Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (5)
Пошуковий запит: (<.>A=Ворощук В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7

      
Категорія:    
1.

Єресько Г. О. 
Технологічне обладнання молочних виробництв : навч. посібник / Г. О. Єресько, М. М. Шинкарик, В. Я. Ворощук. - К. : ІНКОС. Центр навч. л-ри, 2007. - 344 c. - (Харч. пром-сть). - Бібліогр.: с. 337. - укp.

Описано конструкції, принцип роботи й умови експлуатації технічного обладнання підприємств молочного виробництва. Розглянуто типові конструкції для молочних підприємств України та сучасні розробки вітчизняних і зарубіжних фірм. Визначено особливості будови та функціонування обладнання для транспортування та зберігання молока, виробництва сиру та масла, а також для здійснення баромембранних процесів і гомогенізації. Наведено відомості про сепаратори та центрифуги, теплообмінне обладнання, стерилізатори, вакуум-випарні апарати, установки для відведення вторинної пари, повітря та створення вакууму, сушіння молока та молочних продуктів, виробництва морозива, миття тари та фасування промислової продукції. Визначено напрямки удосконалення промислового обладнання молокопереробних підприємств. Запропоновано методики розрахунків з визначення продуктивності, потужності та витрат робочих середовищ технологічних машин і апаратів, що використовуються у молочному виробництві.

Описаны конструкции, принцип действия и условия эксплуатации технического оборудования предприятий молочного производства. Рассмотрены типовые конструкции для молочных предприятий Украины и современные разработки отечественных и зарубежных фирм. Раскрыты особенности строения и функционирования оборудования для транспортировки и сохранения молока, производства сыра и масла, а также для осуществления баромембранных процессов и гомогенизации. Приведены сведения о сепараторах и центрифугах, теплообменном оборудовании, стерилизаторах, вакуум-выпарных аппаратах, установках для отведения вторичного пара, воздуха и создания вакуума, сушения молока и молочных продуктов, производства мороженного, мытья тары и фасовки промышленной продукции. Определены направления соврешенствования промышленного оборудования молокоперерабатывающих предприятий. Даны методики расчетов по определению продуктивности, мощности и затрат рабочих сред технологических машин и аппаратов, использующихся в молочном производстве.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-5 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС45039 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Шинкарик М. М. 
Дослідження реологічних характеристик композиційних білкових продуктів на базі сиру домашнього при обробці у роторно-вихровому емульсорі / М. М. Шинкарик, В. Я. Ворощук // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 28-31. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Досліджено зміну реологічних характеристик композиційних білкових продуктів (РХКБП) у роторно-вихрових емульсорах у процесі механічної (МО) та термічної обробки. Встановлено залежності, які описують РХКБП у ході МО.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Шинкарик М. М. 
Витрати енергії при механічній обробці продуктів в емульсорах роторно-вихрового типу / М. М. Шинкарик, В. Я. Ворощук, Г. О. Єресько, С. І. Кимачинський // Харч. пром-сть. - 2009. - № 8. - С. 52-56. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Представлено теоретичні і експериментальні дослідження процесів обробки композиційних продуктів на базі сиру домашнього. Встановлено критеріальну залежність для визначення потужності на привід роторно-вихрового емульсора для десертних мас на основі сиру домашнього. Встановлено оптимальні режими роботи емульсора.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Ворощук В. Б. 
Становление и развитие института колоний-поселений в уголовно-исполнительной системе России / В. Б. Ворощук // Держава та регіони. Сер. Право. - 2014. - Вип. 1. - С. 133-138. - Библиогр.: 25 назв. - рус.

Проанализированы исторические предпосылки возникновения института колоний-поселений в России, история становления пенитенциарных учреждений переходного типа (прообраз колоний-поселений) в первые годы существования советской власти, а также создание в исправительно-трудовой системе советского государства различных видов колоний-поселений. Рассмотрено состояние колоний-поселений в постсоветский период в уголовно-исполнительной системе России. Несмотря на то, что институт колоний-поселений имеет небольшую, по сравнению с тюрьмами, историю своего развития, следует отметить, что со временем происходит дифференциация данных учреждений по видам одновременно с увеличением категорий осужденных, отбывающих в них наказания, а сами колонии к середине 80-х гг. XX в. приобретают черты исправительных учреждений открытого типа.


Індекс рубрикатора НБУВ: Х884.9(4РОС)023-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж23244/пр. Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Мерзлов С. В. 
Управління якістю та безпечністю під час виробництва йогурту з апіпродуктами / С. В. Мерзлов, Т. В. Рудакова, О. О. Сніжко, Н. М. Ломова, С. А. Наріжний, В. Я. Ворощук // Наука та інновації. - 2018. - № 6. - С. 24-37. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Одним з інноваційних підходів до розроблення програм забезпечення якості й безпечності харчової продукції сьогодні є система на основі принципів НАССР (Hazard Analysis Critical Control Points - аналіз ризиків та критичні точки контролю). Система дозволяє запобігти виникненню небезпеки на ранніх стадіях виробництва харчової продукції. В Україні необхідно здійснювати особливий контроль показників якості та безпечності молочної продукції через низьку якість сировини та суттєву складність простеження її використання в процесі переробки, які, разом із відсутністю холодильної логістики та зберігання, суттєво скорочують термін придатності української молочної продукції порівняно з європейською. Мета роботи - використання принципів НАССР під час розроблення нових видів молочних продуктів, зокрема, йогурту з апіпродуктами. Молочна, біотехнологічна та немолочна сировина, пакувальний матеріал, етапи технологічного процесу. Проведено ідентифікацію всіх можливих чинників небезпеки, які можуть існувати в сировині, пакувальних матеріалах або під час застосування будь-якої технологічної операції, пов'язаної з виготовленням продукту. Здійснено аналіз ризиків за кожним потенційно небезпечним чинником під час виробництва йогурту з апіпродуктами та складено перелік потенційних небезпек відповідно до діаграми ризиків. Встановлено, що до групи біологічних чинників небезпеки належать бактерії групи кишкової палички, патогенні мікроорганізми, плісеневі гриби та дріжджі; до хімічних - токсичні елементи, радіонукліди, мікотоксини, антибіотики; до фізичних - домішки, що надходять із сировиною, з водою, з технологічного обладнання, з пакувальних матеріалів. Визначено шість об'єднаних критичних точок контролю: приймання молочної і немолочної сировини; охолодження і резервування молока; пастеризація; сквашування; фасування. Висновки: розроблено технологічну блок-схему виробництва йогурту з апіпродуктами резервуарним способом з використанням елементів НАССР та визначено показники якості та безпечності готового продукту.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.17

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25189 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Шинкарик М. М. 
Технологічне обладнання консервної промисловості : навч. посіб. / М. М. Шинкарик, В. Я. Ворощук. - Тернопіль : Паляниця В. А., 2023. - 283 c. - Бібліогр.: с. 282-283 - укp.

Описано конструкції, принцип роботи й умови експлуатації технічного обладнання консервних виробництв. Подано як давно відомі типові конструкції, так і сучасні розробки вітчизняних і зарубіжних фірм, вказано напрямки удосконалення обладнання. Наведено основні розрахунки технологічних машин і апаратів, необхідні для визначення їх продуктивності, належної потужності, витрат робочих середовищ. Подано інформацію про транспортні засоби в консервній промисловості, класифікацію обладнання для миття сировини, технічні засоби для миття технологічного обладнання, автоматизовані установки для миття технологічних ліній. Увагу приділено машинам для подрібнення плодів і овочів, конструктивним особливостям гомогенізаторів, протиральним машинам і фінішерам, обладнанню для баромембранних процесів в консервній промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л96-5 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА869241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Ворощук В. Я. 
Інжиніринг та 3D моделювання в середовищі Solidworks : навч. посіб. / В. Я. Ворощук, Т. М. Вітенько. - Тернопіль : Паляниця В. А., 2023. - 163 c. - Бібліогр.: с. 162-163 - укp.

Висвітлено поняття інжинірингу, особливості формуванням його як напрямку діяльності технічних фахівців. Розглянуто основні базові операції роботи із побудови конструктивних елементів у середовищі SolidWorks, а також специфіку застосування додатка SolidWorks Simulation для оптимізації конструкції готових технічних рішень. Подано інформацію про види інженерно-технічних послуг. Розкрито взаємозв'язок інжинірингу, проєктування, управління проєктами при вирішенні практичних завдань. Увагу приділено концепції моделювання інженерних об'єктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: З970.631-018.1 Solidworks я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА869245 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського