Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (9)
Пошуковий запит: (<.>U=Л912.8$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Прісс О. 
Антиоксидантний захист зелені петрушки для тривалого зберігання / О. Прісс, А. Кулик // Товари і ринки. - 2014. - № 1. - С. 147-158. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Доведено, що використання аграрного гідрогелю та антиоксидантів сприяє подовженню тривалості зберігання зелені петрушки на 40 - 55 діб, підвищує вихід товарної продукції на 26 % та максимально зберігає її біологічну цінність. Дослідженнями встановлено, що на перших етапах зберігання провідна роль у захисті зелені петрушки від стресу належить супероксиддисмутазі й каталазі, у подальшому - пероксидазі. Запропонований спосіб доповнює антирадикальне коло антиоксидантного захисту зелені петрушки та регулює нормальний метаболізм речовин під час зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.8-309

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Охременко С. І. 
Товарознавча оцінка якості пасти з пряних трав, обробленої високим тиском : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / С. І. Охременко; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2014. - 20 c. - укp.

Обгрунтовано терміни збору кропу та петрушки для виробництва пасти з пряних трав. Теоретично й експериментально обгрунтовано можливість і доцільність використання високого тиску для створення пасти з пряних трав тривалого терміну зберігання. Встановлено закономірність змін органолептичних властивостей та харчової цінності вказаної пасти залежно від параметрів обробки високим тиском. Досліджено характер зміни мікрофлори пасти з цих трав від параметрів обробки високим тиском. Шляхом математичного моделювання обгрунтовано оптимальні режими обробки пасти з пряних трав високим тиском. Проведено товарознавче оцінювання нового продукту - за комплексом органолептичних, фізико-хімічних, мікробіологічних показників і показників безпечності, визначено закономірності їх змін у процесі зберігання. Встановлено вплив високого тиску на термін зберігання пасти з пряних трав. Вдосконалено методику для дослідження компонентів ефірної олії пасти з пряних трав.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.8

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА406073 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського