Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Бєлінська Є$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Бєлінська Є. В. 
Товарознавча характеристика редиски залежно від сорту та умов зберігання : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / Є. В. Бєлінська; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2011. - 25 c. - укp.

Визначено оптимальні методи тривалого зберігання редиски для вирішення проблеми цілорічного забезпечення населення свіжими коренеплодами високої якості. Досліджено ресурсний потенціал сортаменту редиски. Обгрунтовано конкурентоспроможність сортів різних груп стиглості. Розраховано оптимальну масу представницької об'єднаної проби з метою правильного визначення якості партій редиски та маси середньої проби за вибору коренеплодів для здійснення хімічних аналізів. Проведено порівняльне оцінювання способів зберігання редиски та визначено їх вплив на збереженість і строки зберігання коренеплодів. Досліджено фізичні, теплофізичні та фізіологічні властивості коренеплодів дрібноплідних і великоплідних сортів та їх зміни під час зберігання. Теоретично обгрунтовано вибір поліетиленової тари для редиски. Проведено розрахунки економічної й енергетичної ефективності зберігання коренеплодів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА385107 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Бєлінська Є. В. 
Тривале зберігання коренеплодів редиски: наукове обгрунтування, практичне застосування : монографія / Є. В. Бєлінська; ВНЗ Укоопспілки "Полтав. ун-т економіки і торгівлі". - Полтава : ПУЕТ, 2012. - 152 c. - Бібліогр.: с. 133-152. - укp.

Розглянуто основні фактори, які формують лежкість продукції. Наведено товарознавчу та господарську характеристику сортів редиски, районованих в Україні. Теоретично обгрунтовані та практично доведені можливості цілорічного постачання на ринок свіжої редиски завдяки застосуванню єдиного технологічного процесу, а саме: поєднання підбору сортів, вирощування коренеплодів за польових умов та тривалого зберігання. Визначено та теоретично обгрунтовано кращий спосіб тривалого зберігання коренеплодів редиски та використання спожиткової тари. Проаналізовано взаємозв'язок між збереженістю коренеплодів та їх сортовими особливостями, наведено комплексну товарознавчу оцінку якості редиски та її зміни протягом зберігання залежно від способу зберігання та виду спожиткової тари.


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.34 + Л91-309

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА758928 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського