1. |
Пільненко А. К. Удосконалення машин для нарізання гастрономічних продуктів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / А. К. Пільненко; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. - Донецьк, 2013. - 20 c. - укp.Увагу приділено обгрунтуванню, розробці й експериментальній перевірці математичних моделей реального процесу різання дисковим ножем з коливальним способом подачі продукту. Вперше визначено технічний рівень якості машин для нарізання гастрономічних продуктів за одиничними, груповими та комплексними показниками якості. Обгрунтовано та розроблено математичну модель процесу різання гастрономічних продуктів дисковим ножем з коливальним способом подачі продукту. Побудовано поля нормальної складової швидкості різання та коефіцієнта ковзання дискового ножа за коливального руху продукту, що дозволило раціонально розташувати продукт в зоні різання. Одержано багатофакторні моделі для визначення динамічних навантажень на вал дискового ножа, важіль подачі машини, а також виявлено закономірності зміни цих навантажень в процесі різання гастрономічних продуктів. Встановлено залежність енергетичних показників роботи машин з нарізання гастрономічних продуктів від кінематичних параметрів процесу та структурно- механічних властивостей гастрономічних продуктів. Удосконалено інженерну методику розрахунку машин для нарізання гастрономічних продуктів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.5-5
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА400513 Пошук видання у каталогах НБУВ
|