![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Віртуальна довідка ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Тематичний інтернет-навігатор ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Наукова електронна бібліотека ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>A=Агунова Л$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
|
| | | | |
1. |
Агунова Л. В. Розробка технології м'ясних паштетів з функціональними інгредієнтами : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / Л. В. Агунова; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2012. - 19 с. - укp.Науково обгрунтовано та розроблено технології м'ясних паштетів з функціональними інгредієнтами. Встановлено перспективність використання морських водоростей у виробництві м'ясопродуктів, призначених для корекції йододефіцитних станів для широкого кола споживачів. Увагу приділено дослідженню структури та мікроструктури систем, утворених частково денатурованою печінкою, а також факторам, що впливають на структуроутворення. Запропоновано технологію печінкових паштетів з внесенням гідробіонтів, зернопродуктів, рослинної олії, розроблено способи та етапи їх внесення. Методами математичного моделювання оптимізовано процентний вміст рослинної олії в рецептурах нових видів паштетів. Показано, що печінкові паштети з внесенням 9 - 12 % комбінованих добавок на базі гідробіонтів і зернопродуктів мають гарні органолептичні показники та відповідають вимогам нормативної документації. Досліджено фізико-хімічні та бактеріологічні показники готової продукції, на підставі яких встановлено тривалість і режими зберігання. Доведено, що нові види печінкових паштетів мають високі якісні показники, характеризуються високими біологічною цінністю білкових компонентів і біологічною ефективністю жирів, а в готових продуктах виявлено значний вміст органічного йоду та селену. Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.3-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА394590 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Агунова Л. В. Анализ производства мясных продуктов функционального назначения для коррекции йододефицитных состояний / Л. В. Агунова // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 2/10. - С. 9-14. - Библиогр.: 50 назв. - рус.Проанализировано современное состояние производства мясопродуктов функционального назначения для питания людей, которые проживают в экологически неблагоприятных условиях и на территориях с йодной недостаточностью. Установлено, что наиболее эффективным при производстве функциональных мясопродуктов является использование органического йода, а также обязательное одновременное присутствие в продуктах его молекулярного синергиста селена. Індекс рубрикатора НБУВ: Л928
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Одеський національний технологічний університет: 20 жовтня 1902 р. - 20 жовтня 2022 р. Кращі традиції інженерної освіти з 1902 року : [монографія] / О. М. Кананихіна, А. О. Соловей, Н. П. Білявська, В. П. Мельникова; ред.: Б. В. Єгоров; Одеський національний технологічний університет. - Одеса : Бондаренко М. О., 2023. - 383 c. - укp.Монографія присвячена Одеському національному технологічному уні¬верситету, який є одним з кращих вищих навчальних закладів України, визнаним лідером у розробці інноваційних технологій та підготовці ви¬сококваліфікованих інженерних кадрів для харчової та зернопереробної про¬мисловості, для сфери відпочинку й туризму, індустрії штучного холоду та всіх суміжних галузей економіки. Монографія охоплює період від дня засну¬вання Одеської Школи мукомелів (20 жовтня 1902 р.) до 120-річного ювілею Одеського національного технологічного університету (20 жовтня 2022 р.). Індекс рубрикатора НБУВ: Ч484(4УКР)711
Рубрики:
Шифр НБУВ: СО39518 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|