Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (4)Журнали та продовжувані видання (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Арсеньєва Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 18
Представлено документи з 1 до 18

      
Категорія:    
1.

Арсеньєва Л. Ю. 
Склад і перетравлюваність білкових речовин продуктів перероблення бобових / Л. Ю. Арсеньєва, О. В. Борисенко, Н. П. Бондар, В. М. Махинько, Б. І. Хіврич, В. Ф. Доценко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 51-54. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
2.

Полодюк В. С. 
Ефективність використання лецитину в хлібопеченні / В. С. Полодюк, Л. Ю. Арсеньєва, В. Ф. Доценко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 35-38. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Розглянуто вплив соєвого лецитину на показники якості хліба з пшеничного борошна та процес черствіння. Наведено характеристики лецитинів різних типів, методи їх одержання та використання. Вивчено вплив сухого знежиреного соєвого лецитину на кількість та якість клейковини, реологічні властивості тіста. Проведено порівняння впливів соєвого лецитину та соняшникового фосфатидного концентрату на показники якості готових виробів і пружно-еластичні властивості м'якушки в процесі зберігання. З'ясовано, що ефективніше впливає на показники якості хліба та сприяє подовженню терміна зберігання свіжості знежирений соєвий лецитин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Арсеньєва Л. Ю. 
Вплив різних носіїв селену на мікробіологічні процеси в напівфабрикатах хлібопекарського виробництва / Л. Ю. Арсеньєва, М. М. Антонюк, Л. О. Герасименко, Б. І. Хіврич, В. Ф. Доценко // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 26-27. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Досліджено вплив різних носіїв селену на бродильну мікрофлору напівфабрикатів хлібопекарського виробництва. Одержано результати, які дозволяють прогнозувати певне підвищення якості хлібобулочних виробів, збагачених селеном за допомогою солоду сої, що містить селен.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Арсеньєва Л. Ю. 
Методологічні підходи до розроблення нових видів хлібобулочних виробів зі збалансованим хімічним складом / Л. Ю. Арсеньєва, Я. Ф. Доценко, О. О. Момот // Харч. пром-сть. - 2005. - № 4. - С. 5-8. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.


Ключ. слова: хімічний склад хліба, білок, ліпід, проектування рецептур, критерій якості
Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
5.

Арсеньєва Л. Ю. 
Розроблення програмного комплексу для проектування рецептур хлібобулочних виробів зі збалансованим хімічним складом / Л. Ю. Арсеньєва, О. О. Момот, І. В. Ельперін, В. Ф. Доценко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 65-69. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розроблено програмний комплекс "Optima" для розрахунку хімічного складу та проектування рецептур хлібобулочних виробів зі збалансованим хімічним складом, який можна успішно використовувати для прогнозування харчової цінності хліба з застосуванням нетрадиційних видів сировини.


Ключ. слова: хлібобулочні вироби, програма, проектування рецептур, збалансований хімічний склад
Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-642

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Бондар Н. П. 
Використання продуктів переробки білого харчового люпину в технології хлібобулочних виробів функціонального призначення / Н. П. Бондар, Л. Ю. Арсеньєва, М. М. Антонюк // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 26-29. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Обгрунтовано доцільність і доведено можливість використання високобілкової рослинної сировини в технології хлібобулочних виробів із метою створення продуктів функціонального призначення. Наведено результати вивчення впливу продуктів переробки насіння харчового люпину на біологічну, харчову та споживчу цінність хлібобулочних виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Арсеньєва Л. Ю. 
Теоретичні та практичні аспекти використання тонкодиспергованих концентратів харчових волокон у технології житньо-пшеничного хліба / Л. Ю. Арсеньєва, О. В. Борисенко, В. Ф. Доценко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 25, ч. 1. - С. 115-119. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Обгрунтовано доцільність використання тонкодиспергованих концентратів харчових волокон для створення функціональних хлібобулочних виробів. Установлено оптимальні дозування продуктів; запропоновано технологічні прийоми, що забезпечують традиційну якість житньо-пшеничного хліба з концентратами харчових волокон.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л838-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Арсеньєва Л. Ю. 
Наукове обгрунтування та розроблення технології функціональних хлібобулочних виробів з рослинними білками та мікронутрієнтами : Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.01 / Л. Ю. Арсеньєва; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 42 c. - укp.

Обгрунтовано комплексне вирішення проблеми створення функціональних хлібобулочних виробів. Розроблено методологію їх проектування з використанням комп'ютерного програмного комплексу та нових аналітичних виразів для оцінки оптимальності складу білків і ліпідів кінцевого продукту. Запропоновано варіантні технологічні рішення щодо збагачення хліба рослинним білком, які розроблено на базі використання продуктів, одержаних послідовним пророщуванням та екструдуванням насіння бобових, та технологічних прийомів, що забезпечують зниження вмісту й активності антипоживних складових сировини у технологічному процесі виробництва хліба. Розроблено комплексний підхід щодо збагачення хліба мікронутрієнтами. Науково обгрунтовано вибір носіїв йоду, селену, заліза, кальцію для забезпечення гарантованого вмісту в хлібі фізіологічно оптимальної їх кількості у біологічно безпечній, легко засвоюваній формі. Для збагачення широкого спектра хлібобулочних виробів даними мінеральними елементами розроблено мінерально-вітамінні суміші "Баланс", ефективність яких підтверджено за клінічних умов. Створено технологію хлібобулочних виробів, комплексно збагачених рослинними білками та мікронутрієнтами з використанням солоду сої, до складу якого введено солі мінеральних елементів на стадії замочування насіння.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА348592 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві (задачник) : навч. посіб. для студ. ВНЗ, що навчаються за напрямом підготов. "Харчові технології та інженерія" / В. І. Дробот, В. Г. Юрчак, Л. Ю. Арсеньєва, В. М. Махинько, О. А. Білик; ред.: В. І. Дробот; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Кондор, 2010. - 439 c. - Бібліогр.: с. 377-379 - укp.

Наведено теоретичні відомості та приклади розрахунків, поширених у хлібопекарському виробництві. Запропоновано задачі щодо розрахунку за стадіями технологічного процесу: під час підготовки сировини до виробництва, розрахунку рецептур за різних способів приготування тіста, технологічного обладнання, первинного обліку виробництва, у технохімконтролі галузі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-642 я73

Шифр НБУВ: ВА760748 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Губеня В. О. 
Хлібобулочні вироби антианемічного призначення / В. О. Губеня, Л. Ю. Арсеньєва // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 44. - С. 98-104. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Обгрунтовано доцільність збагачення хліба залізом. Надано результати досліджень впливу носіїв заліза на технологічний процес виробництва хлібобулочних виробів. Клінічними спостереженнями доведено фізіологічну ефективність обраних носіїв заліза у складі хлібобулочних виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л837.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Манк В. В. 
Оцінка жирнокислотного складу олії волоського горіха після його оброблення в НВЧ-полі / В. В. Манк, Л. Ю. Арсеньєва, С. І. Усатюк, Т. А. Королюк, Г. Л. Дербугова, Є. Р. Заєць // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 47. - С. 91-95. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено результати наукових досліджень проблеми застосування електромагнітного поля надвисокої частоти (НВЧ) в технології олії волоського горіха. Жирнокислотний склад олії до і після оброблення в НВЧ-полі визначений за допомогою методу газової хроматографії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.126.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Лявинець Г. М. 
Технологія соусів емульсійного типу підвищеної харчової цінності / Г. М. Лявинець, А. В. Гавриш, О. В. Нєміріч, Л. Ю. Арсеньєва // Наука та інновації. - 2013. - № 6. - С. 15-19. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Indicated the current state of technology sauces emulsion type using raw materials of vegetable origin. Scientifically substantiated and confirmed theoretically technology sauces emulsion type of high nutritional value. Have developed a functional diagram of the production process of an innovative product.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25189 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Арсеньєва Л. Ю. 
Збагачення хлібобулочних виробів білком насіння бобових / Л. Ю. Арсеньєва // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 3. - С. 53-58. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Запропоновано способи попередньої обробки насіння бобових (пророщування, екструдування) та технологічні засоби (заквашування молочнокислими бактеріями, попередній гідроліз ферментами клітини пивних дріжджів) з метою зниження кількості або активності антипоживних складових насіння бобових (сої, гороху, білого люпину) та підвищення рівня харчової безпечності хлібобулочних виробів, що містять продукти їх переробки.

Предложены способы предварительной обработки семян бобовых (проращивание, экструдирование) и технологические приемы (заквашивание молочнокислыми бактериями, предварительный гидролиз ферментами клетки пивных дрожжей) с целью снижения количества или активности антипитательных составляющих семян бобовых (сои, гороха, белого люпина) и повышения уровня пищевой безопасности хлебобулочных изделий, содержащих продукты их переработки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Богданов Г. О. 
Перспективи та безпечність використання насіння білого люпину для виробництва харчових продуктів / Г. О. Богданов, О. В. Головченко, Л. Ю Арсеньєва, Н. П. Бондар // Вісн. аграр. науки. - 2004. - № 11. - С. 57-61. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Розглянуто потенційні можливості використання зерна люпину для виготовлення продуктів харчування. Наведено результати вивчення хлібопекарських якостей сумішей пшеничного та люпинового борошна. Виявлено, що в борошні з гороху активність інгібіторів трипсину та хімотрипсину в 3 - 3,3 раза вища, ніж у борошні з люпину. У процесі солодорощення відбувається зменшення активності інгібіторів ферментів. Підтверджено безпечність використання зерна білого люпину як білкового збагачувача для хлібобулочних виробів.

Рассмотрены потенциальные возможности использования зерна люпина для изготовления продуктов питания. Приведены результаты изучения хлебопекарских качеств смесей пшеничной и люпиновой муки. Выявлено, что в муке из гороха активность ингибиторов трипсина и хемотрипсина в 3,3 раза выше, чем в муке из люпина. В процессе солодоращения происходит уменьшение активности ингибиторов ферментов. Подтверждена безопасность использования зерна белого люпина в качестве белкового обогатителя хлебобулочных изделий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Арсеньєва Л. Ю. 
Розробка раціонального способу збагачення хліба йодом / Л. Ю. Арсеньєва // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 7. - С. 56-60. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Розглянуто 8 носіїв йоду органічного та неорганічного походження як сировину хлібопекарського виробництва. Найперспективнішим визнано "Йодказеїн" - йодований молочний білок, одержаний шляхом органічного синтезу.

Рассмотрены 8 носителей йода органического и неорганического происхождения как сырье хлебопекарного производства. Самым перспективным признан "Йодказеин"- йодированный молочный белок, полученный путем органического синтеза.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Шульга О. С. 
Вплив органічних пластифікаторів на органолептичні, фізико-механічні показники та хімічні зміни біодеградабельних плівок / О. С. Шульга, А. І. Чорна, Л. Ю. Арсеньєва // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2016. - № 6/6. - С. 36-42. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.

Досліджено вплив органічних пластифікаторів (сечовина, глюкоза, фруктоза, сорбіт, сахароза, гліцерин) на органолептичні властивості біодеградабельних плівок на основі нативного або модифікованого крохмалю та желатину за допомогою комплексного показника якості, а також на відносне подовження та міцність. ІЧ-спектроскопією встановлено, що сечовина вступає у хімічну взаємодію, що позитивно впливає на показник міцності досліджуваних плівок. Результати надають можливість прогнозувати властивості плівки залежно від її складових.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л113.3-323 + Л812.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Арсеньєва Л. Ю. 
Зміна жирнокислотного складу жирової сировини під час термічного оброблення харчових продуктів / Л. Ю. Арсеньєва, В. М. Мельниченко // Харч. пром-сть. - 2016. - № 20. - С. 61-66. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Проведено газохроматографічний аналіз жирнокислотного складу різних видів жирів, які використовуються у виробництві кондитерських і хлібобулочних виробів. Визначено зміни жиру, що відбуваються під час термічного оброблення. Ідентифіковано олії, які використовувались для приготування жирів, взятих для дослідження (кокосова, арахісова, соєва та соняшникова). Удосконалено методику вилучення жиру з готового продукту. Досліджено зміни жирнокислотного складу, які відбуваються після термічного оброблення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815.3 + Л80-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Вашека О. М. 
Удосконалення методу визначення ефективності пастеризації молока за фосфатазою із застосуванням комп'ютерної колориметрії / О. М. Вашека, О. О. Петруша, Л. Ю. Арсеньєва // Харч. пром-сть. - 2020. - № 28. - С. 123-131. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто можливість удосконалення стандартизованого методу визначення ефективності процесу пастеризації молока за лужною фосфатазою із застосуванням методу комп'ютерної колориметрії. З метою уникнення суб'єктивності при інтерпретації результатів досліджень і можливості скорочення тривалості термостатування дослідних зразків авторами запропоновано для характеристики зміни їх кольору проводити сканування поверхні продукту з подальшою обробкою отриманих зображень у системі колірних координат RGB. Експериментально доведено доцільність використання значень координати R (червоної складової) при інтерпретації результатів досліджень. Визначено закономірності зміни колірних характеристик залежно від часу термостатування досліджуваних зразків. Запропонована методика надає можливість скоротити тривалість аналізу, є підгрунтям для розроблення автоматизованого процесу обробки результатів і збереження результатів у цифровому вигляді, що особливо актуально при організації простежуваності в системах управління безпечністю продукції на харчових підприємствах.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського