Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Євчук Я$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
Категорія:    
1.

Євчук Я. В. 
Удосконалення технології сушіння плодів глоду : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.13 / Я. В. Євчук; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2012. - 20 c. - укp.

Вперше досліджено високі якісні показники сортів глоду Шаміль, Людмил, Збігнєв за вмістом поліфенольних сполук, аскорбінової кислоти, β-каротину та пектинових речовин. Вперше встановлено особливості процесу сушіння плодів глоду струмами високої частоти та вплив потужності магнетрону на якісні показники продукту під дією енергії високої частоти. Встановлено оптимальні параметри процесу сушіння плодів глоду за конвективного (залежно від температури сушильного агенту) та контактного (залежно від температури нагрівної поверхні) способів. Розроблено удосконалену технологію сушіння плодів глоду, експериментально визначено та науково обгрунтовано раціональні режимні параметри технології. Запропоновано раціональний спосіб зберігання сушених плодів глоду та проведено його оптимізацію. Встановлено покомпонентний склад плодів глоду після сушіння та зберігання. З'ясовано, що сушена сировина зберігає якісні показники свіжої продукції та має високі антиоксидантні властивості. Одержано математичні рівняння, які дозволяють проводити процеси сушіння та зберігання в автоматичному режимі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л916.02 + Л987-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА393829 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського