Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (25)
Пошуковий запит: (<.>A=Говорушко Т$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 27
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Говорушко Т. А. 
Мале підприємництво та ефективність його розвитку у харчовій промисловості України : моногр. / Т. А. Говорушко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 391 c. - Бібліогр.: с. 336-360. - укp.

Розглянуто теоретико-методологічні засади функціонування малого підприємництва за умов ринкової економічної системи. Проаналізовано фактори та резерви підвищення ефективності розвитку малих підприємств у харчовій промисловості України. Акцентовано увагу на методичних аспектах планування та визначення мінімального ефективного розміру малого підприємства з виробництва харчових продуктів. Висвітлено принципи та функції діяльності Світової організації торгівлі та проблеми адаптації малого виробничого підприємництва за умов глобалізації світогосподарських зв'язків.

Рассмотрены теоретико-методологические основы функционирования малого предпринимательства в условиях рыночной экономической системы. Проанализированы факторы и резервы повышения эффективности развития малых предприятий в пищевой промышленности Украины. Акцентировано внимание на методических аспектах планирования и определения минимального эффективного размера малого предприятия по производству пищевых продуктов. Освещены принципы и функции деятельности Мировой организации торговли и проблемы адаптации малого производственного предпринимательства в условиях глобализации мирохозяйственных связей.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)291.9 + У9(4УКР)306.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА689393 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Говорушко Т. А. 
Критерії віднесення підприємств до малих форм господарювання: теорія і практика / Т. А. Говорушко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 17. - С. 78-81. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розглянуто теоретичні основи формування якісних, кількісних та комбінованих критеріїв віднесення підприємств до малих форм господарювання та питання практичного їх застосування на території Євросоюзу і в Україні.


Ключ. слова: малий бізнес, мале підприємництво, суб'єкти малого підприємництва, малі підприємства, якісні, кількісні, комбіновані критерії
Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4)291.9 + У9(4УКР)291.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Говорушко Т. А. 
Ефективність як економічна категорія / Т. А. Говорушко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 74-76. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розглянуто проблемні питання, пов'язані з визначенням ефективності як економічної категорії. Досліджено класифікацію економічної ефективності, суть екологічної та соціальної ефективності діяльності підприємницьких структур.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-07

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Говорушко Т. А. 
Позиціонування ефективності розвитку малих виробничих підприємств в понятійно-категоріальному полі економічної науки / Т. А. Говорушко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 21. - С. 23-26. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено суть понять ефективність, розвиток, діяльність. Розроблено підходи до позиціонування ефективності розвитку малих виробничих підприємств у понятійно-категоріальному полі економічної науки.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.342

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Говорушко Т. А. 
Тенденції регіонального розвитку малих підприємств в Україні / Т. А. Говорушко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 19, ч. 3. - С. 21-25. - Бібліогр.: 1 назв. - укp.

Розглянуто та проаналізовано темпи росту та регіональну структуру (РС) малих підприємств як матеріальної і нематеріальної сфери, так і окремо малих виробничих підприємств. Виявлено причини диспропорцій у розвитку сфери малого підприємництва та висловлено думку про необхідність формування його оптимальної регіональної структури.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)291.9-96

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Говорушко Т. А. 
Чинники, що визначають оптимальну частку малих підприємств у структурі народного господарства / Т. А. Говорушко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 105-108. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розглянуто та проаналізовано чинники, що впливають на розвиток малих підприємств (МП) в економічній системі України. На підставі узагальнення наукових публікацій і дослідження практики виділено пріоритетні чинники та шляхи мінімізації їх негативного впливу на функціонування та розвиток МП.


Ключ. слова: малі підприємства, мале підприємництво, малий бізнес, народне господарство, економічна система
Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)291.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Говорушко Т. А. 
Наукові та прикладні аспекти створення інтегрованої структури господарювання у малому підприємництві харчової промисловості України / Т. А. Говорушко // Пробл. науки. - 2008. - № 3. - С. 42-47. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто організаційно-правові форми об'єднань вітчизняних підприємств. Обурунтовано суть інтегрованої структури господарювання та доцільність створення Національної асоціації малих підприємств з виробництва харчових продуктів та перероблення сільськогосподарської сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71 + У9(4УКР)291.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15960 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Говорушко Т. А. 
Науково-практичні рекомендації з підвищення адаптивності малих підприємств до мінливих умов у зовнішньому середовищі / Т. А. Говорушко, В. Л. Буняк // Пробл. науки. - 2009. - № 8. - С. 30-35. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Виявлено слабкі місця у функціонуванні вітчизняних малих підприємств за контакту з підприємницьким середовищем. Розроблено комплекс науково-практичних рекомендацій зі створення належних умов якісного розвитку малих підприємств відповідно до національних пріоритетів їх діяльності.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)291.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15960 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Говорушко Т. А. 
Планування розвитку малого підприємництва у харчовій промисловості України на основі використання методу екстраполяції і нелінійних кореляційних моделей / Т. А. Говорушко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 26. - С. 23-25. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто методичні аспекти розрахунку кількості малих підприємств із виробництва харчових продуктів і перероблення сільськогосподарської сировини, що можна використовувати у процесі формування прогнозів розвитку малого підприємництва у харчовій промисловості України.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)291.9 + У9(4УКР)306.71

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Говорушко Т. А. 
Ефективність розвитку малого підприємства у харчовій промисловості в Україні : автореф. дис... д-ра екон. наук : 08.00.04 / Т. А. Говорушко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2008. - 38 c. - укp.

Систематизовано теорію ефективності розвитку малого виробничого підприємництва за умов мінливості підприємницького середовища. Запропоновано методологію формування системи кількісних ознак малих підприємств харчової промисловості, оптимальних критеріїв малих підприємств у контексті впливу на них концентрації виробництва у харчовій промисловості. Розроблено методичне забезпечення оцінювання ефективності функціонування та розвитку малого підприємництва. Оцінено ефективність його функціонування та розвитку у харчовій промисловості. Виявлено фактори та проблеми, що є наслідком їх впливу. Обгрунтовано перспективи розвитку малого підприємництва, що базуються на розробленому прогнозі на період до 2015 р. Запропоновано забезпечення його реалізації шляхом розробки державних цільових програм, імплементації концепції фінансового забезпечення малих підприємств, а також використання ними вигод від реалізації організаційних перетворень, самоорганізації та встановлення зв'язку з зацікавленими особами шляхом об'єднання інтересів через інтегровані структури господарювання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)291.9 + У9(4УКР)306.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА361822 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Проблеми економіки підприємств у сучасних умовах : матеріали VI Міжнар. наук.-практ. конф., 13 - 14 трав. 2010 р., Київ. Ч. 1 / ред.: Т. Л. Мостенська, О. О. Шеремет, А. О. Заїнчковський, О. П. Сологуб, Т. А. Говорушко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2010. - 57 c. - укp.

Розглянуто економіко-правові проблеми розвитку підприємств АПК. Висвітлено основні напрями удосконалення бухгалтерського обліку, аудиту, менеджменту, маркетингу, фінансово-економічної діяльності підприємств з використанням сучасних інформаційних технологій. Проаналізовано організаційно-технологічні аспекти группування біологічних активів у рибництві. Розкрито особливості використання стратегічних балансових звітів в процесі управління санацією підприємства. Увагу приділено розробці стратегії ресурсо- й енергозбереження на підприємствах харчової промисловості, методам оцінки конкурентоспроможності підприємств, застосування бенчмаркінгу під час розробки маркетингової стратегії в молокопереробній галузі, показникам-індикаторам маркетингового тестування промислової інноваційної продукції.

Рассмотрены экономико-правовые проблемы развития предприятий АПК. Освещены главные направления усовершенствования бухгалтерского учета, аудита, менеджмента, маркетинга, финансово-экономической деятельности предприятий с использованием современных информационных технологий. Проанализированы организационно-технологические аспекты группирования биологических активов в рыбоводстве. Раскрыты особенности использования стратегических балансовых отчетов при управлении санацией предприятия. Уделено внимание разработке стратегии ресурсо- и энергосбережения на предприятиях пищевой промышленности, методам оценки конкурентоспособности предприятий, использованию бенчмаркинга при разработке маркетинговой стратегии в молокоперебатывающей отрасли, показателям-индикаторам маркетингового тестирования промышленной инновационной продукции.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)229 я431 + У9(4УКР)29 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: С10967/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Проблеми економіки підприємств у сучасних умовах : матеріали VI Міжнар. наук.-практ. конф., 13 - 14 трав. 2010 р., Київ. Ч. 2 / ред.: Т. Л. Мостенська, О. О. Шеремет, А. О. Заїнчковський, О. П. Сологуб, Т. А. Говорушко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2010. - 51 c. - укp.

Висвітлено актуальні питання менеджменту вітчизняних підприємств. Розглянуто державні цільові програми як засіб реалізації технічної політики держави в АПК. Запропоновано адаптаційну систему управління підприємством харчової промисловості. Розкрито основні аспекти визначення новизни товару. Вивчено світовий досвід залучення іноземних інвестицій. Увагу приділено оборотним засобам підприємств молочної промисловості, використанню програмно-цільового підходу до управління інвестиційним розвитком металургійних вертикально-інтегрованих компаній, проблемам заборгованості з відшкодування податку на додану вартість експортерам, впровадженню системи управління якістю на сільськогосподарських підприємствах.

Освещены актуальные вопросы менеджмента отечественных предприятий. Рассмотрены государственные целевые программы как средство реализации технической политики государства в АПК. Предложена адаптационная система управления предприятием пищевой промышленности. Раскрыты основные аспекты определения новизны товара. Изучен мировой опыт привлечения иностранных инвестиций. Уделено внимание оборотным средствам предприятий молочной промышленности, использованию программно-целевого подхода к управлению инвестиционным развитием металлургических вертикально-интегрированных компаний, проблемам задолженности по возмещению налога на добавленную стоимость экспортерам, внедрению системы управления качеством на сельскохозяйственных предприятиях.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)29 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: С10967/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Проблеми економіки підприємств у сучасних умовах : матеріали VI Міжнар. наук.-практ. конф., 13 - 14 трав. 2010 р., Київ. Ч. 3 / ред.: Т. Л. Мостенська, О. О. Шеремет, А. О. Заїнчковський, О. П. Сологуб, Т. А. Говорушко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2010. - 67 c. - укp.

Проаналізовано актуальні проблеми менеджменту зовнішньоекономічної діяльності підприємств. Висвітлено питання формування та використання експортного потенціалу харчової промисловості України. Розглянуто конвертовані облігації як засіб залучення додаткових коштів на підприємство. Охарактеризовано методи оцінки брендів. Увагу приділено проблемним аспектам розвитку фермерських господарств, кон'юнктурі вітчизняного ринку цукру, особливостям функціонування насіннєвих підприємств за сучасних умов, аналізу світового досвіду реструктуризації вугільної галузі. Розкрито сучасні проблеми економічної теорії, зокрема питання активізації діяльності держави в банківській і грошово-кредитній сферах за умов кризи.

Проанализированы актуальные проблемы менеджмента внешнеэкономической деятельности предприятий. Освещены вопросы формирования и использования экспортного потенциала пищевой промышленности Украины. Рассмотрены конвертированные облигации как средство привлечения дополнительных средств на предприятие. Охарактеризованы методы оценки брендов. Уделено внимание проблемным аспектам развития фермерских хозяйств, конъюнктуре отечественного рынка сахара, особенностям функционирования семеноводческих предприятий в современных условиях, анализу мирового опыта реструктуризации угольной отрасли. Раскрыты современные проблемы экономической теории, в частности вопросы активизации деятельности государства в банковской и денежно-кредитной сферах в условиях кризиса.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)29 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: С10967/3 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Говорушко Т. А. 
Взаємодія складових інноваційної політики підприємств / Т. А. Говорушко, Г. І. Лановська // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 35. - С. 47-52. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Досліджено взаємодію складових інноваційної політики підприємства залежно від життєвого циклу інновацій.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)290-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Говорушко Т. А. 
Концепція забезпечення ефективності розвитку малих підприємств на основі розробки державних цільових програм / Т. А. Говорушко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2009. - № 30. - С. 36-39. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто проблему державного регулювання розвитку малих підприємств в Україні. З урахуванням досвіду країн - членів СОТ запропоновано концепцію забезпечення ефективності розвитку малих підприємств на базі розробки державних цільових програм, теоретичною платформою якої є диференційований підхід до підтримки малих підприємств, що ураховує рівень досягнутої ними ефективності розвитку.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)291.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Говорушко Т. А. 
Раціональне розміщення малих підприємств харчової промисловості як необхідна умова ефективності їх розвитку / Т. А. Говорушко // Пробл. науки. - 2010. - № 5. - С. 30-34. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто теоретичний і практичний зріз проблеми раціонального розміщення малих підприємств харчової промисловості як необхідної умови підвищення ефективності їх розвитку. Виявлено комплекс чинників розміщення малих підприємств харчової промисловості. Встановлено відповідність територіального розміщення досліджуваних підприємств необхідним чинникам концентрації продуктивних сил.


Індекс рубрикатора НБУВ: У049(4УКР)683.067.1 + У9(4УКР)306.71

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15960 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Говорушко Т. А. 
Підвищення конкурентоспроможності виробничих підприємств: теорія, методи оцінки, практика : монографія / Т. А. Говорушко, В. М. Фурман, О. А. Гнатенко; Нац. ун-т харч. технологій. - Луцьк : Волин. обл. друк., 2011. - 255 c. - Бібліогр.: с. 163-176 - укp.

Розглянуто теоретичні засади визначення конкурентоспроможності продукції за сучасних умов і методи її оцінювання, управління конкурентоспроможністю продукції підприємств в системі маркетингу, методичне забезпечення рейтингового підходу до визначення конкурентоспроможності продукції. Вивчено стан конкурентоспроможності продукції підприємств виробників молочних консервів. Особливу увагу приділено експрес-аналізу рівня конкурентоспроможності та продукції на основі рейтингової оцінки та його інформаційного забезпечення, оцінці рівня зовнішньої та внутрішньої конкурентоспроможності молококонсервної продукції. Обгрунтовано шляхи підвищення конкурентоспроможності продукції підприємств - виробників молочних консервів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.353.1-13

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА753706 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Говорушко Т. А. 
Малий бізнес : навч. посіб. / Т. А. Говорушко, О. І. Тимченко; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Центр навч. л-ри, 2006. - 194 c. - Бібліогр.: с. 193-194 - укp.

Досліджено теоретичні основи малого бізнесу та малого підприємництва. Розглянуто можливості утворення малих форм господарювання в Україні й особливості їх розвитку в харчовій промисловості. Розкрито процедуру державної реєстрації, патентування та ліцензування суб'єктів підприємницької діяльності в Україні. Увагу приділено проблемам фінансування та кредитування суб'єктів малого бізнесу, управлінню витратами власної справи, ціновим механізмам малих підприємств. Проаналізовано особливості оподаткування суб'єктів малого підприємництва в Україні.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.342 я73 + У9(4УКР)291.9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА758078 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Говорушко Т. А. 
Адаптивний контролінг як необхідність сучасного управління / Т. А. Говорушко, Д. Кроніковський // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2011. - № 41. - С. 194-196. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Розглянуто концепцію адаптивного контролінгу, що базується на системному підході. Доведено, що контролінг надає змогу підприємству адаптуватися до постійних змін середовища та успішно функціонувати за умов конкуренції.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)290-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Говорушко Т. А. 
Методичні підходи до оцінки інноваційної політики підприємств спиртової промисловості : монографія / Т. А. Говорушко, Г. І. Лановська; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Медінформ, 2013. - 202 c. - Бібліогр.: с. 156-171 - укp.

Вивчено понятійно-категоріальний апарат теорії інноватики та визначено роль інноваційної політики (ІП) підприємства, інноваційної стратегії та тактики. Досліджено наявні типи ІП та удосконалено підходи до систематизації складових ІП за напрямками формування. Запроваджено методичні підходи до кількісного оцінювання ІП підприємства. Розглянуто структурні елементи моделі взаємодії складових ІП та їх взаємозв’язок з урахуванням життєвих циклів інновації. Проведено всебічне інтегральне оцінювання ІП досліджуваних підприємств спиртової промисловості за допомогою використання загального інтегрального показника, який акумулює оцінку всіх складових ІП, визначено межі та критерії, що дозволило зробити диференціацію рівнів наявної ІП. Розроблено методичні підходи до визначення типу ІП з урахуванням загального інтегрального показника та показника ринкової позиції підприємств спиртової промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.31-55

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА774806 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського