Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Битютська О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
Категорія:    
1.

Битютська О. Є. 
Технології білково-вуглеводного концентрату і соусів з чорноморських мідій : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / О. Є. Битютська; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2011. - 24 c. - укp.

Розроблено технологію переробки чорноморської мідії з одержанням білково-вуглеводного концентрату (БВК) та асортименту соусів з його використанням, новизна якої пов'язана з використанням на першому етапі гідролізу як ферменту амілолітичної дії ячмінного солоду, а на другому - протеолітичного ферменту - протосубтіліну нейтрального Г20х. Вивчено біохімічний склад БВК, його харчову та біологічну цінність. Встановлено умови та терміни зберігання БВК і відповідність медичним критеріям безпечності, затвердженим МОЗ України, медико-біологічними та доклінічними дослідженнями підтверджено його властивості. Науково обгрунтовано та розроблено технологію соусів "Білий медійний", "Грибний медійний", "Томатний медійний". Зазначено, що введення БВК до складу соусів сприяє збільшенню живильних речовин, зокрема, усіх незамінних амінокислот, що робить соуси біологічно цінними. Вживання 100 г соусу дозволяє на 30 % від норми споживання поповнити організм людини важливими макро- та мікроелементами, в тому числі йодом. Проведено розрахунок якісної оцінки та техніко-економічних показників виробництва БВК і соусів, що дозволяє віднести їх до перспективних інвестиційних продуктів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л949.2 + Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА384581 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського