Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Гасай Є$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Гасай Є. Л. 
Розроблення фізичних методик для товарознавчої оцінки продовольчої сировини тваринного походження : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / Є. Л. Гасай; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків, 2014. - 20, [1] c. - укp.

Показано можливості вдосконалення товарознавчої оцінки продовольчої сировини тваринного походження шляхом розробки методик вимірювання фізичних властивостей рідкої фази, що виділяється з м'яса під час заморожування-розморожування. Науково обгрунтовано спосіб одержання проб з продовольчої сировини тваринного походження, який передбачає вилучення з подрібненого м'яса рідкої фази шляхом циклічного заморожування - розморожування - центрифугування. Надано характеристику проб, одержаних із м'яса за стандартними методами: органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними. З урахуванням агрегатного стану проб та їх властивостей запропоновано використовувати оптичну, електрофізичну та кріоскопічну методики для ідентифікації бройлерів відповідно до умов вирощування, а також для виявлення якісної фальсифікації продукції риболовства та птахівництва у разі повторного заморожування. Розроблено фізичні методики товарознавчого оцінювання продуктів риболовства та птахівництва, які впроваджено на м'ясопереробних підприємствах Харкова. Розраховано економічний та відзначено соціальний ефект від впровадження розроблених методик товарознавчого оцінювання продовольчої сировини тваринного походження.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л931-106 + Л94-106

Рубрики:
  

Шифр НБУВ: РА408260 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Одарченко Д. М. 
Виявлення контрольних критичних точок для управління безпечністю виробництва замороженої риби / Д. М. Одарченко, Т. В. Карбівнича, Є. Л. Гасай, Д. Д. Ільїна // Вост.-Европ. журн. передовых технологий. - 2015. - № 5/11. - С. 31-35. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Розглянуто особливості впровадження системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок - НАССР на українських рибопереробних підприємствах. Проведено аналіз небезпечних чинників, що виникають під час виробництва замороженої риби, та розроблено контрольні критичні точки для управління безпечністю процесом її виробництва. Встановлено, що найбільш небезпечною стадією є приймання живої риби, оскільки біологічні та хімічні чинники є суттєвими та можуть призвести до виникнення захворювань або загострення алергічних захворювань.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л940.2

Шифр НБУВ: Ж24320 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського