Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>A=Голембовська Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Голембовська Н. В. 
Технологія пресервів з прісноводних риб та пряно-ароматичних коренеплодів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.04 / Н. В. Голембовська; Одес. нац. акад. харч. технологій. - Одеса, 2016. - 19 c. - укp.

Дисертація присвячена науковому обгрунтуванню та розробленню технології пресервів з прісноводних риб підвищеної біологічної цінності з використанням пряно-ароматичних коренеплодів (петрушки, імбиру та хрону), що вирішує проблему виробництва оптимізованих за показниками харчової та біологічної цінності продуктів харчування. Обгрунтовано доцільність використання прісноводних риб і пряно-ароматичних коренеплодів у технології пресервів. На основі органолептичного аналізу визначено сумісність прісноводної риби та пряно-ароматичних коренеплодів у складі пресервів. Теоретично обгрунтовано й експериментально визначено умови попередньої обробки соленого напівфабрикату з метою забезпечення його дозрівання у складі пресервів. Розроблено проект нормативної документації на нові вироби, підтверджено економічну ефективність виробництва та реалізації розроблених пресервів із прісноводної риби із пряно-ароматичними коренеплодами.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л964.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА423381 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Сировина для дитячого та дієтичного харчування : монографія / Н. В. Голембовська, О. М. Очколяс, І. А. Веретинська, А. А. Менчинська, О. Ю. Станіславчук. - Київ : Компринт, 2017. - 160 c. - Бібліогр.: с. 155-160 - укp.

Визначено роль харчування у розвитку дитячого організму, принципи дитячого харчування, потреби дітей у харчових речовинах, енергії та воді. Розглянуто основні положення Закону України "Про дитяче харчування". Викладено особливості клінічних проявів автоімунного захворювання тонкого кишечника - целіакії. Проведено фізико-хмічні дослідження сировини рослинного походження з урахуванням географічного розташування основних вітчизняних виробників продукції на овочево-фруктовій основі для харчування дітей. Наведено характеристики сировинних зон - постачальників сільськогосподарської сировини на виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л996.3 + Р128.37

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА826266 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Мікроструктурний аналіз риби і морепродуктів : навч. посіб. / В. Т. Хомич, Н. В. Дишлюк, Н. В. Голембовська, Н. М. Слободянюк, С. І. Усенко; ред.: В. Т. Хомич; Національний університет біоресурсів і природокористування України. - Київ : Ямчинський О. В. , 2022. - 260 c. - (Навчальні видання). - Бібліогр.: с. 257-260 - укp.

Розкрито значення риби та безхребетних морепродуктів для збагачення повноцінного харчування людей. Охарактеризовано стан і перспективи розвитку рибного ринку в Україні. Наведено класифікацію промислових риб. Розглянуто основні родини промислових риб. Подано інформацію про хімічний склад тканин гідробіонтів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П817.16 я73 + Л94 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА859948 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Сенсорний аналіз : навч. посіб. / Н. В. Голембовська, Ю. П. Крижова, Л. В. Баль-Прилипко, Н. М. Слободянюк, В. М. Ісраелян. - Київ : Компринт, 2023. - 318 c. - Бібліогр.: с. 231-234 - укp.

Висвітлено основні поняття, визначення, термінологію щодо сенсорного аналізу. Розкрито вимоги до приміщень для проведення сенсорного аналізу, які забезпечують хорошу відтворюваність результатів сенсорних досліджень. Подано інформацію про можливі джерела помилок під час проведення сенсорного аналізу харчових продуктів. Розкрито вплив різних факторів на сприйняття органолептичних властивостей харчового продукту та фізіологію формування відчуття. Розглянуто науково-обгрунтовані методи сенсорного аналізу та їх застосування для сенсорного аналізу харчових продуктів. Подано органолептичні показники м'яса забійних тварин, птиці, їх визначення. Наведено органолептичні показники та їх характеристику для ковбасних виробів, напівфабрикатів, консервів. Описано методики визначення органолептичних показників сировини та продуктів з гідробіонтів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1с67 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА868837 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського