Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Беседа С$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Беседа С. Д. 
Математичне моделюваня поведінки нехарчової м'ясної сировини при транспортуванні по трубах / С. Д. Беседа, Є. В. Штефан, В. М. Таран // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 35-37. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто застосування інформаційної технології проектування обладнання для транспортування м'ясо-кісткової суміші. В основу цієї технології покладено визначення розподілу напружень у суміші, переміщення всіх часток продукту, робочого тиску нагнітальної системи залежно від конструктивних параметрів дифузора нагнітального резервуара. Розглянуто питання практичного застосування запропонованих методологічних розробок.


Ключ. слова: пневмотранспортування, м'ясо-кісткова суміш, метод скінченних елементів, інформаційні технології проектування
Індекс рубрикатора НБУВ: Л929.5-44

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Беседа С. Д. 
Моделювання параметрів руху м'ясної сировини в системах пневматичного транспорту / С. Д. Беседа, І. М. Литовченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 47. - С. 50-54. - укp.

Розглянуто використання CAЕ-технологій з метою моделювання руху м'ясної сировини в круглому трубопроводу різної конфігурації. Досліджено вплив параметрів труб, у тому числі радіусів повороту криволінійних ділянок, на перепад тиску та зміну швидкості руху продукту. Наведено типові діаграми зміни швидкості руху продукту та розподілу тиску в трубопроводах для реальних м'ясопродуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-441.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Бабанов І. Г. 
Монтаж, експлуатація, діагностика та ремонт обладнання м'ясопереробних підприємств : підруч. для студентів ВНЗ / І. Г. Бабанов, О. М. Гавва, О. І. Бабанова, О. М. Чепелюк, С. Д. Беседа; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ : Сталь, 2015. - 599 c. - Бібліогр.: с. 579-584 - укp.

Розглянуто основні методи ведення монтажу, експлуатації, налагодження, діагностики та ремонту обладнання м'ясопереробних підприємств. Наведено основні напрями взаємодії проектних, будівельних, монтажних, контролюючих та інших організацій, методи та способи проведення монтажних, налагоджувальних та ремонтних робіт основного допоміжного та додаткового обладнання. Розглянуто основні причини неполадок технологічного обладнання та методи їх усунення, причини зношування і корозії деталей, наведено необхідну документацію під час проведення монтажу та ремонту обладнання, описано вимоги до санітарного оброблення технологічного обладнання та охорони навколишнього середовища м'ясопереробних підприємств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-5-08 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА795177 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Беседа С. Д. 
Енергетичні показники процесу передувки м'ясної сировини / С. Д. Беседа, І. М. Литовченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2016. - 22, № 5. - С. 120-125. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Проаналізовано роботу передувочних баків для м'ясної сировини. Оптимальна будова та режими роботи цих пристроїв суттєво впливають на загальну ефективність виробництва та на собівартість продукції. За допомогою методів комп'ютерного імітаційного моделювання визначено раціональні геометричні параметри нижньої частини бака. Доведено залежність витрат енергії, тривалості процесу передувки від кута нахилу конусної частини корпусу. Найбільш активні дисипаційні процеси відбуваються в місцях переходу циліндричної частини корпусу в конічну. Встановлено, що найкращі показники мають баки, у яких кут між твірними конуса складає 60 градусів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Бабанов І. Г. 
Дослідження з метою вдосконалення камери для теплового оброблення ковбасних виробів / І. Г. Бабанов, О. І. Бабанова, С. Д. Беседа, А. О. Шевченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2017. - 23, 5 (ч. 2). - С. 42-48. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Наведено результати експериментальних досліджень полів швидкості і температури в термокамері з пульсуючою подачею теплоносія для оброблення ковбасних виробів. На основі аналізу одержаних даних встановлено найбільш ефективну форму подачі димоповітряної суміші. Показано перспективність локального підходу для розробки заходів щодо підвищення ефективності технологічного процесу. Відомо, що використовувана в камері теплового оброблення ковбасних виробів робоча суміш являє собою гетерогенну бінарну систему. Процеси теплообміну супроводжуються конденсацією пари з вологого повітря на поверхні виробів або випаровуванням рідини. Однак наявність потоку робочої суміші впливає на характер протікання суміші в граничному шарі та інтенсивність процесів тепло- і масопереносу таким чином, що превалюючим є конвективний теплообмін для даного типу течії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.05

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Беседа С. Д. 
Визначення втрат енергії на вході в накопичувачі м'ясних продуктів / С. Д. Беседа, І. М. Литовченко, О. І. Литовченко // Харч. пром-сть. - 2021. - № 29. - С. 83-93. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Мета дослідження - визначення впливу конструкції різних варіантів введення транспортної труби в горловину вакуумного котла на втрати енергії при проходженні через них рухомого м'ясного нехарчового продукту. Об'єкт дослідження - трубопровід, який приєднується до збірної ємкості і є частиною пневматичної трубопровідної системи. Методика досліджень - комп'ютерне імітаційне моделювання. В ході моделювання визначена раціональна форма введення труби в горловину збірної ємкості. Отримані результати рекомендується використовувати в ході проектування транспортних засобів, які працюють за рахунок витіснення продукту підвищеним тиском повітря.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-44 + О78

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Інноваційне обладнання м'ясопереробних виробництв : підруч. для здобувачів вищ. освіти / О. М. Чепелюк, О. М. Гавва, І. Г. Бабанов, О. О. Чепелюк, С. Д. Беседа, О. І. Бабанова, В. М. Мусійчук; Національний університет харчових технологій. - Київ : Сталь, 2021. - 804 c. - Бібліогр.: с. 800-804 - укp.

Наведено сучасні форми організації технічних комплексів із виробництва продукції м'ясопереробних підприємств. Описано інноваційне обладнання для проведення механічних, тепломасообмінних, біотехнологічних процесів, а також для пакування продукції м'ясопереробних виробництв. Узагальнено відомості про стан та шляхи розвитку технічного забезпечення м'ясопереробних підприємств. Наведено технологічні розрахунки типових функціональних модулів машин і апаратів м'ясопереробних підприємств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-5 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА867778 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського