Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (10)
Пошуковий запит: (<.>A=Бодак М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Бодак М. П. 
Дослідження споживних властивостей, якості і збереженості пряників поліпшеного складу : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / М. П. Бодак; Львів. комерц. акад. - Л., 2011. - 24 c. - укp.

Доведено антиоксидантні властивості рослинних домішок і запропоновано нові рецептурні композиції, які підвищують харчову та біологічну цінність пряників з використанням продуктів бджільництва, технічної сировини; білкових збагачувачів, замінників цукру, фруктової сировини, продуктів солодорощення. Підтверджено збагачення пряників незамінними амінокислотами, мінеральними речовинами та вітамінами. Рентгенографічними дослідженнями встановлено позитивний вплив даної сировини на збереження якості нових пряників покращеного складу. Одержані дифрактограми засвідчили руйнування кристалічної структури м'якушки виробів. Результати визначення вмісту токсичних елементів і мікробіологічних показників у дослідних зразках засвідчили харчову безпечність нових пряників покращеного складу у процесі зберігання. Вивчено зміни якості розроблених виробів у процесі зберігання та встановлено терміни їх придатності до споживання. Встановлено високу ефективність використання пакетів з поліпропілену з метою гальмування процесів окиснення та гідролізу жирової основи пряників, пакетів з металізованого, орієнтованого поліпропілену та картонних коробок з поліетиленовою укладкою для сповільнення процесів черствіння.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА381860 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Мельник Ю. Я. 
Особливості формування композиційних гідрогелевих мембран / Ю. Я. Мельник, Г. В. Яцульчак, О. В. Суберляк, М. В. Бодак // Вісн. Нац. ун-ту "Львів. політехніка". - 2011. - № 700. - С. 434-436. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Синтезовано композиційні гідрогелеві мембрани на основі (ко)полімерів 2-гідроксиетилметакрилату з полівінілпіролідоном, модифіковані ультратонкими поліамідними плівками. Досліджено вплив композиційних складів на дифузійно-транспортні та фізико-механічні властивості синтезованих мембран.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л719.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29409/А Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Бодак В. І. 
Переваги та недоліки різних форм забірних частин шнекових насосів / В. І. Бодак, М. В. Бодак // Наук. вісн. ХДМА. - 2017. - № 2. - С. 136-141. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Для підвищення родючості грунтів необхідно вносити велику кількість органічних добрив, запасів яких не вистачає. Джерелом одержання органічних добрив на Волині є очищення прісноводних водойм від сапропелів - органічних донних відкладів. Проаналізовано способи добування сапропелів, які застосовуються на озерах Волинської області. Найбезпечнішим, з позиції екології, визнано шнековий спосіб добування. Розглянуто три варіанти конструкції забірної частини шнекового насосу. Приведено одержані формули для розрахунку об'ємів демпферних зон. Викладено результати порівняльних характеристик демпферних зон різних конструкцій забірних частин шнекових насосів. Встановлено, що для добування сапропелів слід застосовувати шнек у формі свердла, оскільки сапропелева маса не відбивається від забірної частини насоса. В результаті проведених експериментів представлено графіки залежності продуктивності шнекового насосу від форми забірної частини. Встановлено, що при низьких обертах шнекового насоса можна використовувати гвинти зі зрізаними конусами або циліндричні. При використанні високооборотних гвинтів кращими показниками кращими показниками характеризуються гвинти, які мають в забірній частині форму конуса. Очевидно, що при роботі на високих обертах гвинти зі зрізаними конусами частково відбивають сапропелеву масу при невеликих значеннях підпору грунту. Цей процес відбувається через малий об'єм демпферної зони. Гвинти з повними конусами, як при низьких, так і при високих обертах, плавно захоплюють сапропелеву масу.


Індекс рубрикатора НБУВ: И312-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж73742 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Бодак М. П. 
Холодильна технологія та технічні засоби її забезпечення : підручник / М. П. Бодак, І. В. Сирохман; Центр. спілка спожив. т-в України, Львів. торг.-екон. ун-т. - Львів, 2018. - 412 c. - Бібліогр.: 33 назв. - укp.

Розглянуто холодильні технології в торгівлі, харчових виробництвах, ресторанному господарстві та технічні засоби їх забезпечення. Викладено наукову та практичну інформацію з холодильної технології та холодильної техніки. Представлено інформацію щодо спеціалізованого холодильного обладнання - фризерів, апаратів шокового заморожування та охолодження харчових продуктів і напівфабрикатів, холодильних шаф та вітрин, льодогенераторів, холодильних столів і скринь.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.7 я73-1 + З392 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА827937 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг : [матеріали] IV Міжнар. наук.-практ. конф. (у дистанц. формі), 24 листоп. 2016 р., Львів / ред.: П. О. Куцик, І. В. Сирохман, Л. В. Пелик, Б. М. Мізюк, М. П. Бодак, Л. І. Гірняк, І. В. Донцова, В. Т. Лебединець, Н. А. Терешкевич; Центр. спілка спожив. т-в України, Львів. торг.-екон. ун-т. - Львів : Растр-7, 2016. - 375 c. - укp.

Представлено результати теоретичних та експериментальних досліджень із питань товарознавства, індустрії гостинності та готельно-ресторанного бізнесу, менеджменту, експертної діяльності, технологій торгівлі та підприємництва. Окреслено перспективи адаптації коньячної продукції на ринку ЄС у контексті реалізації експортного потенціалу України. Вивчено передовий зарубіжний досвід формування якості побутових виробів зі скла та склокераміки. Подано інформацію щодо поліпшення споживчих властивостей рідкого мила за рахунок природних компонентів. Досліджено вплив сировинних матеріалів на формування споживних властивостей керамічних виробів. Наведено характеристику сучасного асортименту товарів для дітей. Розглянуто питання вдосконалення асортименту продуктів харчування для військовослужбовців. Висвітлено дискусійні аспекти рецептурної ідентичності автентичних солодощів галицької кухні. Розкрито специфіку ідентифікації та кодування побутових керамічних виробів. Проведено аналіз регулювання лісоматеріалів у митному режимі експорту. Викладено теоретичні основи фінансування видатків бюджету держави. Розглянуто концептуальні підходи до впровадження інформаційних технологій у стратегічному управлінні суб'єктами туристичної діяльності. Визначено напрями підвищення конкурентоспроможності підприємницьких структур у сфері обігу.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)42 я431 + Ж609 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА808951 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

VII Міжнародна науково-практична конференція (у дистанційній формі) "Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг", 05 грудня 2019 року : [тези доп.] / ред.: П. О. Куцик, В. В. Гаврилишин, І. В. Сирохман, І. В. Ємченко, М. П. Бодак, Л. І. Гірняк, І. В. Донцова, В. Т. Лебединець, Н. А. Терешкевич; Центральна спілка споживчих товариств України, Львівський торговельно-економічний університет. - Львів : Растр-7, 2019. - 213 c. - укp.

На основі теоретичних і експериментальних досліджень висвітлено інноваційні досягнення в управлінні асортиментом, якістю, безпекою товарів і послуг, досягнення індустрії гостинності та готельно-ресторанного бізнесу, менеджменту, експертної діяльності, технологій торгівлі та підприємництва. Запропоновано шляхи створення нових підходів у цих напрямках. Охарактеризовано інноваційні технології виробництва та тенденції асортименту товарів. Проаналізовано тенденції розвитку кавових і чайних напоїв на основі лікарсько-технічної сировини. Висвітлено сучасні напрямки наноосвіти фахівців товарознавчо-комерційного профілю в процесі їх навчання в університетах. Подано інформацію про експрес-метод виявлення фальсифікації олив моторних для легкових автомобілів. Увагу приділено дослідженню якості сиру кисломолочного за мікробіологічними показниками, динаміці споживання риби та морепродуктів в Україні, використанню рослинних добавок для боротьби з пліснявінням хлібобулочних виробів. Розкрито правові аспекти щодо обігу зброї.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.0-361.41-55 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА849665 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Наукові проблеми зберігання, поліпшення якості, споживних властивостей і безпечності харчових продуктів : монографія / Т. М. Лозова , В. В. Гаврилишин, Л. І. Решетило, М. П. Бодак, О. І. Гирка, О. Я. Давидович, І. В. Донцова, В. Т. Лебединець, Н. С. Палько, М. К. Турчиняк, А. І. Лебединець ; ред.: Т. М. Лозова; Центральна спілка споживчих товариств України, Львівський торговельно-економічний університет. - Львів : Вид-во Львів. торг.-екон ун-ту, 2022. - 430 c. - Бібліогр. в кінці розд. - укp.

Викладено результати теоретичних і експериментальних досліджень щодо поліпшення якості, споживних властивостей, безпечності та зберігання різних груп харчових продуктів. Висвітлено узагальнення комплексних досліджень, які стосуються формування якості, споживних властивостей і зберігання борошняних кондитерських виробів, екструзійних продуктів, свіжих фруктів та овочів під впливом різних факторів, у тому числі під дією використаних пакувальних матеріалів. Показано поліпшення якості та безпечності харчових продуктів та страв під дією нетрадиційної сировини. Наведено результати впливу нетрадиційних добавок на оптимізацію споживних властивостей та зберігання харчових продуктів. Висвітлено науково-практичні аспекти формування асортименту та покращення споживних властивостей кексів і бісквітів з використанням рослинної сировини. Наведено сучасні підходи щодо розширення асортименту безглютенових борошняних кондитерських виробів. Увагу приділено інноваційному пакуванню для харчових продуктів. Досліджено особливості формування харчової безпечності у рестораному бізнесі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА856559 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського