Н. Орлова, С. Белінська, Н. Камєнєва // Товари і ринки. - 2016. - № 1. - С. 106-113. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Досліджено втрати маси й зміну вологозатримувальної здатності п'яти ботанічних сортів томатів під час заморожування та низькотемпературного зберігання. Доведено, що зв'язування вільної вологи в томатах значно сприяє зниженню втрат маси за умов їх заморожування та зберігання. Встановлено, що найменші втрати маси та найвищу вологозатримувальну здатність після 6 місяців низькотемпературного зберігання мали томати сортів Раїса та Ріо Гранде Оригінал.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.420.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Olaoye J. O. 
Drying rate and quality attributes of foam-mat dried tomato pulp = Швидкість і якісні параметри пінного сушіння томатної м'якоті / J. O. Olaoye, O. I. Obajemihi // Ukr. Food J.. - 2017. - 6, № 2. - С. 345-352. - Бібліогр.: 19 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.420.2

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
20.

Migalatiev O. 
Optimisation of operating parameters for supercritical carbon dioxide extraction of lycopene from industrial tomato waste = Оптимізація робочих параметрів надкритичної вуглекислотної екстракції лікопену з відходів промислового томату / O. Migalatiev // Ukr. Food J.. - 2017. - 6, № 4. - С. 698-716. - Бібліогр.: 17 назв. - англ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.420.94

Шифр НБУВ: Ж43715 Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського