Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (2)Автореферати дисертацій (53)Книжкові видання та компакт-диски (540)
Пошуковий запит: (<.>U=Л96$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 344
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Снежкин Ю. Ф. 
Энергосбережение при комплексной переработке растительного сырья / Ю. Ф. Снежкин, А. А. Хавин, Л. И. Требин // Пром. теплотехника. - 1999. - 21, № 4-5. - С. 118-120. - Библиогр.: 9 назв. - рус.

Показано можливість зниження теплових витрат на 32,6...40,9% у ході комплексної переробки рослинної сировини на соки та харчові порошки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Гончаренко Г. М. 
Розробка процесів безвідходної переробки томатних овочів на підприємствах харчування : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Г. М. Гончаренко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2004. - 17 c. - укp.

Розроблено нові технологічні процеси безвідходної переробки томатних овочів на підприємствах харчування. Встановлено раціональні параметри та режими тонкодисперсного подрібнення томатів і солодкого перцю з використанням модернізованих робочих органів м'ясорубок. Визначено оптимальні конструктивно-експлуатаційні параметри різальних і транспортувальних органів м'ясорубок та розроблено їх модернізовані зразки. Обгрунтовано комплекс фізико-хімічних показників якості томатних овочів після тонкодисперсного подрібнення. Результати наукового дослідження впроваджено у виробництво.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.42 + Л961.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА334101 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Дацишин О. В. 
Механізація переробки і зберігання плодоовочевої продукції : Навч. посіб. для підгот. бакалаврів в аграр. вищ. навч. закл. II - IV рівнів акредитації з напряму "Механізація та електрифікація сіл. госп-ва" (спец. "Механізація сіл. госп-ва") / О. В. Дацишин, О. В. Гвоздєв, Ф. Ю. Ялпачик, Ю. П. Рогач. - К. : Мета, 2003. - 288 c. - Бібліогр.: с. 284-286. - укp.

З урахуванням найновіших досягнень науки та техніки викладено засоби механізації переробки і зберігання плодів та овочів. Розглянуто конструкції та принципи дії машин, апаратів та обладнання потоко-технологічних ліній з переробки плодоовочевої продукції. Запропоновано класифікацію сховищ, проаналізовано особливості їх будови та функціонування. Висвітлено перспективи розвитку обладнання для консервного виробництва.

С учетом новейших достижений науки и техники изложены средства механизации переработки и сохранения плодов и овощей. Рассмотрены конструкции и принципы действия машин, аппаратов и оборудования потоко-технологических линий переработки плодоовощной продукции. Предложена классификация складов, проанализированы особенности их строения и функционирования. Приведены перспективы развития оборудования для консервного производства.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-5я73 + Л961-5я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА639839 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Наукові записки Національного університету "Києво-Могилянська академія" / ред.: В. С. Брюховецький. - К., 2003. - 47 с. - (Хім. науки і технології; Т. 21). - укp.

Розглянуто питання регенерації мембран після концентрування яблучного соку методом мембранної дистиляції. Розкрито вплив молекулярної маси біанкерних поверхнево-активних олігомерів на процес модифікування поверхні трекових мембран. Проаналізовано роль сольватації та адсорбції у конформаційних перетвореннях дипептидів на поверхні кремнезему. Описано поведінку гумусових речовин у водних розчинах і на поверхнях розділу фаз.

Рассмотрены вопросы регенерации мембран после концентрирования яблочного сока методом мембранной дистилляции. Изучено влияние мембранной массы бианкерных поверхностно-активных олигомеров на процесс модифицирования поверхности трековых мембран. Проанализирована роль сольватации и адсорбции в конформационных преобразованиях дипептидов на поверхности кремнезема. Описано поведение гумусовых веществ в водных растворах и на поверхностях разделения фаз.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж69184/хім.н. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Давыдова В. Р. 
Консервы в общественном питании : Учеб. пособие для студ. / В. Р. Давыдова; Донец. гос. ун-т экономики и торговли им. М.И.Туган-Барановского. - Донецк, 2003. - 135 c. - Библиогр.: 21 назв. - рус.

Рассмотрены вопросы разработки ассортимента, рецептуры и технологии производства новых плодоовощных консервов для предприятий общественного питания, полуфабрикатов высокой степени готовности: натуральных, маринованных, пассерованных овощей, суповых заправок, овощных маринадов, салатов, закусок, гарниров, вторых блюд, компотов, соков. Описана технология введения дикорастущего сырья в рецептуры консервов из культивированных плодов для обогащения их витаминами и активными веществами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910я73-1 + Л961я73-1

Шифр НБУВ: ВА650748 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Домарецький В. А. 
Технологія екстрактів, концентратів і напоїв із рослинної сировини : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський, М. Г. Михайлов; Нац. ун-т харч. технологій. - Вінниця : Нова кн., 2005. - 402 c. - Бібліогр.: с. 401-402. - укp.

Викладено теоретичні положення та обгрунтування технологічних процесів виробництва солоду, солодових екстрактів і концентратів, екстрактів з лікарських рослин, безалкогольних та алкогольних напоїв, соків, морсів, настоїв, ароматних спиртів. Охарактеризовано основні компоненти харчових продуктів та напоїв, а також біологічно активні домішки з рослинної сировини. Визначено фізичні та хімічні властивості води, встановлено показники якості та розглянуто сучасні способи її підготовки до технологічного використання. Розглянуто форми забруднення харчової сировини, екстрактів, концентратів та напоїв шкідливими речовинами, обгрунтовано екологічні шляхи запобігання їх зараженню. Проаналізовано сучасний стан розвитку безалкогольної промисловості України, висвітлено основні економічні аспекти функціонування галузі.

Раскрыты теоретические положения и обоснование технологических процессов производства солода, солодовых экстрактов и концентратов, экстрактов из лекарственных растений, безалкогольных и алкогольных напитков, соков, морсов, настоев, ароматических спиртов. Охарактеризованы основные компоненты пищевых продуктов и напитков, а также биологически активные добавки из растительного сырья. Определены физические и химические свойства воды, установлены показатели качества и рассмотрены современные способы ее подготовки к технологическому использованию. Рассмотрены формы загрязнения пищевого сырья, экстрактов, концентратов и напитков вредными веществами, обоснованы экологические пути предупреждения их заражения. Проанализировано современное состояние развития безалкогольной промышленности Украины, освещены основные экономические аспекты функционирования отрасли.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.91 я73 + Л87 я73 + Л88 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС41831 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Евса Л. М. 
Исследование процесса сушки молока на распылительной сушильной установке ЦАН-300 / Л. М. Евса, В. Г. Рыжков // Экотехнологии и ресурсосбережение. - 2004. - № 2. - С. 61-64. - Библиогр.: 5 назв. - рус.

Наведено результати досліджень з визначення оптимальних параметрів сушіння згущеного молока. Визначено шляхи та можливості інтенсифікації процесу з метою підвищення продуктивності сушильної установки та зниження енерговитрат. Наведено рекомендації щодо оптимізації процесу сушіння, що дає можливість заощаджувати енергію.


Ключ. слова: распылительная сушка, сушильная установка, энергозатраты
Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.204.2-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж28350 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Дубініна А. А. 
Оптимізація споживчих властивостей концентрованих томатопродуктів / А. А. Дубініна, Т. Н. Шапорова, В. С. Ольховська // Вестн. Херсон. гос. техн. ун-та. - 2004. - № 1. - С. 25-29. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

У результаті розрахунків за математичною моделлю оптимізації складу концентрованих томатопродуктів встановлено концентрації рецептурних компонентів, що забезпечують необхідні органолептичні показники та максимальну збалансованість за вмістом харчових речовин (вітамінний, мінеральний та вуглеводний склад).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69571 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Пухляк А. Г. 
Технологія згущеного молока з використанням нетрадиційної сировини / А. Г. Пухляк // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 61-64. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розроблено нові види згущених молочних консервів з нетрадиційної сировини. Запропоновано використання соєвого молока для збагачення білкової складової згущених молочних продуктів, а фруктози - для повної заміни цукру. Показано можливість використання традиційної технології та існуючого обладнання молочноконсервних підприємств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Мазуренко І. К. 
Технологічні аспекти асептичного консервування томатної пасти / І. К. Мазуренко, Ю. Д. Пилипенко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 132-133. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Наведено результати дослідження, послідовність технологічних процесів асептичного консервування томатної пасти в асептичних багатошарових мішках, а також схему комплексу, розробленого та виготовленого ДНДПКІ "Консервпромкомплекс".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Глоба О. В. 
Тепловіддача в процесах концентрування низхідних плівок яблучного соку у вертикальних трубах / О. В. Глоба, М. О. Прядко, В. З. Глоба, А. В. Форсюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 141-143. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень тепловіддачі в процесах випаровування та кипіння низхідних плівок яблучного соку у вертикальній трубі. Необхідність досліджень зумовлена потребами розроблення і проектування установок для концентрування яблучного соку. Одержано дані щодо закономірностей тепловіддачі, які потрібні для науково обгрунтованого створення випарних установок фруктових соків.


Ключ. слова: тепловіддача, концентрування, випаровування, плівка
Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Чук В. В. 
Оброблення яблучної сировини в імпульсному електричному полі / В. В. Чук, Н. О. Шейко, М. П. Купчик, Р. А. Серебряков // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 103-106. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Досліджено вплив основних параметрів імпульсного електричного поля на ступінь плазмолізу яблучної сировини та встановлено оптимальні значення цих величин. На основі кінетики вилучення соку з подрібненої плазмолізованої яблучної сировини показано можливість збільшення виходу соку до 10 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Сергєєва Л. П. 
Наукове обгрунтування створення новітніх технологій і обладнання та освоєння на їх основі промислового виробництва вітчизняних високоякісних консервованих продуктів функціонального призначення / Л. П. Сергєєва // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 134-135. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Наведено схему взаємодії спеціалістів лікарів-дієтологів, науковців технологів-харчовиків, промисловців і машинобудівників, за якою створюються продукти дитячого харчування функціонального призначення, технології їх виробництва й обладнання, яке призначене для реалізації цих технологій, а також висвітлено досвід фахівців ДНДПКІ "Консервпромкомплекс" у взаємодії з іншими спеціалістами зі створення та впровадження у виробництво зазначених продуктів, технологій та обладнання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л967

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Галкіна С. М. 
Морква - джерело каротину при створенні імуномоделювальних продуктів / С. М. Галкіна, Н. А. Ракуленко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 131-132. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Зазначено, що розроблена комплексна технологія переробки моркви, яка передбачає фракціонування вихідної сировини з одержанням рідкої та густої фракцій, дозволяє виготовляти продукти двох видів: морквяний сік і купажовані соки на його основі, а також морквяно-гірчичні приправи, що характеризуються гарантованим вмістом бета-каротину.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.91/99

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Побережець І. І. 
Контроль якості яблучних соків за їхніми фізичними властивостями / І. І. Побережець, В. І. Побережець, І. Я. Романовський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 110-111. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Установлено можливість визначати концентрацію сухих розчинних речовин в яблучних соках за їх фізичними параметрами.


Ключ. слова: концентрація, сухі розчинні речовини, яблучні соки, електрофізичні параметри, густина, в'язкість
Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99-7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Басок Б. И. 
Интенсификация технологии производства сгущенного молока с сахаром посредством роторно-пульсационных аппаратов / Б. И. Басок, А. Н. Ободович, М. П. Мартыненко, А. Р. Коба, О. А. Горячев // Пром. теплотехника. - 2005. - 27, № 1. - С. 38-41. - Библиогр.: 3 назв. - рус.

Наведено удосконалену технологію виробництва згущеного молока, яка скорочує тривалість процесу на 35 - 40 %, покращує технологічні показники, збільшує тривалість зберігання з 12 до 16 міс., знижує енерговитрати на 15 - 17 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14162 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Жеплінська М. М. 
Дія ультразвукової кавітації та НВЧ випромінювання на мікроорганізми морквяного соку / М. М. Жеплінська, Л. В. Зоткіна, В. Є. Носенко, С. В. Матко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 100-103. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Вивчено можливість підвищення якості непастеризованого морквяного соку фізичними впливами, насамперед за допомогою ультразвукової кавітації та НВЧ випромінювання. Встановлено, що саме внаслідок дії ультразвуку за певних режимів обробки соку різко зменшується кількість мікроорганізмів у ньому.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Глоба О. В. 
Втрати тиску в процесі випаровування плівок яблучного соку / О. В. Глоба, М. О. Прядко, В. З. Глоба, А. В. Форсюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 75-77. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень втрат тиску в процесі випаровування низхідних плівок яблучного соку у вертикальній трубі. Необхідність досліджень викликана потребами розробки та проектування випарної установки яблучного соку на Чернівецькому ОЖК. Одержані результати доповнюють науково-технічну базу створення випарних установок фруктових соків.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Пилипенко Ю. Д. 
Використання імпульсних технологій та обладнання для інтенсифікації процесів перероблення фруктової і овочевої сировини / Ю. Д. Пилипенко, Л. П. Сергєєва, Ф. О. Федоров // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 135-136. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Наведено приклади технологічних процесів у ході виробництва консервованих продуктів дитячого харчування, на базі яких одержано позитивні результати застосування імпульсних технологій та обладнання, створеного на підставі досліджень.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л967

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Романовський І. Я. 
Визначення сухих речовин у рослинних соках оптико-акустичним методом / І. Я. Романовський, І. І. Побережець, І. І. Побережець // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 68-69. - Библиогр.: 3 назв. - укp.

Запропоновано методику визначення концентрації сухих розчинних речовин у рослинних соках на основі дифракції світла на просторовій дифракційній гратці, що утворюється ультразвуковою хвилею у розчині.


Ключ. слова: концентрація, сухі розчинні речовини, рослинні соки, дифракція світла, показник заломлення, ультразвукова гратка
Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9-1с

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського