Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (13)
Пошуковий запит: (<.>A=Букалова Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5

      
Категорія:    
1.

Букалова Н. В. 
Довідник основних термінів та визначень щодо виробництва продукції тваринного походження, переробки та комплексу заходів із забезпечення її якості / Н. В. Букалова, П. В. Микитюк, Т. М. Димань, В. В. Касянчук, С. В. Слюсаренко. - Біла Церква, 2005. - 152 c. - Бібліогр.: с. 149. - укp.

Розкрито суть основних понять і термінів стосовно продуктів тваринного походження, ветсанекспертизи, ветеринарно-санітарних і гігієничних заходів, а також нових міжнародних систем управління, стандартизації, сертифікації та метрологічного забезпечення якісних ознак продукції.

Раскрыта сущность основных понятий и терминов, касающихся продуктов животного происхождения, ветсанэкспертизы, ветеринарно-санитарных и гигиенических мероприятий, а также новых международных систем управления, стандартизации, сертификации и метрологического обеспечения качественных признаков продукции.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-106 я212

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА666749 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Букалова Н. В. 
Ветеринарно-санітарна експертиза кормів, кормових добавок та сировини для їх виробництва : навч. посіб. для студ. ВНЗ, які навчаються за напрямом підготов. "Ветеринарна медицина" / Н. В. Букалова, Н. М. Богатко, О. А. Хіцька. - К. : Аграр. освіта, 2010. - 461 c. - Бібліогр.: 83 назв - укp.

Розглянуто питання якості, безпеки, сертифікації, ветеринарно-санітарної експертизи кормів, кормових домішок і сировини для їх виробництва. Охарактеризовано методи органолептичних, фізико-механічних, біохімічних, бактеріологічних, мікологічних і токсико-біологічних досліджень кормів, виготовлених за новими технологіями. Описано порядок проведення лабораторного токсикологічного контролю кормів і кормових домішок з метою забезпечення їх високої якості. Увагу приділено санітарно-гігієнічному значенню мікрофлори зерна, методам аналізу радіаційної безпеки, особливостям визначення фізичних показників якості сипких матеріалів, ветеринарно-санітарному контролю сировини і комбікорму.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.18 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА736007 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Приліпко Т. М. 
Товарознавство переробки продукції тваринництва : навч. посіб. / Т. М. Приліпко, Й. З. Сірацький, В. О. Кадиш, Є. І. Федорович, І. В. Назаренко, Н. В. Букалова, О. М. Булатович, Н. В. Пустова, В. Б Косташ. - Кам'янець-Поділ. : Сисин О.В., 2011. - 256 c. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Проведено товарознавче оцінювання м'яса сільськогосподарських тварин і птиці, сортування яєць та яєчних продуктів свійської птиці, молока і молочних продуктів, шкіряної сировини. Визначено безпечність харчових продуктів і продовольчої сировини, основи зберігання харчової продукції (ХП). Наведено екологічну характеристику сучасних пакувальних матеріалів. Розкрито особливості тари та пакувального матеріалу для молока і молочних продуктів, зберігання і пакування м'яса та субпродуктів, м'ясних копченостей, ковбасних виробів, м'ясних консервів. Увагу приділено питанням ідентифікації ХП.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-9 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА746301 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Приліпко Т. М. 
Показники безпечності кисломолочного сиру та глазурованих сирків дитячого харчування різних молокопереробних підприємств України / Т. М. Приліпко, Н. В. Букалова, В. Б. Косташ, С. Г. Ліщук // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2013. - Вип. 14, № 1/2. - С. 305-308. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Проведено дослідження якості кисломолочного сиру та глазурованих сирків для дитячого харчування різних молокопереробних підприємств України. Виявлені консерванти - бензоат натрію (Е-211) та бензойна кислота (Е-210), сорбінова кислота (Е-200), барвник тартразин (Е-102), відносяться до семи найнебезпечніших для здоров'я людини харчових Е-домішок, які в світі нині заборонено використовувати. В цьому разі 90 % зразків досліджених кисломолочних продуктів не відповідає встановленим вимогам і вміст бензойної та сорбінової кислот і барвника тартразину перевищував встановлену норму їх у 2 - 10 разів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.5-1 + Л955.3-1 + Р123.851.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Теніози-цистицеркози : навч. посіб. / Л. П. Артеменко, В. П. Гончаренко, Н. В. Букалова, О. П. Литвиненко, А. А. Антіпов, Т. І. Бахур; ред.: Л. П. Артеменко. - Біла Церква : Білоцерківдрук, 2021. - 70 c. - Бібліогр.: с. 66-70 - укp.

Подано інформацію про теніоз-цистицеркоз бовісний і теніоз-цистицеркоз целюлозний. Представлено дані сучасних досліджень щодо збудників захворювання, їх біології, фізіології і морфології. Висвітлено питання щодо епізоотології, епідеміології, патогенезу, клінічних ознак, діагностики та терапії теніозів-цистицеркозів. Увагу приділено якості експертизи продуктів забою тварин, адже попередження зараження людей Taenia saginata та Taenia solium через інвазоване м'ясо залежить від більш ретельної експертизи туш продуктивних тварин.


Індекс рубрикатора НБУВ: П873.624 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА848619 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського