Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (2)Книжкові видання та компакт-диски (7)
Пошуковий запит: (<.>U=П527.397.2$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Юкало В. Г. 
Білки казеїнового комплексу коров'ячого молока та продукти їх протеолізу за дії ферментів молочнокислих бактерій : Автореф. дис... д-ра біол. наук / В. Г. Юкало; Ін-т біології тварин УААН. - Л., 2007. - 32 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*736.71 + П527.397.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА349390 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Перкій Ю. Б. 
Роль бактерій групи кишкових паличок у санітарії молока : Автореф. дис... канд. вет. наук / Ю. Б. Перкій; Нац. аграр. ун-т. - К., 2007. - 22 c. - укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П527.397.2 + П811.62

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА352079 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Юкало А. В. 
Біоактивні пептиди протеїнів сироватки молока корів (Bos taurus) / А. В. Юкало, К. Є. Дацишин, В. Г. Юкало // Biotechnologia Acta. - 2013. - 6, № 5. - С. 49-61. - Бібліогр.: 77 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П527.397.2 + Л95-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100178 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Ножечкіна Г. М. 
Склад і властивості заготівельного молока у східному регіоні Лісостепу / Г. М. Ножечкіна, С. С. Гуляєв-Зайцев // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 5. - С. 59-61. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

У східному регіоні лісостепової природно-кліматичної зони України досліджено хімічний склад і технологічні властивості заготівельного молока з метою уточнення технології його переробки.


Індекс рубрикатора НБУВ: П527.397.2 + Л95-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Гончаренко Г. О. 
Визначення кількості мікроорганізмів у нативному та замороженому молозиві корів / Г. О. Гончаренко // Вісн. Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - 2020. - Вип. 209. - С. 134-135. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Годування молозивом - перший і важливий крок у догляді за телятами. Відбувається воно, коли теляті менше тижня. До складу молозива входить безліч поживних речовин, які потрібні зростаючому організму: в ньому міститься необхідна кількість білків, жирів і вуглеводів, мікроелементів і вітамінів. Молозиво не тільки збагачує організм корисними речовинами, але і надає енергію, якої від молозива одержується вдвічі більше, ніж від вторинного продукту. Його складовими також є спеціальні ферменти, що відповідають за засвоєння корму організмом тварини. Вони покращують травлення, захищають травну систему, підвищують кислотність шлунка. В результаті проведеної роботи відмічено, що рівень бактеріального обсіменіння молозива, відібраного за належних умов і дотриманні правил, у подальшому його зберіганні у замороженому стані зменшується у 2 - 15 разів, а кількість психротрофних мікроорганізмів збільшується у 14 раз на 30 добу інкубації. Умови одержання молозива, охолодження і зберігання повинні відповідати ветеринарно-санітарним правилам та іншим вимогам, які регулюють захист здоров'я тварин. Одержані дані нададуть змогу внести необхідну корективу у технологію одержання молозива корів та його зберігання на фермах.


Індекс рубрикатора НБУВ: П527.397.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського