Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>A=Байлук С$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
|
| | | | |
1. |
Байлук С. І. Удосконалення технології виробництва сидру : Автореф. дис... канд. техн. наук / С. І. Байлук; Нац. ін-т винограду і вина "Магарач". - Ялта, 2007. - 22 c. - укp. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л875.11/19
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА350856 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Луканін О. С. Вплив термічної обробки продуктів переробки деревини дуба на формування ароматичного комплексу в коньячних спиртах / О. С. Луканін, С. І. Байлук, О. М. Сидоренко, М. Ф. Агафонов, С. Г. Зражва // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 32. - С. 63-67. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.Наведено результати визначення оптимального режиму термічної обробки продуктів переробки деревини дуба (ДДП), а також впливу такої ДДП на динаміку й кінетику процесу накопичення у коньячних спиртах основних ароматичних компонентів дуба. Визначено, що для витримки коньячних спиртів використання термообробленої деревини, в якій за рахунок термічної обробки відбувається трансформація високомолекулярних компонентів дуба та утворення нових ароматичних речовин, прискорює процес екстракції компонентів дуба з деревини (в 4 рази), у порівнянні з використанням натуральної ДДП, та покращує їх якість. Визначено оптимальне співвідношення (1:3) натуральної до термообробленої деревини у разі використання для витримки коньячних спиртів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.6-106
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Луканін О. С. Динаміка виснаження деревини дубової бочки при багатократному використанні / О. С. Луканін, С. І. Байлук, О. М. Сидоренко, М. Ф. Агафонов, С. Г. Зражва // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 32. - С. 55-56. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Наведено результати досліджень динаміки виснаження деревини дуба бочок впродовж 7 циклів використання витримки в них коньячних спиртів (щорічна заливка молодих спиртів з наступним їх зливанням та аналізом). Визначено, що найбільш інтенсивне екстрагування компонентів дуба у нової бочки (49 - 71 %) відбувається у перший цикл витримки коньячних спиртів. Мінімальна кількість концентрації компонентів дуба (менше 10 %) екстрагується у коньячний спирт після четвертого циклу заливки. Під час шостого і подальшого циклів використання бочки внутрішня поверхня деревини клепки має виснаження більш ніж на 90 %. Індекс рубрикатора НБУВ: М112.062 + Л874.6-309
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
4. |
Луканін О. С. Технологічна оцінка сортів яблук для виробництва кальвадосу на основі досліджень комплексу їх ароматичних компонентів / О. С. Луканін, С. І. Байлук, М. М. Костриця, А. В. Товмаченко, В. В. Луканін // Агроекол. журн.. - 2008. - Спец. вип. - С. 151-154. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.В результате исследований химического состава разных сортов яблок определена тенденция относительно накопления более высоких концентраций ароматических компонентов в соках с большим содержанием фенольных веществ. На основании исследований ароматических компонентов отобрано и рекомендовано 13 сортов яблок для использования в производстве кальвадоса. Індекс рубрикатора НБУВ: Л875.1-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23660 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
5. |
Луканін О. С. Класифікація сортів яблук України для виробництва сидру / О. С. Луканін, С. І. Байлук, Т. Є. Кондратенко // Вісн. аграр. науки. - 2002. - № 9. - С. 74-79. - Бібліогр.: 26 назв. - укp. Індекс рубрикатора НБУВ: П255.1-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
6. |
Байлук С. І. Використання рослинної танінмісткої сировини при виробництві сидру / С. І. Байлук, О. С. Луканін, Т. О. Андрієнко // Вісн. аграр. науки. - 2005. - № 12. - С. 51-57. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.Досліджено можливість додаткового використання рослинної танінвмісної сировини - галотаніну, гребеневого сусла та деревини дуба подрібненої (відповідно гідролізованого, конденсованого та змішаного типів танінів). Встановлено, що серед досліджених видів рослинної сировини найбільш придатним для використання є гребеневе сусло - самостійно або спільно з деревиною дуба подрібненою. Исследована возможность дополнительного использования растительного танинсодержащего сырья - галотанина, гребневого сусла и древесины дуба измельченной (соответственно гидролизируемого, конденсированного и смешанного типов танинов). Установлено, что среди исследованных видов растительного сырья наиболее подходящим для использования является гребневое сусло - самостоятельно или совместно с древесиной дуба измельченной. Індекс рубрикатора НБУВ: Л875.11/19-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|