Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>A=Войтенко М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Войтенко М. В. 
Зовнішньоекономічна політика Одеського регіону: приклад Одеського морського торгового порту / М. В. Войтенко // Вісн. Одес. нац. ун-ту. - 2006. - 11, вип. 10. - С. 337-345. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розглянуто питання зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД) Одеської обл. Проаналізовано проблеми, досягнення та можливі методи усунення недоліків. ЗЕД Одеської області розглянуто на прикладі Одеського морського торгового порту, який є одним із найбільших підприємств регіону, і на його прикладі видно тенденції, які поширюються на всю Одеську обл.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр-4Оде)837.461.03

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69659 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Войтенко М. В. 
Регіональне співробітництво в контексті європейських інтеграційних процесів (на прикладі Одеської області) : автореф. дис. ... канд. політ. наук : 23.00.04 / М. В. Войтенко; Чернів. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича. - Чернівці, 2011. - 19 c. - укp.

Узагальнено досвід проведення регіональної політики західно- та східноєвропейськими країнами, залучено широку джерельну базу. Досліджено особливості регіонального співробітництва як чинника євроінтеграційної політики України на прикладі Одеської області. Розглянуто процес діяльності Одеської області в таких міжрегіональних організаціях, як Асамблея європейських регіонів (АЄР), Асамблея європейських прикордонних регіонів (АЄПР), Асамблея приморських регіонів Європи (АПРЄ), Робоча співдружність придунайських країн (РСПК) та єврорегіон "Нижній Дунай" на основі узагальнення не лише теоретичного доробку вітчизняних і зарубіжних дослідників щодо питань регіоналізації, але й емпіричного матеріалу та власних авторських досліджень.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ф4(4УКР-4ОДЕ),9(4),4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА379476 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Ганжа С. А. 
Словник фразеологічних одиниць епістолярної спадщини Лесі Українки / С. А. Ганжа, І. В. Донюш, М. П. Войтенко; Дніпропетр. нац. ун-т ім. О.Гончара. - Д. : Пороги, 2009. - 36 c. - Бібліогр.: с. 35. - укp.

Уперше висвітлено фразеологію приватного листування Лесі Українки. Наведено трансформовані фразеологізми з індивідуально-авторською семантикою, а також уживані у листах поетеси, без змін у структурі та семантиці у зіставленні зі всебічною лексикографічною характеристикою фразеологічних одиниць.

Впервые освещена фразеология частной переписки Леси Украинки. Приведены трансформированные фразеологизмы с индивидуально-авторской семантикой, а также употребляемые в письмах поэтессы, без изменения в структуре и семантике при сопоставлении с всесторонней лексикографической характеристикой фразеологических единиц.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ш5(4УКР)5-4 Українка Л. 457 я21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Р115213 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Ашанін В. 
Удосконалення тренувального процесу пауерліфтерів з використанням інформаційних технологій / В. Ашанін, А. Ровний, В. Пасько, Г. Полторацька, М. Войтенко // Слобожан. наук.-спорт. вісн.. - 2017. - № 5. - С. 24-29. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.

Мета роботи - вдосконалення тренувального процесу пауерліфтерів із використанням інформаційних технологій. Проаналізовано та узагальнено літературні джерела та дані мережі "Інтернет"; Використано педагогічні спостереження та метод інформаційного моделювання. Розроблено комп'ютерну програму "Жим лежачи" для організації та управління тренувальним процесом; розроблено інноваційний програмний продукт, який надає можливість планувати тренувальні навантаження на базі запропонованих комплексів вправ.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч517.266.15

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70281 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Ашанін В. 
Удосконалення тренувального процесу пауерліфтерів на основі інтерактивної програми "PersTrainer" / В. Ашанін, А. Ровний, В. Пасько, М. Войтенко // Слобожан. наук.-спорт. вісн.. - 2017. - № 6. - С. 26-30. - Бібліогр.: 28 назв. - укp.

Мета роботи - розробити та науково обгрунтувати програму "PersTrainer" для вдосконалення тренувального процесу пауерліфтерів. У дослідженні прийняли участь пауерліфтери 16 - 18 років. Проведено аналіз та узагальнення літературних джерел і даних мережі "Інтернет", педагогічне спостереження, використано метод інформаційного моделювання. Розроблено і теоретично обгрунтовано інтерактивну програму "PersTrainer", яка надає можливість індивідуально розрахувати тренувальне навантаження в різних тренувальних циклах. Встановлено можливість планувати тренувальні навантаження на основі індивідуально запропонованих комплексів вправ, які представлені в інтерактивній програмі "PersTrainer".


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч517.266.15

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70281 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Карпутіна М. В. 
Нетрадиційна сировина в технології квасу бродіння / М. В. Карпутіна, М. К. Войтенко, Д. Д. Харгелія, С. М. Тетеріна, З. М. Романова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2019. - 25, № 1. - С. 180-188. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Охарактеризовано сучасні напрями у створенні ферментованих напоїв підвищеної харчової цінності з рослинної сировини, зокрема квасу бродіння. Зазначено, що перспективним напрямом для вдосконалення технології квасу є застосування нових видів сировини, збагаченої біологічно активними речовинами. На підставі проведених досліджень для виробництва квасу бродіння поряд з традиційною сировиною - концентратом квасного сусла (ККС), рекомендовано використовувати сік цукрового сорго гібриду Медовий. У результаті експериментальних досліджень було підібрано оптимальні параметри приготування сусла з соку цукрового сорго і ККС та проведено оцінку його якісного складу. Також досліджено динаміку процесу зброджування сусла із соку цукрового сорго та ККС та зроблено порівняння з традиційною технології квасу, одержаного з ККС та цукрового сиропу. Визначено особливості зброджування підготовлених зразків сусла хлібопекарськими дріжджами Saccharomyces cerevisiae раси 14, а також комплексною закваскою ТМ "Віво", яка містить у своєму складі пивоварні дріжджі Saccharomyces cerevisiae раси 11 та молочнокислі бактерії Streptococcus thermophiles, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis. Запропоновано оптимальні параметри проведення процесу бродіння та здійснено оцінку фізико-хімічних показників готових напоїв. Побудовано профілограми смаку й аромату одержаних зразків квасу бродіння та проведено порівняльну оцінку органолептичних показників готових напоїв, одержаних за запропонованою й традиційною технологією, кваліфікованою дегустаційною комісією.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л877-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського