Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)
Пошуковий запит: (<.>A=Гуцол В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Гуцол В. В. 
Формування екологічної культури студентів аграрного університету засобами дистанційного навчання : автореф. дис. ... канд. пед. наук : 13.00.04 / В. В. Гуцол; Вінниц. держ. пед. ун-т ім. М. Коцюбинського. - Вінниця, 2013. - 21 c. - укp.

Визначено організаційно-методичні умови формування екологічної культури студентів аграрних ВНЗ засобами дистанційного навчання. Увагу приділено створенню в аграрному ВНЗ екологічного центру та екологічного WEB-порталу на базі центру дистанційного навчання для мотивації студентів до неперервної екологічної освіти, екологізації змісту спеціальних дисциплін засобами Інтернет-технологій, упровадженню елементів дистанційного навчання в різні форми занять на екологічну тематику, створенню електронного навчально-методичного комплексу для дистанційної екологічної підготовки. Розкрито можливості засобів дистанційного навчання для ефективного формування екологічної культури майбутніх аграріїв. Доповнено й конкретизовано сучасні концепції екологічної освіти та виховання, уточнено критерії (екологічна освіченість, екологічна свідомість, екологічна діяльність), показники та рівні екологічної культури фахівців АПК. Подальшого розвитку набули напрями формування екологічної культури майбутніх фахівців з урахуванням специфіки їх праці та діагностичний інструментарій для визначення сформованості екологічної культури майбутніх фахівців.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч481.290 + Б1 р(4УКР)3-2,022

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА402778 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Гуцол В. В. 
Мінеральні елементи салату посівного сорту "Лолло россо" / В. В. Гуцол, І. О. Журавель // Зб. наук. пр. співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика. - 2015. - Вип. 24, кн. 5. - С. 97-100. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Салат посівний - традиційна овочева культура, яку культивують в Україні. Мінеральні елементи - важливі речовини, які приймають участь у фізіологічних процесах організму людини. З метою поглибленого дослідження хімічного складу салату посівного сорту "Лолло россо" було проведено визначення якісного складу та кількісного вмісту мінеральних елементів листя, коренів та насіння досліджуваної рослини. За допомогою спектрометричного методу в сировині салату посівного сорту "Лолло россо" визначено мінеральні елементи. Встановлено наявність і визначено кількісний вміст 19-ти мінеральних елементів. Одержані дані можуть бути використані під час розробки нових фітозасобів на основі сировини салату посівного сорту "Лолло россо".


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.111 + П241.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70307 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Гуцол В. В. 
Порівняльний аналіз вмісту тритерпенів у рослинній сировині салату посівного сорту "Лолло Россо" / В. В. Гуцол, І. О. Журавель, І. Г. Гур'єва // Зб. наук. пр. співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика. - 2016. - Вип. 26. - С. 321-327. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Салат посівний (СП) (Lactuca sativa L.) культивується в усьому світі і є важливою овочевою культурою, виступає джерелом великої кількості біологічно активних речовин з різними терапевтичними ефектами. Метароботи - встановити якісний склад та кількісний вміст тритерпенів у різних частинах СП сорту "Лолло Россо" та провести їх порівняльний аналіз. Рослинну сировину було заготовлено у 2014 - 2015 рр. у Харківській обл. Якісний склад та кількісний вміст тритерпеноїдів у листі, коренях та насінні СП було досліджено за методом газової хроматографії (ГХ). Проведені дослідження показали наявність щонайменше 5 тритерпенових сполук у листі та коренях СП, та 4-х - у насінні салату. В найбільшій кількості в усіх видах сировини, що досліджувалася, було виявлено луп-20(29)-ен-3-олу ацетат. Однак, в начній кількості було виявлено також і олеан-12-ен-3-ілу ацетат. Висновки: похідна лупану - луп-20(29)-ен-3-олу ацетату була домінуючою сполукою в усіх видах сировини, що досліджувалися. Одержані дані будуть враховані під час вибору оптимального виду рослинної сировини салату для подальшого одержання фітозасобів на її основі, а також як параметри стандартизації сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.111

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж70307 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Гуцол В. В. 
Фармакогностичне вивчення салату посівного сорту "Лолло Россо" : автореф. дис. ... канд. фармацевт. наук : 15.00.02 / В. В. Гуцол; Нац. фармацевт. ун-т. - Харків, 2017. - 23 c. - укp.

Роботу присвячено комплексному фармакогностичному вивченню листя, насіння та коренів салату посівного сорту "Лолло Россо", одержанню лікарських рослинних засобів на основі досліджуваної сировини, розробці методик контролю за якістю на лікарську рослинну сировину та одержані лікарські рослинні засоби. З використанням сучасних методів аналізу у сировині салату посівного ідентифіковано та визначено кількісний вміст карбонових кислот, зокрема аліфатичних та ароматичних кислот, аліфатичних насичених та ненасичених монокарбонових (жирних) кислот, компонентів леткої фракції, фенольних сполук, зокрема флавоноїдів, антоціанів, дубильних речовин, поліфенольних сполук, а також мінеральних елементів, речовин тритерпенової та стероїдної природи, хлорофілів. За результатами фітохімічних досліджень для подальшої стандартизації сировини та одержання лікарських рослинних засобів на її основі було вибрано листя салату посівного. Визначено технологічні параметри та основні діагностичні морфолого-анатомічні ознаки листя салату посівного. Одержано салату посівного листя екстракт сухий та настойки. Для настойок досліджено антимікробну активність, для екстракту сухого - мембранопротекторну та антиоксидантну активність. Розроблено проекти МКЯ: "Салату посівного листя", "Салату посівного листя настойка", "Салату посівного листя екстракт сухий".


Індекс рубрикатора НБУВ: П241.41-2 + Л66-3 + Р282.111 салат посівний

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА432092 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського