Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>U=Л913.207$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Григоренко О. В. 
Оптимізація елементів технології заморожування плодів сливи : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.03 / О. В. Григоренко; Херсон. нац. техн. ун-т. - Херсон, 2005. - 20 c. - укp.

Визначено оптимальні способи заморожування сортів слив залежно від сортових особливостей з метою поліпшення споживних властивостей та біологічної цінності плодів. Досліджено закономірності теплофізичних, фізико-хімічних, біохімічних і мікробіологічних процесів, які відбуваються під час заморожування, тривалого зберігання та дефростації. Удосконалено режими дефростації залежно від способу заморожування плодів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.207

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА339622 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Постоленко Є. П. 
Формування якості плодів кизилу та її збереження заморожуванням : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.01.15 / Є. П. Постоленко; Уман. нац. ун-т садівництва. - Умань, 2015. - 18 c. - укp.

Вперше виявлено загальні закономірності формування врожаю та вмісту основних компонентів хімічного складу в плодах кизилу, вирощених у Правобережному Лісостепу України, залежно від особливостей сорту та погодних умов. Встановлено закономірності впливу агрокліматичних показників періоду вегетації на формування плодів, що дозволяє прогнозувати якість урожаю. Систематизовано показники, що визначають споживну стиглість плодів кизилу для заморожування та низькотемпературного зберігання. Вперше з'ясовано особливості збереження якості плодів кизилу сортів Михайлівський та Лук'янівський заморожуванням у повітряному середовищі та сиропах. Доведено переваги останніх для їх заморожування та низькотемпературного зберігання. Встановлено економічну доцільність виробництва та низькотемпературного зберігання заморожених плодів кизилу в повітряному середовищі та в сиропах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.207

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА416966 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Осокіна Н. М. 
Якість плодів вишні за різних способів заморожування / Н. М. Осокіна, О. В. Василишина // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2015. - 21, № 3. - С. 203-208. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Проаналізовано зміни якості плодів вишні за різних способів заморожування та шестимісячного зберігання розсипом у 20 % розчині цукру та з додаванням 4 % аскорутину. З'ясовано, що такі умови заморожування та зберігання плодів вишні є найбільш перспективними, оскільки вміст аскорбінової кислоти залишається на тому ж рівні, що й у свіжих плодах, а вміст інших речовин зменшується таким чином, що розморожені плоди у процесі дегустаційної оцінки одержують 4,2 - 4,3 бала.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.207

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Василишина О. В. 
Зміни біохімічних показників плодів вишні залежно від сорту та способу заморожування / О. В. Василишина, Є. П. Постоленко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2019. - № 1. - С. 18-26. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П256.1-36 + Л913.207

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського