Федишин Т. Я. Оптимізація ветеринарно-санітарної експертизи в стерилізації м'ясних консервів : Автореф. дис... канд. вет. наук: 16.00.09 / Т. Я. Федишин; Львів. держ. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. - Л., 2003. - 19 c. - укp.
Розроблено новий напрям в оперативному прогнозуванні санітарно-мікробіологічної безпеки та харчової цінності м'ясних консервів залежно від заданого температурно-часового режиму стерилізації в автоклавах неперервної дії. Запропоновано кількісну оцінку впливу процесу нагрівання на летальність мікрофлори у центрі консервів з урахуванням її концентрації та термостійкості на основі визначеної енергії активації. Досліджено вплив нагрівання на харчову цінність поблизу поверхні продукту. Розроблено методику статистичної оцінки дослідних і розрахункових даних ветеринарно-санітарної експертизи м'ясних консервів з використанням спеціальних прискорених методів лабораторних досліджень.