Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (14)
Пошуковий запит: (<.>U=П817.21$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 15
Представлено документи з 1 до 15

      
Категорія:    
1.

Кравців Р. Й. 
Ветеринарно-санітарний контроль та оцінка якості продуктів птахівництва : Навч. посіб. для студ. та викл. із спец. "Вет. медицина" / Р. Й. Кравців, І. В. Куциняк, Р. В. Біленчук, О. О. Дашковський. - Л. : Галиц. вид. спілка, 2004. - 188 c. - Бібліогр.: с. 179-180. - укp.

Розглянуто питання організації ветеринарно-санітарного контролю (ВСК) на птаховиробничих підприємствах, наведено ветеринарно-санітарні вимоги до приймання та післязабойного ВСК птиці. Проаналізовано особливості будови її м'язової та кісткової тканин залежно від виду, а також проведення ветеринарно-санітарної експертизи яєць, яєчних продуктів.

Рассмотрены вопросы организации ветеринарно-санитарного контроля (ВСК) на предприятиях по производству птицы, приведены ветеринарно-санитарные требования к ее приемке и послезабойному ВСК. Проанализированы особенности построения мышечной и костной тканей птицы в зависимости от вида, а также проведения ветеринарно-санитарной экспертизы яиц, яичных продуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11я73 + П817.15я73 + П817.21я73

Шифр НБУВ: ВА657995 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Кравців Р. Й. 
Ветеринарно-санітарний контроль на підприємствах м'ясної промисловості : Навч. посіб. для підготов. фахівців в аграр. вищ. навч. закл. III - IV рівнів акредитації із спец. "Ветеринар. медицина" / Р. Й. Кравців, П. І. Вербицький, Ю. І. Остап'юк. - Л. : Галиц. вид. спілка, 2002. - 367 c. - Бібліогр.: с. 366-367. - укp.

Розглянуто питання організації ветеринарно-санітарного контролю в цехах м'ясопереробних підприємств, якості м'ясних туш, сортового розрубання, а також холодильної обробки м'яса. Наведено ветеринарно-санітарні вимоги до транспортування, приймання та передзабійного утримання тварин і птиці на м'ясокомбінатах. Викладено правила продажу м'яса та м'ясопродуктів.

Рассмотрены вопросы организации ветеринарно-санитарного контроля в цехах мясоперерабатывающих предприятий, качества мясных туш, сортовой рубки, а также холодильной обработки мяса. Приведены санитарно-ветеринарные требования к транспортировке, приемке и предзабойному содержанию животных и птицы на мясокомбинатах. Изложены правила продажи мяса и мясопродуктов.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21я73

Шифр НБУВ: ВА639493 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Коваль І. В. 
Моніторинг післязабійної діагностики тварин, хворих на паразитарні захворювання, які надійшли на Полтавський м'ясокомбінат у період із 2004 по 2006 рр. / І. В. Коваль, Ж. О. Передера, Т. І. Фотіна, О. С. Передера // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2007. - № 2. - С. 118-122. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Наведено дані про результати ветеринарно-санітарної експертизи продуктів забою тварин на КП "Полтавський м'ясокомбінат".


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + П817.116

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Передера Ж. О. 
Вплив фасціoльозної інвазії на активність трансаміназ та мікробне обсіменіння продуктів забою великої рогатої худоби / Ж. О. Передера, І. В. Коваль, А. Г. Бичкова // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2008. - № 3. - С. 99-103. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Викладено дані з визначення активності трансаміназ та мікробне обсіменіння продуктів забою великої рогатої худоби у разі фасціольозної інвазії. У випадку фасціольозу великої рогатої худоби відбувається механічне ураження тканин, яке супроводжується інокуляцією різноманітною мікрофлорою. Відбуваються зміни на біохімічному рівні. У печінці великої рогатої худоби за слабкої фасціольозної інвазії активність ензиму АЛТ, у порівнянні із здоровою, знижується у півтора рази, а за середньої та високої інтенсивності інвазії активність ферментів АСТ і АЛТ в ураженій печінці знижується вдвічі. Це свідчить про токсичну дію продуктів життєдіяльності гельмінтів на клітини печінки та зниження її якості.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Загребельний В. О. 
Вплив способів заключної обробки туш на якість яловичини : монографія / В. О. Загребельний, О. М. Якубчак, Т. В. Таран; КМ України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К. : Компринт, 2012. - 94 c. - Бібліогр.: с. 68-94 - укp.

Наведено теоретичне обгрунтування та практичне вирішення наукового завдання впливу окремих факторів первинної переробки на якість і безпечність яловичини протягом терміну зберігання охолодженої продукції. Обгрунтовано можливість використання гострого пару під час заключної обробки туш. Висвітлено питання щодо цитотоксичного впливу хлорованої водопровідної води, яку використовують для вологого миття туш. Проаналізовано нові підходи щодо відбору проб із туш великої рогатої худоби для мікробіологічних досліджень.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.19 + П817.21

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА760232 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Маньковський А. Я. 
Реалізація та переробка забійних тварин : монографія / А. Я. Маньковський, Т. А. Антонюк. - К. : Інтерконтиненталь-Україна, 2013. - 284 c. - Бібліогр.: с. 279-280 - укp.

Наведено порядок реалізації забійних тварин і птиці на м'ясопереробні підприємства, визначено категорії вгодованості та особливості первинної переробки тварин і одержаних продуктів забою. Наведено характеристику складу та властивостей м'яса, визначено вплив окремих факторів на формування його якісних показників як сировини для переробки. Описано різні методи консервування м'яса та м'ясопродуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + У530.675.12 + У9(4УКР)306.751.2 + Л92,0

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА770176 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Загребельний В. О. 
Вплив способів заключної обробки туш на якість яловичини : автореф. дис. ... канд. вет. наук : 16.00.09 / В. О. Загребельний; КМ України, Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К., 2012. - 22 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + Л920.19

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА387077 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
8.

Родіонова К. О. 
Контроль мікробіологічної безпеки (Campylobacter Spp.) тушок птиці в процесі їх переробки / К. О. Родіонова // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2017. - № 3. - С. 136-139. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Наведено результати ізоляції бактерій роду Campylobacter під час первинної обробки птиці на птахопереробному підприємстві. Встановлено, що виділені культури мікроорганізмів за культурально-морфологічними та біохімічними властивостями мали типові біологічні ознаки, характерні для Campylobacter jejuni. Рівень ізоляції C. jejuni зі змивів тушок становив 4,49 %, у той час як під час дослідження непошкоджених сліпих кишок - 7,46 % від усіх досліджених проб. На основі бактеріологічних досліджень розроблено спосіб поліпшення санітарно-гігієнічного стану води в ваннах для охолодження тушок, що гарантовано запобігає перехресній контамінації м'ясної сировини патогенними та умовно-патогенними мікроорганізмами.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + Л931

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Кирик Д. Л. 
Молекулярно-генетичний контроль контамінації продуктів птахівництва бактеріями роду Campylobacter / Д. Л. Кирик // Лікар. справа. - 2017. - № 3/4. - С. 131-134. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

В Україні проблема вивчення молекулярної епідеміології кампілобактеріозу знаходиться на початковій стадії, тому визначення генетичних детермінант патогенності у штамів різного походження є актуальним напрямом епідеміологічних досліджень. Сучасні методи молекулярно-генетичного аналізу, що грунтуються на виявленні специфічних для шуканих мікроорганізмів нуклеотидних послідовностей ДНК, значно розширюють можливості виявлення у харчових продуктах важко культивованих патогенних кампілобактерій. Схожість генетичних детермінант патогенності у штамів кампілобактерій, виділених від хворих на гостру кишкову інфекцію та з продуктів птахівництва, підтверджує взаємозв'язок епідемічного й епізоотичного процесів і необхідність організації комплексного молекулярно-епідеміологічного нагляду реформованими системами охорони здоров'я і ветеринарної служби.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.11 + П817.21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Жс20661 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Богатко Н. М. 
Токсико-біологічна оцінка м'яса забійних тварин за умови оброблення мийно-дезінфікуючими засобами при виробництві та обігу / Н. М. Богатко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2019. - № 4. - С. 166-175. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + Л92-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
11.

Єфімова О. М. 
Науково-експериментальне обгрунтування методу визначення STEC для ветеринарно-санітарного контролю яловичини : автореф. дис. ... канд. вет. наук : 16.00.09 / О. М. Єфімова; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - Київ, 2016. - 22 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА422649 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
12.

Головко Н. П. 
Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів забою курчат-бройлерів за збагачення раціону цитратом наномолібдену та кормовою добавкою Пробікс : автореф. дис. ... канд. вет. наук : 16.00.09 / Н. П. Головко; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - Київ, 2016. - 25 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + П682-44

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА424784 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
13.

Якубчак О. М. 
Гігієна м'яса (концепція аналізу ризиків в критичних точках управління) : [навч. посіб.] / О. М. Якубчак, Т. В. Таран. - Київ : Компринт, 2016. - 139 c. - (Навч. посіб. для ВНЗ. Вет. гігієна, санітарія і експертиза). - Бібліогр.: 20 назв - укp.

Представлено вимоги щодо аналізу ризиків та застосування цього основоположного принципу для створення системи з виробництва безпечних харчових продуктів, у тому числі істотні принципи гігієни харчових продуктів, що застосовуються протягом усього харчового ланцюга (включно з первинним виробництвом до кінцевого споживача) з метою забезпечення безпечності харчових продуктів та їх придатності до споживання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.852 я73 + Р123.952 я73 + П817.21 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА807583 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
14.

Богатко Н. М. 
Токсико-біологічна оцінка м'яса забійних тварин за умови оброблення мийно-дезінфікуючими засобами при виробництві та обігу / Н. М. Богатко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2019. - № 4. - С. 166-175. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + Л92-106

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
15.

Родіонова К. О. 
Санітарно-гігієнічна оцінка та дезінфекція об'єктів ветеринарного нагляду на м'ясопереробних підприємствах : автореф. дис. ... канд. вет. наук : 16.00.06 / К. О. Родіонова; Харків. держ. зоовет. акад. - Харків, 2018. - 21 c. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.21 + П817.32

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА433372 Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського