Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>U=л876$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 109
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
| | | | |
1. |
Полевич В. В. Концепція розробки нового апарата для охолодження пива = Conception for elaboration of new device for cooling of beer / В. В. Полевич // Пробл. криобиологии. - 2001. - № 1. - С. 88-89. - Бібліогр.: 5 назв. - англ. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.04-5-02
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14260 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Проценко Л. В. Удосконалення методики визначення пивоварних якостей хмелю в умовах міні-пивзаводів / Л. В. Проценко, А. Є. Мелетьєв // Хмелярство. - 1999. - № 20. - С. 68-76. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.Пропонується вдосконалена методика визначення пивоварних якостей селекційних сортів і партій товарного хмелю та продуктів його переробки. Сконструйовано і виготовлено міні-пивоварню мінімальної потужності, що дає змогу з достатньою достовірністю моделювати технологію виготовлення пива у виробничих умовах і може бути використаною в науково-дослідних установах та на пивзаводах. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж66190 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Соколенко А. І. Транспортно-технологічні системи пивзаводів / А. І. Соколенко, А. І. Українець, В. А. Піддубний. - К. : АртЕк, 2002. - 304 c. - Бібліогр.: с. 301-303. - укp.Запропоновано методику визначення параметрів сушарок з гравітаційним розвантаженням. Наведено характеристики транспортно-технологічної системи виробництва пива, а також дані, що стосуються транспортних потоків склотари, напівфабрикатів і готової продукції. Висвітлено проблеми і можливості рекуперації теплової енергії, а також ділянки асептичної обробки пива. Обгрунтовано вибір параметрів конвеєрів і накопичувачів. Охарактеризовано технологічне обладнання варильного відділення пивзаводу. Предложена методика определения параметров сушек с гравитационной разгрузкой. Приведены характеристики транспортно-технологической системы производства пива, а также данные о транспортных потоках стеклотары, полуфабрикатов и готовой продукции. Освещены проблемы и возможности рекуперации тепловой энергии, а также участка асептической обработки пива. Обоснован выбор параметров конвееров и накопителей. Охарактеризовано технологическое оборудование варочного отделения пивзавода. Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.2 + Л876
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА640512 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
4. |
Данилова Л. А. Технологія пива : Навч. посіб. / Л. А. Данилова, П. О. Некрасов; Наці. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". - Х., 2006. - 224 c. - Бібліогр.: с. 197. - укp.Розглянуто теоретичні та практичні засади технології пивоварства з врахуванням сучасних технологічних рішень вітчизняних і закордонних виробників. Охарактеризовано органолептичні властивості та хімічний склад пива, його смакові недоліки, штами пивних дріждів. Наведено відомості щодо особливостей здійснення контролю сировини, напівфабрикатів і виробничих процесів, що забезпечуть ефективність технології та високу якість пива. Рассмотрены теоретические и практические основы технологии пивоварения с учетом современных технологических решений отечественных и зарубежных производителей. Охарактеризованы органолептические свойства и химический состав пива, его вкусовые недостатки, штамы пивных дрожжей. Приведены данные, касающиеся особенностей осуществления контроля сырья, полуфабрикатов и производственных процессов, обеспечивающих эффективность технологии и высокое качество пива. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876я73-1
Шифр НБУВ: ВА681059 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
5. |
Мельниченко І. М. Технологічні властивості концентрату пивного сусла для виробництва пива на мініпивзаводах / І. М. Мельниченко, С. А. Удодов, Н. О. Ємельянова, В. А. Домарецький // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 43-44. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.Досліджено технологічні властивості концентрованого пивного сусла кількох видів за чинними в промисловості методиками визначення масової частки сухих речовин, кислотності, кольоровості, вмісту редукувальних речовин, амінного загального азоту, а також ступеня зброджування пивного сусла. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
6. |
Мелетьєв А. Є. Оптимізація нормування поліфенолів хмелю у пивоварінні / А. Є. Мелетьєв, М. І. Ляшенко, Л. В. Проценко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 20-22. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.Установлено, що під час нормування хмелю співвідношення кількості внесених у сусло поліфенолів і альфа-кислот має перевищувати одиницю оптимальної норми поліфенолів хмелю 90 - 160 мг/л, що забезпечує високу стійкість пива. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
7. |
Мельниченко І. М. Зброджування пивного сусла із концентрату в умовах пивзаводів малої потужності / І. М. Мельниченко, С. А. Удодов, Н. О. Ємельянова, В. А. Домарецький // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 44-45. - укp.Досліджено процес зброджування пивного сусла з його концентрату у порівнянні з суслом, одержаним за класичною технологією з зернопродуктів за лабораторних і виробничих умов. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
8. |
Михайлов М. Г. Вплив ізомеризованих гранул хмелю на якість пива / М. Г. Михайлов, М. І. Ляшенко, Л. В. Проценко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 25-27. - Бібліогр.: 4 назв. - укp. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
9. |
Воронцова С. І. Визначення вмісту альфа-кислот у хмелі методом інфрачервоної спектроскопії / С. І. Воронцова, А. Є. Мелетьєв, П. О. Троценко, В. Є. Носенко, Г. М. Галак // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 49-52. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Наведено результати експериментальних досліджень з розробки швидкісного та безреагентного оптичного методу визначення вмісту альфа-кислот у хмелі шляхом вимірювання інфрачервоного спектра. Новий метод сприяє оптимізації нормування й економії хмелю в пивоварінні. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3-1с
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
10. |
Березовська Н. І. Вплив азотного живлення на зброджування пивного сусла / Н. І. Березовська, Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, О. С. Ворожбит // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2006. - № 553. - С. 92-93. - Библиогр.: 4 назв. - укp.Досліджено вплив азотного живлення на зброджування пивного сусла. Доведено, що додавання дріжджових лізатів скорочує тривалість головного бродіння, збільшує вихід головних продуктів бродіння. Сульфат амонію сприяє швидшому нагромадженню біомаси дріжджів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
11. |
Романова З. М. Вплив лазерного випромінювання ультрафіолетового діапазону хвиль на ферментативні процеси у пивоварінні / З. М. Романова, В. С. Зубченко, М. В. Карпутіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 57-58. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Наведено результати дослідження впливу лазерного опромінювання ультрафіолетового діапазону хвиль на активність ферментативних процесів під час затирання зернопродуктів (ЗП) у пивоварінні. Визначено оптимальний час впливу лазерного опромінювання на затори (естрактивні розчини ЗП) для підвищення стабільності пивного сусла та покращання його якості. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.02
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
12. |
Яровий В. Л. Дослідження в'язкості пивних дріжджів / В. Л. Яровий, Р. Л. Якобчук // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 8-10. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.Досліджено структурно-механічні властивості пивних дріжджів на прикладі в'язкості, а також вплив на в'язкість концентрації, температури й однорідності дріжджової суспензії. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.031
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
13. |
Якобчук Р. Л. Дослідження закономірності кінетики сушіння пивних дріжджів / Р. Л. Якобчук, В. Л. Яровий, К. Д. Малецька // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 35-38. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.Досліджено кінетику процесу сушіння пивних дріжджів у тонкому шарі (ТШ) та одиничних краплин (ОК). Одержано експериментальні криві зміни температури та маси ТШ дріжджів від тривалості сушіння і температури теплоносія, а також температурні криві сушіння ОК у потоці теплоносія. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.031
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
14. |
Якобчук Р. Л. Дослідження термічних та фізико-хімічних властивостей пивних дріжджів / Р. Л. Якобчук, В. Л. Яровий // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 52-53. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Досліджено фізичні та теплофізичні характеристики пивних дріжджів, а також фізико-хімічні процеси, що відбуваються в них під час нагрівання й охолодження з метою визначання тепломасообмінних характеристик їх сушіння для збереження властивостей вихідного продукту та подальшого використання як харчових добавок. Ключ. слова: пивні дріжджі, термічний аналіз, калориметрія, вільна волога, зв'язана волога, волога Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
15. |
Романова З. М. Магнітне поле як ефективний фактор інтенсифікації ферментативних процесів / З. М. Романова, В. С. Зубченко, К. Огородник // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 24-26. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.Наведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на зростання активності ферментів солоду в процесі затирання зернопродуктів у пивоварінні. Визначено оптимальні значення напруженості постійного магнітного поля та тривалості його дії для підвищення стабільності пивного сусла та покращання його якості. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.022
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
16. |
Якобчук Р. Л. Пивні дріжджі як об'єкт сушіння / Р. Л. Якобчук, В. Л. Яровий // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 178-179. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Розглянуто пивні дріжджі як об'єкт сушіння і як вторинні сировинні ресурси та перспективи їх використання. Ключ. слова: пивні дріжджі, сушіння, вторинні сировинні ресурси Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.031
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
17. |
Проценко Л. В. Підвищення якості пива застосуванням хмельових препаратів / Л. В. Проценко, М. І. Ляшенко, М. С. Бармаков, А. Є. Мелетьєв, С. І. Воронцова // Харч. пром-сть. - 2007. - № 5. - С. 10-13. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Установлено, що використання в технології пива гранульованого хмелю ефективніше, ніж нативного хмелю у шишках. Експериментально підтверджено доцільність використання в пивоварінні липницького етанольного екстракту хмелю, який за якістю не поступається німецьким аналогам. Для одержання високоякісного пива в процесі охмеління сусла доцільно поєднувати хмельові екстракти з тонкоароматичними сортами хмелю. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
18. |
Мельник С. Р. Приготування пивного сусла з використанням ферментного препарату "MATS" / С. Р. Мельник, Ю. Р. Мельник, Ю. О. Роговий, М. О. Поворозник, Ю. М. Гловацька, Н. Я. Качмар // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2005. - № 529. - С. 103-106. - Библиогр.: 5 назв. - укp.Досліджено вплив температури на активність ферментного препарату "MATS" і встановлено оптимальні умови приготування пивного сусла з його використанням. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.02
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
19. |
Прохоров О. М. Розрахунок процесу вилуговування пивної дробини / О. М. Прохоров, І. В. Житнецький // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 125-126. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.Наведено результати вимивання цукрів із пивної дробини. Встановлено й описано зв'язок між рівноважною концентрацією цукрів у твердій і рідкій фазах пивних заторів. Запроповано методику розрахунку процесу вимивання цукрів із дробини. Ключ. слова: оцукрювання, вилуговування, промивні води, дробина Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.02
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
20. |
Венгер О. О. Удосконалення технології зберігання хмелю у виробництві пива / О. О. Венгер, М. І. Ляшенко, Л. В. Проценко, В. І. Бармакова, А. Є. Мелетьєв, С. І. Воронцова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 46-49. - Бібліогр.: 7 назв. - укp. Ключ. слова: хміль, альфа-кислоти, м'які смоли, ефірна олія, індекс старіння Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
| | |
|
|