Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Добрынина А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
Категорія:    
1.

Добрынина А. Ф. 
Влияние химического состава жиров на флокулирующие характеристики жиросодержащих систем / А. Ф. Добрынина, Г. Г. Файзуллина, В. П. Барабанов // Химия и технология воды. - 2004. - 26, № 2. - С. 192-201. - Библиогр.: 16 назв. - рус.

Вивчено поведінку жировмісних систем у разі додавання до них коагулянта та композицій коагулянта з флокулянтами на основі поліакриламіду. Показано розходження в поводженні систем із вмістом жирів рослинного та тваринного походження.


Індекс рубрикатора НБУВ: Н761.204.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14165 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Гумеров Т. Ю. 
Особенности комплексообразования в системе $E bold roman {Al(III)~-~H sub 2 O~-~OH sup -~-~Cl sup - ( SO sub 4 sup 2- )} - флокулянт в присутствии жиросодержащей дисперсной фазы / Т. Ю. Гумеров, Г. Г. Файзуллина, А. Ф. Добрынина, Р. А. Юсупов // Химия и технология воды. - 2006. - 28, № 2. - С. 134-142. - Библиогр.: 8 назв. - рус.

Изучены процессы комплексообразования в жиросодержащих дисперсных системах методами физико-химического анализа и математического моделирования. Рассмотрены вопросы возникающих межмолекулярных взаимодействий и распределений комплексных форм, образуемых ионами Al (III). Показано, что в случае применения сульфата и хлорида алюминия в качестве коагулянтов в системах наблюдается образование полиядерных соединений. Влияние природы лигандов на характер возникающих взаимодействий проявляется через образование гетеролигандных комплексов и осадков.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г123.26-4

Шифр НБУВ: Ж14165 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського