Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Агунова Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
Категорія:    
1.

Агунова Л. В. 
Розробка технології м'ясних паштетів з функціональними інгредієнтами : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / Л. В. Агунова; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2012. - 19 с. - укp.

Науково обгрунтовано та розроблено технології м'ясних паштетів з функціональними інгредієнтами. Встановлено перспективність використання морських водоростей у виробництві м'ясопродуктів, призначених для корекції йододефіцитних станів для широкого кола споживачів. Увагу приділено дослідженню структури та мікроструктури систем, утворених частково денатурованою печінкою, а також факторам, що впливають на структуроутворення. Запропоновано технологію печінкових паштетів з внесенням гідробіонтів, зернопродуктів, рослинної олії, розроблено способи та етапи їх внесення. Методами математичного моделювання оптимізовано процентний вміст рослинної олії в рецептурах нових видів паштетів. Показано, що печінкові паштети з внесенням 9 - 12 % комбінованих добавок на базі гідробіонтів і зернопродуктів мають гарні органолептичні показники та відповідають вимогам нормативної документації. Досліджено фізико-хімічні та бактеріологічні показники готової продукції, на підставі яких встановлено тривалість і режими зберігання. Доведено, що нові види печінкових паштетів мають високі якісні показники, характеризуються високими біологічною цінністю білкових компонентів і біологічною ефективністю жирів, а в готових продуктах виявлено значний вміст органічного йоду та селену.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.3-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА394590 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Агунова Л. В. 
Анализ производства мясных продуктов функционального назначения для коррекции йододефицитных состояний / Л. В. Агунова // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 2/10. - С. 9-14. - Библиогр.: 50 назв. - рус.

Проанализировано современное состояние производства мясопродуктов функционального назначения для питания людей, которые проживают в экологически неблагоприятных условиях и на территориях с йодной недостаточностью. Установлено, что наиболее эффективным при производстве функциональных мясопродуктов является использование органического йода, а также обязательное одновременное присутствие в продуктах его молекулярного синергиста селена.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л928

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Одеський національний технологічний університет: 20 жовтня 1902 р. - 20 жовтня 2022 р. Кращі традиції інженерної освіти з 1902 року : [монографія] / О. М. Кананихіна, А. О. Соловей, Н. П. Білявська, В. П. Мельникова; ред.: Б. В. Єгоров; Одеський національний технологічний університет. - Одеса : Бондаренко М. О., 2023. - 383 c. - укp.

Монографія присвячена Одеському національному технологічному уні¬верситету, який є одним з кращих вищих навчальних закладів України, визнаним лідером у розробці інноваційних технологій та підготовці ви¬сококваліфікованих інженерних кадрів для харчової та зернопереробної про¬мисловості, для сфери відпочинку й туризму, індустрії штучного холоду та всіх суміжних галузей економіки. Монографія охоплює період від дня засну¬вання Одеської Школи мукомелів (20 жовтня 1902 р.) до 120-річного ювілею Одеського національного технологічного університету (20 жовтня 2022 р.).


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч484(4УКР)711

Рубрики:

Шифр НБУВ: СО39518 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського