3. |
Нічик М. М. Ефективність симбіозу люцерни з новими штамами бульбочкових бактерій, отриманих методом транспозонового мутагенезу / М. М. Нічик, О. А. Пазюк, А. Ф. Бобер, Н. В. Башкірова // Физиология и биохимия культур. растений. - 2000. - 32, № 3. - С. 219-222. - Бібліогр.: 7 назв. - укp. Ключ. слова: Medicago sativa L., Rhizobium meliloti, транспозоновий мутагенез, частота мутацій, ефективність симбіозу, азотфіксувальна активність, відносний внесок генотипів Індекс рубрикатора НБУВ: П223.2-273.162.3,025 + П058.13-82,025
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ
| | | | |
4. |
Бобер А. В. Зміна пивоварних якостей гранульованого хмелю ароматичних і гірких сортів у процесі зберігання : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 05.18.03 / А. В. Бобер; Нац. аграр. ун-т. - К., 2004. - 21 c. - укp.Досліджено дію технології гранулювання та різних способів і режимів зберігання на зміни пивоварних якостей гранульованого хмелю ароматичних і гірких сортів. З'ясовано вплив температури та експозиції нагріву на інтенсивність окиснення гірких речовин у шишковому, розмеленому та гранульованому хмелі без доступу кисню повітря. Експериментально доведено, що у процесі одержання гранул хмелю (тип 90) на сучасній лінії гранулювання втрати специфічних гірких речовин і поліфенолів не перевищують 5 % (відносних), за виключенням ефірної олії, вміст якої певною мірою зменшується за рахунок втрат монотерпенів. Встановлено відмінності у біохімічному складі гранул хмелю (тип 90) ароматичних і гірких сортів, обгрунтовано необхідність врахування даних чинників під час зберігання продукції та виготовлення пива. З метою забезпечення мінімальних втрат пивоварних якостей гранульованого хмелю запропоновано оптимальний спосіб та режим зберігання. Основні результати наукового дослідження впроваджено у виробництво. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА334164 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
5. |
Бобер А. Ф. Конкурентна придатність різних сортів люцерни для вирощування під покривом злакових культур / А. Ф. Бобер, В. В. Марков // Вісн. аграр. науки. - 1999. - № 11. - С. 24-27. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.Встановлено, що між сортами люцерни є різниця в реакції конкурентних відносин на покривні злакові культури. Обгрунтовано доцільність використання сортів люцерни з високими конкурентними можливостями для безгербіцидних технологій вирощування насіння. Індекс рубрикатора НБУВ: П223.2-374
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
6. |
Бобер А. Ф. Селекція автогамної люцерни (теорія, практика, перспектива) / А. Ф. Бобер // Вісн. аграр. науки. - 2001. - № 12. - С. 35-37. - укp. Індекс рубрикатора НБУВ: П223.2-317
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14378 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
7. |
Подпрятов Г. І. Технохімічний контроль продукції рослинництва : навч. посіб. / Г. І. Подпрятов, А. В. Бобер, Н. О. Ящук; Національний університет біоресурсів і природокористування України. - 2-ге вид., допов. і перероб. - Київ : Компринт, 2020. - 790 c. - Бібліогр.: с. 788-790 - укp.Наведено основні положення організації технохімічного контролю в лабораторіях та чинні стандартизовані методи визначення показників якості продукції рослинництва: зерна і продуктів його переробки, борошномельних, круп’яних культур, насіння олійних, бульб картоплі, плодів і овочів, коренеплодів цукрових буряків, льоносировини, хмелесировини і продуктів її переробки. Окреслено вимоги до облаштування і організації праці у лабораторії, зокрема, метрологічне забезпечення контрольно-випробувальних лабораторій, порядок заповнення, зберігання та обліку документації в контрольно-випробувальних лабораторіях, а також описано техніку безпеки в контрольно-випробувальних лабораторіях. Увагу приділено технохімічному контролю зерна (насіння) і продуктів його переробки, відбіру і підготовці проб зерна та насіння до аналізу. Означено органолептичну оцінку якості зерна (насіння) та визначено вологість зерна (насіння) та продуктів його переробки. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-32-1с я73 + М32-31-1 с я73
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА848831 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
8. |
Подпрятов Г. І. Технохімічний контроль продукції рослинництва : підручник / Г. І. Подпрятов, А. В. Бобер, Н. О. Ящук. - Київ : Ямчинський О. В., 2022. - 789 c. - (Навчальні видання / НУБіП України). - Бібліогр.: с. 787-789 - укp.Наведено основні положення організації технохімічного контролю в лабораторіях та чинні стандартизовані методи визначення показників якості продукції рослинництва: зерна і продуктів його переробки, борошномельних, круп'яних культур, насіння олійних, бульб картоплі, плодів і овочів, коренеплодів цукрових буряків, льоно-, хмелесировини і продуктів її переробки. Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9-7с4 я73-1 + П1/2 я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА859616 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
9. |
Подпрятов Г. І. Переробка продукції рослиниицтва : навч. посіб. / Г. І. Подпрятов, А. В. Бобер, С. М. Гунько. - Київ : НУБіП України, 2023. - 579 c. - Бібліогр.: с. 578-579 - укp.Представлено для вивчення методики оцінки якості зерна, призначеного для переробки. Вказано методи підготовки до переробки, визначення виходів борошна та крупи. Запропоновано оцінку якості готової продукції: борошна, крупи, макаронів, олії різними методами. Також наведено методику лабораторної пробної випічки хліба, кулінарної оцінки крупи та макаронів. Навчальний посібник містить роботи з різних способів переробки плодоовочевої продукції, а також методи оцінки якості технічної сировини призначеної для переробки та продуктів її переробки. Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА868089 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
| | | | |
10. |
Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва : підручник / Г. І. Подпрятов, О. В. Завадська, А. В. Бобер, Н. О. Ящук. - Київ : Ямчинський О. В., 2023. - 843 c. - Бібліогр.: с. 838-843 - укp.Подано характеристики різних видів продукції рослинництва як об’єктів зберігання. Описано способи післязбиральної обробки, режими і способи зберігання, технології переробки зернових мас, олійних культур, капусти, цибулі, плодових, зеленних та коренеплідних овочів, плодоягідної продукції, картоплі. Звернено увагу на основи технології виробництва вина, наведено його класифікацію. Особливе місце відведено проблемам зберігання і переробки цукрових буряків, продукції луб’яних культур, хмелю, тютюну та махорки, виробництва і зберігання комбікормів, штучно зневоднених кормів та кормів рослинного походження. Індекс рубрикатора НБУВ: Л8/9 я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА868094 Пошук видання у каталогах НБУВ
|
|