Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>A=Бирта Г$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
|
| | | | |
1. |
Бирта Г. А. Влияние показателей микроклимата на продуктивность свиней при откорме / Г. А. Бирта, В. П. Рыбалко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2008. - № 1. - С. 88-91. - Библиогр.: 5 назв. - рус.С температурой воздуха тесно связана его влажность, которая изменяет теплоотдачу организма в сторону увеличения или уменьшения. Большая влажность воздуха (холодного или теплого) вредна для животного. Она нарушает отдачу тепла, содействует процессам гниения и размножению микроорганизмов. Індекс рубрикатора НБУВ: П65-455.47
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
2. |
Бирта Г. А. Мясные качества свиней разных генотипов в зависимости от влияния на них паратипических факторов / Г. А. Бирта, Ю. Г. Бургу, Ю. В. Моторный // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2008. - № 4. - С. 106-110. - Библиогр.: 10 назв. - рус.Гістологічні дослідження дали можливість встановити ступінь спадковості господарсько корисних ознак, а також їх взаємозв'язок (кореляцію) за визначених умов годівлі та утримання свиней. Знання цих показників і використання їх у селекційно-племенній роботі дозволяє удосконалювати породи в бажаному напрямку продуктивності. Відокремити ознаки, що залежать тількі від внутрішніх факторів або від зовнішніх умов, практично неможливо. Можна визначити ступінь впливу тих та інших на формування визначених властивостей тварин у процесі їх розвитку. Це особливо важливо по відношенню до ознак, обумовлених продуктивними якостями тварин. Дані проведених досліджень підтверджують, що за однакових умов годівлі та утримання полтавська м'ясна, велика біла і миргородська породи свиней при однаковій живій масі мали різні забійні й м'ясні якості. Індекс рубрикатора НБУВ: П65-455.473
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
3. |
Бирта Г.А. Влияние генотипа на мясные качества свиней / Г.А. Бирта, Ю.Г. Бургу // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2012. - № 1. - С. 112-114. - Библиогр.: 3 назв. - рус.Генетичні дослідження дозволили встановити ступінь спадковості господарсько корисних ознак, а також їх взаємозв'язок за певних умов годівлі й утримання свиней. Знання цих показників і використання їх у селекційно-племінній роботі надає змогу удосконалювати породи в бажаному напрямі продуктивності. Розділити ознаки, залежні лише від внутрішніх чинників або тільки від зовнішніх умов, практично неможливо. Проте можна визначити ступінь впливу тих й інших на формування конкретних властивостей тварин у процесі їх розвитку. Це особливо важливо по відношенню до ознак, що обумовлюють продуктивні якості тварин. Дані проведених досліджень підтверджують, що за однакових умов годівлі й утримання полтавські м'ясні, великі білі та миргородські свині за однакової живої маси мали різні забійні і м'ясні якості. Індекс рубрикатора НБУВ: П65-6 + П65-33
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|
|