Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (2)Автореферати дисертацій (11)Книжкові видання та компакт-диски (89)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>U=Л959$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 119
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Долінський А. А. 
Реологічні властивості білкових компонентів соєвої композиції / А. А. Долінський, Г. В. Гріщенко, Н. О. Шаркова, Я. Т. Терлецька, Е. К. Жукотський // Пром. теплотехника. - 2004. - 26, № 1. - С. 5-7. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати досліджень динамічної в'язкості білкових компонентів тваринного та рослинного походження з метою створення нового в'язкого продукту із заданими функціональними властивостями.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Юкало В. Г. 
Фагорезистентність та антагоністичні властивості протеолітично активних лактококів / В. Г. Юкало // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 64-66. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Марчевський В. М. 
Технологія і пристрій для розмелу рослинної сировини у воді / В. М. Марчевський, О. О. Семінський // Пром. теплотехника. - 2004. - 26, № 6. - С. 113-116. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

На підставі сучасних тенденцій розвитку технологій для переробки рослинної сировини вказано на основні недоліки роторно-пульсаційних апаратів як найпоширенішого типу розмельного обладнання під час обробки згаданих матеріалів, описано апарат нової конструкції та принцип його дії в новоствореній лінії, призначеній для виробництва соєвого молока.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 + Л959.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Шаркова Н. А. 
Особливості технології виробництва соєвих продуктів / Н. А. Шаркова, Е. К. Жукотський, Г. В. Гріщенко // Пром. теплотехника. - 2004. - 26, № 6. - С. 93-96. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено результати досліджень з розчинності білків сої та кінетики інактивації інгібітора трипсину під час одержання водного екстракту сої з метою створення технології виробництва соєвих напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.3 + Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Смірнов В. С. 
Оперативний контроль іонів металів у рідинах / В. С. Смірнов // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 124-125. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Розглянуто характеристики електродинаміки харчових рідин, що забруднені іонами металів. Запропоновано підхід до оцінки забрудників, який грунтується на визначенні їх електричних параметрів. Наведено методику аналізу електричних характеристик молочної сироватки, яка забруднена солями металів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959-1с + Р123.10

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Гуць В. С. 
Визначення реологічних характеристик сметанних десертів / В. С. Гуць, Т. А. Скорченко, Н. О. Касьянова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 55-58. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.


Ключ. слова: стабілізатори структури, молочні продукти, реологія
Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.28

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
7.

Юкало В. Г. 
Застосування іонообмінної хроматографії для виділення $E bold beta-казеїну з коров'ячого молока / В. Г. Юкало, Н. В. Кушнірук // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 88-90. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Юкало В. Г. 
Електрофоретичний аналіз білків казеїнового комплексу / В. Г. Юкало // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 65-67. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено загальний казеїн за допомогою різних методів електрофорезу в поліакриламідному гелі: диск-електрофорезом, електрофорезом із додецилсульфатом натрію в однорідному та градієнтному гелі, електрофорезом в однорідному гелі за присутності сечовини. Запропоновано ефективну методику електрофорезу для ідентифікації казеїнових фракцій відповідно до сучасної класифікації.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.1-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Петюх Г. П. 
Ефективність гідролізу протеїнів молочної сироватки сериновими протезами / Г. П. Петюх, Н. А. Романова, К. М. Гаркава // Вісн. Нац. авіац. ун-ту. - 2009. - № 2. - С. 94-96. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70861 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
10.

Федорук Р. С. 
Перспективні технології виготовлення "соєвого молока" для потреб сільського господарства / Р. С. Федорук, І. О. Матюха // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2008. - Вип. 9, № 1/2. - С. 138-143. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.

Узагальнено наявні у літературі дані про основні способи виготовлення соєвих кормів, зокрема "соєвого молока". Особливості використання "соєвого молока" у сільському господарстві для відгодівлі молодняку великої рогатої худоби. Зазначено основні технологічні прийоми, що використовуються у виробництві високопоживного "соєвого молока" з повним знешкодженням антипоживних речовин та збереженням його поживної цінності.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-44 + Л959.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Воробець Н. І. 
Природна асоціація "тибетський грибок" як потенційний промисловий продуцент функціонального молочнокислого напою / Н. І. Воробець, О. І. Вічко, В. Г. Червецова, Н. С. Щеглова, В. П. Новіков // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2008. - № 622. - С. 107-112. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Запропоновано оптимальні умови культивування природної асоціації "тибетський грибок" із метою одержання функціонального напою. Вивчено антибіотичну стійкість асоціації та антимікробні властивості напою, одержаного внаслідок культивування вищезгаданої асоціації. Досліджено мікробний склад природної асоціації "тибетський грибок".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.27

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Сидоров Ю. І. 
Розроблення технології одержання біологічно активної суміші амінокислот з молочної сироватки / Ю. І. Сидоров, С. А. Познанська, В. П. Новіков // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2008. - № 622. - С. 88-95. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Юкало В. Г. 
Характеристика міцел казеїну, виділених у системі вода - білки молока - кислий полісахарид / В. Г. Юкало, Л. А. Сторож, Н. М. Барська // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 63-65. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Казеїнові міцели, виділені в системі вода - білки молока - пектин, досліджено за допомогою електронної мікроскопії та гель-фільтрації на сефарозі 2 В. Показано подібність виділених міцел молока до нативних казеїнових міцел із знежиреного молока за розміром, формою та масою.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.1-1 с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Войтенко Т. С. 
Використання антиокислювачів анфену і фенозану у складі замінників незбираного молока при вирощуванні телят : Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / Т. С. Войтенко; Нац. аграр. ун-т. - К., 1999. - 17 c. - укp.

Наведено результати досліджень з питань ефективності використання анфену, фенозану та сантохіну у складі замінників незбираного молока (ЗНМ) під час вирощування телят. Доведено, що використання антиокислювачів в дозі 0,5 мг на 1 кг живої маси забезпечує отримання додатково за добу 90 - 120 г приросту живої маси телят-молочників. Цей ефект забезпечується підвищенням перетравності та використанням поживних речовин. Згодовування фенозану й анфену телятам у складі ЗНМ у разі його випоювання знижує витрати кормів на 1 кг приросту живої ваги на 14,9-16,4%.


Індекс рубрикатора НБУВ: П60-451.83,022 + Л959.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА307230 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Гальченко К. С. 
Вплив заморожування і сублімаційного висушування на збереження молозива корів : Автореф. дис... канд. біол. наук : 03.00.19 / К. С. Гальченко; НАН України. Ін-т пробл кріобіології і кріомедицини. - Х., 2003. - 20 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА324290 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Мазняк З. О. 
Дослідження процесу ультрафільтраційного концентрування сколотин та його апаратурне оформлення : Автореф. дис. канд. техн. наук : 05.18.12 / З. О. Мазняк; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2003. - 18 c. - укp.

Наведено відомості про структуру та властивості мембран ГР81ПП та ГР61ПП, обгрунтовано найбільш раціональні баричні, температурні та хімічні параметри процесу ультрафільтрації (УФ) з їх використанням. Встановлено вплив баричних, температурних і хімічних параметрів процесу УФ на структуру, властивості та характеристики ультрафільтраційних мембран типу ГР. Визначено раціональні технологічні параметри процесу УФ сколотин у тупиковому режимі та в режимах із застосуванням інтенсифікуючих заходів - з вібраційним перемішуванням рідини над поверхнею мембрани та з пульсуючою подачею вихідної сировини. Виявлено аналітичні залежності та визначено раціональні режими процесу УФ сколотин з вібраційним перемішуванням та з пульсуючою подачею вихідної сировини. Запропоновано комплекс фізико-хімічних показників якості продуктів ультрафільтраційного розділення сколотин - УФ концентратів з різним фактором концентрування та пермеату. Розроблено дослідно-експериментальні зразки ультрафільтраційних модулей з перфорованими вібруючими пластинами та з пульсуючою подачею вихідної сировини. Здійснено комплекс заходів із впровадження результатів досліджень в практику.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327864 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Тракслер І. С. 
Обгрунтування раціональних параметрів та режимів роботи машини для переробки сої : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.05.11 / І. С. Тракслер; Нац. аграр. ун-т. - К., 2008. - 21 c. - укp.

Вперше доведено технологічну доцільність поєднання операцій тонкого подрібнення соєвих бобів, їх змішування з водою, екстрагування білка та фільтування в одному технічному засобі. Удосконалено математичну модель інтенсифікованих процесів видалення білка із зерен сої за рахунок постійного відновлення реагуючої поверхні поділу фаз. Розроблено методику визначення ефективності екстрагування білка із соєвих бобів у разі поєднання процесів подрібнення-змішування й екстракції. Запропоновано математичні моделі, які адекватно описують залежності продуктивності процесу від конструктивних і режимних параметрів і кількісно оцінюють вихід білка залежно від конструктивних і кінематичних параметрів робочих органів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43 + Л959.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА362480 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Ганзенко В. В. 
Розробка технології виробництва кормових продуктів з бобів сої : автореф. дис... канд. техн. наук / В. В. Ганзенко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2008. - 21 c. - укp.

Науково обгрунтовано доцільність використання бобів сої для одержання багатокомпонентних сумішей у технології виробництва кормового продукту - замінника незбираного молока. Розраховано час прогріву соєвих бобів і проведено випробування різних способів термообробки та диспергування. Встановлено, що найбільш ефективною і найменш енерговитратною є технологія використання екструзійної обробки. Виявлено принципову відмінність мікроструктури та властивостей соєвих частинок, одержаних шляхом екструзійної обробки за високого тиску від частинок, утворених під час механічного подрібнення. Вперше встановлено, що соєве борошно й екструдат мають різну кінетику процесу взаємодії частинок сої з вологою, зокрема, відрізняються за абсолютними величинами ступеня вологопоглинання, часом перебігу процесу й активністю гідрофільних центрів, але мають однакову повноту вологопоглинання. Встановлено закономірність ступеня диспергування компонентів суміші та її в'язкості залежно від кількості механічних обробок, концентарції соєвого компонента та часу зберігання. Розроблено технологію виробництва замінника незбираного молока на основі продуктів його переробки та бобів сої.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА357193 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Ганзенко В. В. 
Розробка технології виробництва сухого замінника незбираного молока на основі повноскладового зерна сої : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / В. В. Ганзенко; НАН України. Ін-т технічної теплофізики. - К., 2007. - 24 c. - укp.

Для вигодівлі молодняку сільськогосподарських тварин розроблено нову технологію виробництва замінника незбираного молока нового покоління на основі продуктів його переробки та повноскладового зерна сої. Проведено дослідження ефективності різних способів попередньої підготовки зерна сої. На підставі одержаних результатів визначено оптимальні параметри його термообробки та диспергування. Запропоновано використовувати разом з механічним здрібнюванням зерна сої процес екструзії високого тиску, в якому поєднано диспергування та термообробка, проведено дослідження мікроструктури одержаних часток. Встановлено, що після механічного здрібнювання частки зберігають структуру зерна, а за екструзивного - відбувається практично повне його руйнування та утворення вторинної (нової) мікроструктури. Встановлено вплив відмінностей у структурі часток на властивості порошків під час їх перемішування та розчинення, зокрема виявлено різну кінетику водопоглинання, замочуваності, занурювання, розчинення водорозчинних речовин, швидкість витання, насипну щільність, щільність часток, порозність, плинність. З'ясовано, що у разі сухого перемішування з білковими компонентами механічно здрібнені порошки добре перемішуються, а екструдат утворює великі конгломерати. Встановлено, що механічно здрібнені порошки та великі конгломерати погано перемішуються з жировими компонентами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л959.3 + Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА353726 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Коваленко Н. О. 
Розробка технології карамельних барвників із підсирної сироватки для виробництва молочних продуктів : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / Н. О. Коваленко; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2007. - 18 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л625.88 + Л959.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА353371 Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського