Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>U=П545.146.7$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Микитин М. С. 
Анаеробна ферментація ріпакової макухи / М. С. Микитин, Г. Т. Дем'янчук, А. П. Левицький // Вісн. аграр. науки. - 2000. - № 8. - С. 25-28. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Біотехнологічна обробка високоглюкозинолатної ріпакової макухи шляхом анаеробної ферментації з використанням кількох компонентів викликає значні біохімічні зміни в її складі. Експерименти, проведені на лабораторних тваринах, засвідчили про значну різницю в їх приростах, зумовлену згодовуванням збродженої та натуральної ріпакової макухи.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.146.7(4Укр)

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кавун О. Ф. 
Консервуюча дія пропіонової кислоти і нових консервантів при заготівлі вологого зернофуражу і силосу / О. Ф. Кавун, П. П. Маковецький, Ю. В. Обертюх // Вісн. аграр. науки. - 1999. - № 7. - С. 20-23. - укp.

Вивчено консервуючу дію пропіонової кислоти під час зберігання вологого зерна кукурудзи, пшениці, ячменю та гороху в буртах без укриття плівкою на критих токах і заготівлі в траншеях подрібненого зерна кукурудзи. Розроблено нові консерванти біологічного і мінерального походження. Встановлено, що природний мінерал сапоніт як консервант має бактерицидні властивості, адсорбує значну кількість вуглекислого газу в процесі бродіння кормів, що силосуються. Зерно гірчиці білої сорту Кароліна через наявність аліцину - ефективного фітонциду - має консервуючу дію при силосуванні кормів, тому може використовуватися як біологічний консервант рослинного походження.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.146.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Кулик М. Ф. 
Ефективність вуглеамонійної солі та пропіонової кислоти при консервуванні зерна кукурудзи / М. Ф. Кулик, В. Д. Атаманюк, О. К. Стасюк // Вісн. аграр. науки. - 2002. - № 11. - С. 59-62. - укp.

Встановлено, що вуглеамонійна сіль у дозі 40 кг/т у процесі обробки зерна кукурудзи за аеробних умов консервувальної дії не має. Доведено, що під час обробки зерна відбувається взаємодія цукру (глюкози) з аміаком, утворюються токсичні сполуки, які у разі згодовування тваринам негативно впливають на їх організм.

Установлено, что углеаммонийная соль в дозе 40 кг/т при обработке зерна кукурузы в аэробных условиях консервирующего действия не имеет. Доказано, что при обработке зерна происходит взаимодействие сахара (глюкозы) с аммиаком, образуются токсические соединения, которые при скармливании зерна животным отрицательно влияют на их организм.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.146.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Безусов А. Т. 
Биотехнологические основы хранения кормового растительного сырья с использованием аммиаксодержащих соединений : Дис...д-ра техн. наук: 05.18.03 / А. Т. Безусов; Одесский технологический институт пищевой промышленности имени М. В. Ломоносова. - О., 1994. - 445 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.146.7,022 + П545.121,022

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС49148 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Безусов А. Т. 
Биотехнологические основы хранения кормового растительного сырья с использованием аммиаксодержащих соединений : Дис...д-ра техн. наук: 05.18.03 / А. Т. Безусов; Одесский технологический институт пищевой промышленности имени М. В. Ломоносова. - О., 1994. - 445 c. - рус.


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.146.7,022 + П545.121,022

Рубрики:

Шифр НБУВ: ДС49148 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського