Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (10)
Пошуковий запит: (<.>A=Банєва І$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Банєва І. О. 
Миколаївщина в новітній історії. 70-річчю утворення Миколаївської області присвячується : навч. посіб. / І. О. Банєва, В. І. Гамза, О. М. Гаркуша, Є. Г. Горбуров, К. Є. Горбуров. - Миколаїв : Вид-во ПП Шамрай, 2007. - 280 c. - укp.

Розкрито найважливіші події, що проходили на території Миколаївщини, зокрема, у часи революційно-визвольних змагань (1917 - 1921 рр.), між двома війнами (1921 - 1939 рр.), у роки Великої Вітчизняної війни, післявоєнний період (1944 - 1954 рр.), середині 1950 - 1990 рр. і роки незалежності (1991 - 2007 рр.). Описано символіку, релігії та конфесії області.

Раскрыты важнейшие события, проходившие на территории Николаевской области, в частности, во времена революционно-освободительной борьбы (1917 - 1921 гг.), между двумя войнами (1921 - 1939 гг.), в годы Великой Отечественной войны, послевоенный период (1944 - 1954 гг.), середине 1950 - 1990 гг. и годы независимости (19991 - 2007 гг.). Описаны символика, религии и конфессии области.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4УКР-4НИК)6

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС45719 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Банєва І. О. 
Основи підприємницької діяльності та агробізнесу : навч. посіб. / І. О. Банєва, А. Г. Богатов, І. Д. Бурковський, Л. А. Євчук, Г. М. Іваненко; Миколаїв. держ. аграр. ун-т. - Миколаїв, 2007. - 290 c. - Бібліогр.: с. 265-270. - укp.

Висвітлено організаційно-економічні засади розвитку підприємництва й агробізнесу. Розкрито мотивацію та механізм створення власної справи, визначено порядок державної реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності. Проаналізовано теоретичні та практичні питання планування підприємництва й агробізнесу. З'ясовано особливості формування та функціонування аграрного ринку, охарактеризовано його складові. Досліджено вплив підприємницького середовища на розвиток агробізнесу. Розкрито сутність лізингу, охарактризовнао його види, виявлено переваги та недоліки. Розглянуто склад і призначення лізингових контрактів, викладено методику визначення розміру лізингових платежів. З'ясовано роль лізингу в технічному переоснащенні аграрного сектору. Описано процес розвитку підприємства у виробничій інфраструктурі, встановлено особливості формування галузевого бізнесу.

Освещены организационно-экономические основы развития предпринимательства и агробизнеса. Раскрыты мотивация и механизм создания собственного дела, определен порядок государственной регистрации субъектов предпринимательства и агробизеса. Проанализированы теоретические и практические вопросы планирования предпринимательства и агробизнеса. Выяснены особенности формирования и функционирования аграрного рынка, охарактеризованы его составляющие. Исследовано влияние предпринимательской среды на развитие агробизнеса. Определены сущность и назначение лизинговых контрактов, приведена методика определения размера лизинговых платежей. Показана роль лизинга в техническом переоснащении аграрного сектора. Описан процесс развития предприятия в производственной инфраструктуре, определены особенности становления отраслевого бизнеса.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)320-131.1 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА698782 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Банєва І. О. 
Удосконалення та підвищення ефективності спеціалізації господарств зернового напрямку : Автореф. дис... канд. екон. наук : 08.07.02 / І. О. Банєва; Миколаїв. держ. аграр. ун-т. - Миколаїв, 2003. - 20 c. - укp.

Досліджено теоретичні та методичні аспекти спеціалізації сільськогосподарського виробництва, розглянуто її ретроспективу та основні фактори поглиблення. На підставі аналізу, проведеного на господарствах Миколаївщини, розроблено організаційно-економічні заходи щодо удосконалення їх спеціалізації: забезпечення високоефективного розвитку зерновиробництва та його раціонального сполучення з іншими галузями, оптимізації структури посівів зернових культур, подальшого розвитку інтеграційних і кооперативних процесів, покращання ресурсного потенціалу підприємств, удосконалення економічних відносин, організації реалізації зерна.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.151-07

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327509 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Червен І. І. 
Дипломне проектування з менеджменту інноваційної діяльності : навч. посіб. / І. І. Червен, О. М. Гаркуша, І. О. Банєва, Н. О. Долгошея, Л. А. Євчук; ред.: І. І. Червен, В. Ф. Клочан. - Миколаїв : МНАУ, 2013. - 255 c. - Бібліогр.: с. 214-220 - укp.

Викладено основні вимоги та положення щодо виконання дипломних магістерських робіт з менеджменту інноваційної діяльності. Розглянуто питання вибору теми та організації проведення дослідження. Запропоновано орієнтовну тематику та структуру дипломних проектів (робіт), наведено основні вимоги до їх обсягів і змісту. Надано рекомендації з оформлення та порядку захисту роботи. Увагу приділено питанням обгрунтування актуальності обраної теми, визначення її теоретичного та практичного значення, формулювання мети та задач, об'єкта та предмета дослідження.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)290-55-212.1 я73-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА774698 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Банєва І. О. 
Розвиток аграрних підприємств на основі ефективного використання внутрішніх ресурсів: теорія, методологія, практика : автореф. дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.04 / І. О. Банєва; Міжнар. ун-т бізнесу і права. - Херсон, 2011. - 36 c. - укp.

Мета дослідження - розробка теоретично-методологічних та прикладних засад розвитку аграрних підприємств (АП) на основі ефективного використання внутрішніх ресурсів. Розроблено концепцію дослідження руху матеріальних засобів АП у вигляді ресурсопотоків, яка базується на потокових методах, що дозволяє розглядати рух ресурсів у взаємозв'язку з потоками реальних продуктів і послуг. Запропоновано концепцію оцінювання і збалансованого використання внутрішніх ресурсів АП, сутність якої полягає в диференційованому підході до ресурсів підприємства, що істотно різняться за впливом на ефективність випуску продукції. Розроблено модель управління економним використанням ресурсів АП, в основу якої покладено систему превентивних заходів "з надлишкових витрат". Розроблено адаптивну модель управління ризиками організації ресурсопотоків АП, яка є елементом операційної системи і визначається як безупинний циклічний процес прийняття і виконання управлінських рішень, що складається з ідентифікації, оцінювання і виміру ризиків, реагування на ризики, контролю ефективності, планування управління і моніторингу ризиків.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)321-96

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА404361 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Організація готельно-ресторанної справи : навч. посіб. : [для закл. вищ. освіти] / В. Я. Брич, І. О. Банєва, М. Ю. Барна, Т. І. Божук, Н. А. Галиш, С. І. Гунько, О. Я. Гугул, Д. В. Горєлков, Ю. П. Гуменюк, В. А. Даниленко-Кульчицька, Ю. С. Дорош, Г. А. Заячковська, Т. В. Кушнірук, І. М. Мельник, В. С. Мазур, М. Б. Нагара, М. Й. Рутинський, Н. Я. Сусол, В. І. Охота, Н. Є. Паньків, І. О. Піюренко, І. В. Поплавська, Л. В. Теодорович, О. Г. Терешкін, А. М. Тибінь, Л. Я. Турчин; ред.: В. Я. Брич; Тернопільський національний економічний університет. - Київ : Ліра-К, 2020. - 482, [1] c. - Бібліогр.: с. 472-482 - укp.

Розкрито основні концепції організації обслуговування в готелях та ресторанах, які формуються на основі теоретичних і практичних принципів організації обслуговування гостей. Сучасні аспекти організації обслуговування в готельному та ресторанному бізнесі відповідають новітнім вимогам та міжнародним стандартам "введення" бізнесу. Розглянуто особливості організації обслуговування у готельних та ресторанних закладах, досліджено внутрішню структуру готельно-ресторанного бізнесу та проаналізовано можливості підвищення якості обслуговування клієнтів за рахунок використання висококваліфікованого персоналу та раціонального управління людськими ресурсами.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.13 я73 + У9(4УКР)424.14 я73

Рубрики:
  

Шифр НБУВ: ВА848196 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського