Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Бережнюк Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Юрченко В. К. 
Вплив добавки глутамінової кислоти на показники якості продуктів забою свиней / В. К. Юрченко, Н. А. Бережнюк // Питання підвищ. продуктивності тваринництва: Зб. наук. пр. / Вінниц. держ. с.-г. ін-т. - 1999. - Вип. 6. - С. 169-173. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Встановлено, що добавка глутамінової кислоти до основного раціону свиней на відгодівлі не впливає на якість м'яса, але призводить до збільшення маси печінки, легень та нирок, а також суттєво зменшує товщину шпику.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-451.21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Паладійчук О. Р. 
Продуктивність та морфологічний стан травних залоз свиней при згодовуванні різних кормових добавок / О. Р. Паладійчук, Н. А. Бережнюк, Л. П. Чорнолата // Зб. наук. пр. Вінниц. держ. аграр. ун-ту. - 2000. - Вип. 7. - С. 166-171. - укp.

З'ясовано, що використання у раціонах глутамінової кислоти, комплексу мікроелементів на основі вугільної кислоти підвищує відгодівельні та забійні якості свиней. Встановлено, що у печінці тварин, яким згодовували карбонати, зменшувалася кількість ядер, а в екзокринній частині підшлункової залози зменшувалися кількість ядер та їх діаметр.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-451.21,025 + П65-451.232,025

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Бережнюк Н. А. 
Хімічний склад м'яса та внутрішніх органів свиней при відгодівлі їх на раціонах з глутаміновою кислотою / Н. А. Бережнюк, О. Р. Паладійчук, Л. П. Чорнолата // Зб. наук. пр. Вінниц. держ. аграр. ун-ту. - 2001. - Вип. 9. - С. 165-168. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

На підставі проведених експериментів простежено вплив глутамінової кислоти, що використовується в раціонах, на забійні якості свиней. Встановлено, що дана кислота не призводить до суттєвих змін хімічного складу внутрішніх органів піддослідних тварин, лише у нирках виявлено зменшення кількості сухих речовин.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-451.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Бережнюк Н. А. 
Продуктивність, перетравність поживних речовин та забійні якості свиней при згодовуванні добавок глутамінової кислоти : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.02 / Н. А. Бережнюк; Львів. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. - Вінниця, 1999. - 19 c. - укp. - рус.

В дисертації викладено експериментальний матеріал зі згодовування глутамінової кислоти молодняку свиней. Встановлено, що добавка глутамінової кислоти у кількісті 10% від її вмісту в раціоні позитивно впливає на продуктивність відгодовуваних свиней, перетравність поживних речовин, особливо протеїну, та незамінних і замінних амінокислот. У піддослідних свиней зростали середньодобові прирости, а також збільшувалася маса туші та підвищувався забійний вихід. Введення до раціонів свиней вказаних амінокислот не вплинуло на якість м'яса як після добової витримки, так і після тривалого зберігання у замороженому вигляді. Морфологічні та біохімічні показники крові свиней при згодуванні глутамінової кислоти були в межах фізіологічної норми. Запропоновано використовувати в годівлі свиней глутамінову кислоту в кількості 10% від її вмісту в раціоні.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-451.21,022

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА306062 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського