1. |
Паламарчук Г. С. Удосконалення технології розсільного заморожування риби : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.04 / Г. С. Паламарчук; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2005. - 18 c. - укp.Науково обгрунтовано можливість одержання високоякісної рибної продукції, замороженої у розчині кальцію з використанням захисних покриттів на основі низькометаксильованих пектинових речовин з метою запобігання "просолюванню" м'язової тканини риби. Розроблено технологічні параметри одержання та нанесення покриттів, вивчено їх бар'єрні, структурно-механічні й адгезивні властивості. Показано, що наявність даного захисного покриття призводить не тільки до зменшення дифузії іонів кальцію у м'язову тканину риби, але і до гальмування процесів окисного псування ліпідів, а також до зменшення випаровування вологи (осушки) у процесі холодильного зберігання. За методом багатофакторного планування експерименту визначено математичні залежності щодо якісних характеристик захисних покриттів. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л943.203
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА338105 Пошук видання у каталогах НБУВ
|