Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (8)
Пошуковий запит: (<.>U=П241.8$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Слободяник Г. Я. 
Агротехнічна оцінка окремих елементів вирощування спаржі в правобережному Лісостепу України : Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.01.06 / Г. Я. Слободяник; Нац. аграр. ун-т. - К., 2004. - 20 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.81-4(4УКР)

Шифр НБУВ: РА332672 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Журавльов М. С. 
Фармакогностичне дослідження IBRumex сrispusD L. Виділення агліконів антрахінонів із підземних органів рослин / М. С. Журавльов, Т. М. Крючкова // Запорож. мед. журн. - 2011. - 13, № 1. - С. 74-76. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.11 + П241.83-264

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16789 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
3.

Рахметов Д. Б. 
Сортове різноманіття щавнату (Rumex patientia L. $E bold times Rumex tianschanicus Losinsk) та напрями його використання / Д. Б. Рахметов, С. О. Рахметова // Інтродукція рослин. - 2006. - № 1. - С. 11-16. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто сортове різноманіття щавнату залежно від напрямів використання. Наведено відомості щодо морфобіологічних особливостей, біохімічного складу та продуктивності різних сортів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.83-3

Шифр НБУВ: Ж22632 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Артюхов В. Г. 
Структура и функциональные свойства пероксидазы хрена при температурном воздействии / В. Г. Артюхов, О. В. Башарина, А. Ю. Искусных // Укр. біохім. журн.. - 2003. - 75, № 3. - С. 45-49. - Библиогр.: 16 назв. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.84-272.5

Шифр НБУВ: Ж21341/а Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Pavlyuk R. 
Studying the complex of biologically active substances in spicy vegetables and designing the nanotechnologies for cryosupplements and nanoproducts with health benefits / R. Pavlyuk, V. Pogarskaya, O. Cherevko, V. Pavliuk, L. Radchenko, E. Dudnyk, A. Radchenko, T. Kolomiets // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2018. - № 4/11. - С. 6-14. - Бібліогр.: 20 назв. - англ.

Визначено комплекс біологічно активних речовин (БАР) пряних овочів (коренів імбиру, селери та хрону, часнику), які відрізняються від іншої рослинної сировини високим вмістом ненасичених реакційно-активних фіторечовин. До складу належать леткі ароматичні речовини, низько- та високомолекулярні фенольні сполуки. Останні є природними антиоксидантами, консервантами та мають бактерицидну та імуномодулювальну дію. Встановлено, що пряні овочі відрізняються значною кількістю пребіотичних речовин (целюлози, пектину та білку) та невисоким вмістом цукрів. Наявність у складі 100 г пряних овочів перерахованих БАР в кількості, що здатна задовольнити добову потребу в них організму людини надає свіжим пряним овочам лікувально-профілактичні властивості. Розроблено нанотехнології оздоровчих заморожених добавок і нанопродуктів із пряних овочів, в яких повністю зберігаються вітаміни, ароматичні речовини, фенольні сполуки та інші БАР свіжої сировини. Крім того, у ході розробки нанотехнологій виявлено та вилучено приховані (зв'язані) форми БАР у вільний легкозасвоюваний стан. Масова частка зазначених речовин в 2,5 - 3,2 разу є більшою, ніж в свіжих овочах, що контролюється стандартними хімічними методами. Як інновацію у ході розробки технологій запропоновано використовувати кріообробку сировини, яка включає кріогенне "шокове" заморожування та дрібнодисперсне низькотемпературне подрібнення (механоліз). Переваги полягають в тому, що вдалось отримати заморожені пряні овочі, які за вмістом натуральних ароматичних речовин та фітокомпонентів (фенольних сполук, поліфенолів та інших БАР) перевищують свіжі пряні овочі в 2 - 2,5 разу. Відпрацьовано технологічні режими на стендовому напівпромисловому устаткуванні та розроблено технології оздоровчих добавок в формі дрібнодисперсного пюре та заморожених пряних овочів. Із застосуванням отриманих заморожених продуктів і добавок із пряних овочів розроблено широкий асортимент оздоровчих продуктів, які за якістю перевищують відомі аналоги.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.8 + П241.9 + Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського