Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Дончевська Р$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
Категорія:    
1.

Дончевська Р. С. 
Формування споживних властивостей заморожених заливних продуктів із прісноводної риби : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / Р. С. Дончевська; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2011. - 22 c. - укp.

Розроблено харчову стабілізаційну суміш з гідроколоїдів - желюючого компонента заливної риби з метою формування та збереження структурно-механічних і функціонально-технологічних властивостей продукції під час низькотемпературного зберігання без виникнення синерезису. На підставі методів сенсорного аналізу та математичного моделювання розроблено рецептури заморожених заливних продуктів із прісноводної риби. Розроблено п'ятибальну шкалу органолептичної оцінки стабілізаційних систем і заливної риби. Підтверджено мікробіологічну та токсикологічну безпечність нової продукції, високу харчову та біологічну цінність за рахунок збалансованого аміно- та жирнокислотного складу, оптимізованого вітамінно-мінерального комплексу, пружно-еластичної консистенції. Відзначено високий ступінь збереженості харчової цінності заливної риби під час низькотемпературного зберігання. Обгрунтовано терміни зберігання заморожених заливних продуктів з прісноводної риби, розраховано конкурентоспроможність та визначено соціально-економічну ефективність від виробництва та реалізації. Проведено комплекс заходів з розробки нормативної документації та впровадження у виробництво замороженої заливної риби.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л944

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА384684 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Дончевська Р.  
Інноваційні заморожені заливні рибні продукти / Р. Дончевська, А. Туніцька // Товари і ринки. - 2012. - № 2. - С. 79-88. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Експериментально підтверджено доцільність і перспективність розробки функціональних заливних продуктів шляхом раціонального комбінування прісноводної риби та рослинної сировини із використанням гідроколоїдів і заморожуванням продукції з метою подовження терміну її зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л944

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Дончевська Р. 
Розвиток рибного господарства України / Р. Дончевська // Товари і ринки. - 2015. - № 1. - С. 28-40. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Проаналізовано динаміку вилову, обсяги імпорту та експорту риби й морепродуктів, структуру виробництва та рівень споживання рибної продукції населенням України. Підтверджено критичний стан рибного господарства України, зазначено причини негативних явищ і запропоновано можливі шляхи подолання кризи в цій галузі.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)351.0-96

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Сидоренко О. 
Споживні властивості акули катран (Squalus acanthias) / О. Сидоренко, Н. Боліла, Р. Дончевська // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 3. - С. 57-65. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Представлено дані імпорту на ринок України акул, жирів та їх фракцій з риб'ячої печінки за останні роки. Встановлено основні ідентифікаційні ознаки акули катран (Squalus acanthias). Наведено результати дослідження показників, що характеризують споживні властивості акули катран з метою забезпечення вітчизняного ринку біологічно цінною рибною сировиною.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л941.9-106

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Божко Т. 
Ринок соусної продукції: детермінанти розвитку в Україні / Т. Божко, Р. Дончевська, Н. Шаповалова // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2019. - № 4. - С. 26-39. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.

Проаналізовано стан та тенденції розвитку ринку соусної продукції в Україні. Представлено основних українських товаровиробників. Визначено співвідношення та структуру експорту й імпорту на ринку соусів. Виявлено проблеми вітчизняних виробників соусної продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Сидоренко О. 
Біологічна цінність порошку з креветки Palaemon adspersus / О. Сидоренко, О. Петрова, Р. Дончевська // Товари і ринки. - 2021. - № 1. - С. 115-122. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Наведено результати дослідження біологічної цінності білків порошку "Креветковий" із креветки Palaemon adspersus Азово-Чорноморської акваторії. Проаналізовано показники біологічної цінності білків сировини та харчового концентрату, підкреслено перспективність останнього щодо використання в технологіях виготовлення продуктів здорового харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л949.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського